Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τον δήμαρχο Κέρκυρας: Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκουπίδια στο νησί

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τον δήμαρχο Κέρκυρας

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε το πρωί της Δευτέρας με τον δήμαρχο Κερκύρας Κώστα Νικολούζο και του ζήτησε να κάνει τα πάντα για να φύγουν τα σκουπίδια από τους δρόμους του νησιού.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμιά γωνιά της Ελλάδος με σκουπίδια, πόσω μάλλον η πανέμορφη Κέρκυρα», είπε στον δήμαρχο, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνοντάς του ότι η εικόνα που εκπέμπει διεθνώς το νησί αντανακλά την εικόνα της ίδιας της Ελλάδας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε συνεχείς επαφές με τη εκλεγμένη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κερκύρας Χαράλαμπο Βούλγαρη και τον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη.

Στην επικοινωνία του κ. Θεοδωρικάκου με τον απερχόμενο δήμαρχο Κέρκυρας συζητήθηκαν άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ο δήμαρχος ανέλαβε την προώθησή τους και την εκ νέου (αύριο Τρίτη) ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών.

Tις πληροφορίες για επικοινωνία με τους τοπικούς άρχοντες Κέρκυρας επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, με ανάρτηση στο Twitter:

«Είναι αδιανόητο και άκρως προσβλητικό για τους Κερκυραίους, το νησί να πνίγεται στα σκουπίδια. Υποδείξαμε λύσεις στο Δήμαρχο και αναμένω την υλοποίησή τους. Και θα κάνουμε ό,τι άλλο χρειαστεί!», έγραψε.

Οργή για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα

Όπως αναφέρει το τοπικό startmediacorfu.gr κρατώντας τη μύτη τους περνάνε από διάφορα σημεία στη Βόρεια Κέρκυρα οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες εξαιτίας των όγκων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί επί μέρες σε αρκετές περιοχές .

Η κατάσταση είναι τραγική στις περισσότερες περιοχές ενώ πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών από τις περιοχές , Κασσιόπη , Σινιές , Κουλούρα , Αγνί , Νησάκι και Μπαρμπάτι.

Σε πολλές περιπτώσεις τα σκουπίδια έχουν ξεχειλίσει και κλείνουν μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου. Τα αμάζευτα απορρίμματα είναι δίπλα από σπίτια και επιχειρήσεις ενώ για ακόμη μία χρονιά με τις εικόνες αυτές βρίσκονται αντιμέτωποι και οι επισκέπτες.

Σκουπίδια παντού στην πόλη, εικόνα αρχείου 2018
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ