Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: Ο νόμος είναι νόμος και εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις - iefimerida.gr

Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: Ο νόμος είναι νόμος και εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις

θεοδωρικακος
Τάκης Θεοδωρικάκος / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και όλα τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και συγκλονίζουν την κοινή γνώμη αλλά και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με αφορμή την χθεσινή «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών» ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών είναι μεγάλο, ωστόσο σημείωσε ότι η κοινωνία πλέον έχει ευαισθητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά και η αστυνομία

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και τα αστυνομικά τμήματα έχουν αντιμετωπίσει φέτος 10.000 τέτοιες περιπτώσεις, διπλάσιες από τα προηγούμενα χρόνια.  Η περίοδος της πανδημίας όξυνε τις σχέσεις και είχαμε πολλά περιστατικά, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι «έχουμε δημιουργήσει 18 τέτοια γραφεία» με επικεφαλής στα περισσότερα γυναίκες και στα οποία 400 στελέχη της ΕΛΑΣ ασχολούνται πλέον ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις.
«Καλούμε τις γυναίκες αν συμβαίνει κάτι να απευθύνονται στην γραμμή 15900  ή στην αστυνομία. Μπορούν να βρουν ουσιαστική στήριξη» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα τεθεί σε εφαρμογή το «κουμπί πανικού», μια υπηρεσία η οποία θα απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν ήδη πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Θεοδωρικάκος για «Κιβωτο του Κόσμου»

Σχετικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» ο κ. Θεοδωρικάκος δεν θέλησε να παρουσιάσει πρόσθετα στοιχεία, καθώς όπως είπε η ανάκριση είναι μυστική. Ωστόσο, σχολιάζοντας γενικά είπε ότι σε όλες τις σοκαριστικές υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα, όπως αυτή του Κολωνού και του συγγραφέα που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας,  έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, ότι «η πολιτεία έδρασε αποτελεσματικά και ο νόμος εφαρμόζεται για όλους».

Σημείωσε ότι για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος ιερωμένου, ωστόσο όπως είπε «πιστεύω θα υπάρξουν εξελίξεις σε λίγο καιρό». Ανέφερε ακόμα, ότι η αστυνομία έχει παραδώσει την δικογραφία στην εισαγγελική αρχή, ενώ ταυτόχρονα η οικονομική αστυνομία διεξάγει έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί που έχουν πάει τα τεράστια ποσά που έχουν δοθεί στον Οργανισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος»

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι θα υπάρξει τεράστια διαφάνεια και δοθούν όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα. «Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος», είπε και πρόσθεσε ότι εφόσον υπάρξει εγκληματική δράση οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Τόνισε ακόμα ότι τέτοιες ΜΚΟ υπόκεινται στην κρίση και τον έλεγχο των περιφερειών. «Οι περιφερειακές αρχές οφείλουν να ελέγχουν αυτές τις Οργανώσεις», υπογράμμισε. Ακόμα σημείωσε ότι «σε εμάς δεν έχει υπάρχει οικονομική καταγγελία ωστόσο το θεώρησα αναγκαίο να γίνει έλεγχος λόγω των μεγάλων ποσών που έχουν εισρεύσει την οργάνωση».

Σχετικά με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου είπε ότι «το αρμόδιο υπουργείο και η κ. Μηχαηλίδου έχουν αναπτύξει δράσεις για να προστατευτούν τα παιδιά των δομών αυτών».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και την ΜΚΟ “Human Rights 360”, στελέχη της οποίας τίθενται υπό εισαγγελικό έλεγχο, η οποία ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά τις καταγγελίες της Οργάνωσης πως οι ελληνικές αρχές άφησαν στη «τύχη» τους 38 μετανάστες στον Έβρο τον δεκαπενταύγουστο, αν και βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα παιδί. Καταγγελίες που σχεδόν ένα μήνα μετά σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής της Οργάνωσης πήρε πίσω κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι οι 38 βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά.
Ο υπουργός εξαπέλυσε πυρά στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει τότε η ΜΚΟ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μας κατηγόρησε ότι είμαι προδότες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στον Έβρο όταν το ποτάμι είναι ορμητικό αστυνομικοί έχουν πέσει μέσα για να σώσουν ανθρώπους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Θέλω να καλέσω τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει μια συγγνώμη όχι από την κυβέρνηση αλλά από τους αστυνομικούς».

«Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν , ο νόμος είναι νόμος»

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Μόνο τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό το χρόνο που διανύουμε τώρα, έχουν αντιμετωπίσει 10.000 περιπτώσεις»

Το πρόβλημα ασφαλώς είναι μεγάλο, πρόκειται για ένα απάνθρωπο φαινόμενο, η βία εναντίον των γυναικών, αλλά πιστεύω ότι ο μεγάλος αριθμός καταγγελιών που υπάρχουν σχετίζεται με το γεγονός ότι πλέον και η κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, αλλά και η πολιτεία, η Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες είναι και ευαίσθητες και έχουν ανοιχτές πλέον τις αντένες να παρεμβαίνουν σε αυτά τα θέματα, συνδράμοντας τις γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους φρικτές καταστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό το χρόνο που διανύουμε τώρα, έχουν αντιμετωπίσει 10.000 τέτοιες περιπτώσεις. Είναι διπλάσιες απ’ ό,τι συνέβαινε πριν από δύο ή τρία χρόνια. Η περίοδος της πανδημίας και της καραντίνας, αυτός ο διαρκής εγκλεισμός, έχει οξύνει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και δυστυχώς είχαμε καταστάσεις βίας και εγκληματικότητας απέναντι σε γυναίκες.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουμε δημιουργήσει 18 τέτοια Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας.

Θέλω να σας πω ότι στα περισσότερα από αυτά επικεφαλής είναι γυναίκες Αξιωματικοί για ευνόητους λόγους. Πιστεύω ότι εκείνες είναι πολύ χρήσιμες και αποτελεσματικές σε αυτόν τον τομέα. Εργάζονται και υπηρετούν αυτή την προσπάθεια 400 στελέχη της Αστυνομίας τα οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένα, ενώ καθώς απευθύνονται γυναίκες και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Αστυνομίας έχουν ήδη εκπαιδευτεί άλλοι 6.000 αστυνομικοί, και νομίζω ότι υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Πιστεύω ότι πριν από 10 και 20 χρόνια και 30 χρόνια ίσως, αυτό που κυριαρχούσε είναι να μην είναι κοντά η Αστυνομία στο τί συμβαίνει ας πούμε στο σπίτι του κάθε πολίτη, υπήρχε μία αρνητική προδιάθεση.

Εχθές, σε μία εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, με τον οποίο σήμερα σε λίγο θα επισκεφθούμε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας, για να δούμε, σε μία πολύ μεγάλη γειτονιά, σε ένα μεγάλο Δήμο, πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, έχει πολύ μεγάλη σημασία και έχει μεγάλη σημασία ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ασχολείται με αυτό το θέμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε λίγες εβδομάδες τίθεται σε εφαρμογή το Panic Button»

Τίθεται σε εφαρμογή σε λίγες εβδομάδες το Panic Button, το οποίο είναι μία πιλοτική εφαρμογή που θα αφορά πρώτα απ’ όλα τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό θα είναι με εφαρμογή στο κινητό και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ότι μία γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, πατώντας αυτό το κουμπί θα εντοπίζεται αμέσως από την Αστυνομία πού βρίσκεται. Είναι θέμα λίγων εβδομάδων, γίνεται σε συνεργασία με την Vodafone, μία ιδιωτική εταιρία και πιστεύω ότι θα συνδράμει στο να αποφεύγονται οι δύσκολες καταστάσεις, οι πιο απειλητικές ιδιαίτερα για την ανθρώπινη ζωή.

«Όλες οι συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: ότι η πολιτεία έδρασε και δρα αποτελεσματικά, ότι αποδεικνύεται ότι ο νόμος ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις»

Η ανάκριση που γίνεται είναι μυστική και δεν έχει δικαίωμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να παρουσιάσει πρόσθετα στοιχεία. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, αυτός που διεξάγει την ερεύνα είναι η εισαγγελική Αρχή. Όλες αυτές τις υποθέσεις που ασφαλώς είναι σοκαριστικές, τραγικές και απάνθρωπες, δεν μπορεί να αποδεχθεί κανείς, δεν μπορεί να διανοηθεί, μιλώ και ως πατέρας και ως πολιτικός και ως πολίτης, δεν μπορείς να αποδεχθείς βιασμό ενός 12χρονου παιδιού εν ψυχρώ, ψυχική, σεξουαλική κακοποίηση από την παιδική μάλιστα ηλικία και με συμμετοχή απ’ ό,τι φαίνεται, ενδεχομένως, έτσι φέρεται τουλάχιστον να κατηγορείται, της ίδιας της μητέρας και ανθρώπων υποτίθεται ευυπόληπτων πολιτών. Αυτές όμως οι συγκλονιστικές υποθέσεις έχουν όλες ένα κοινό σημείο αναφοράς, ότι η πολιτεία έδρασε και δρα αποτελεσματικά, ότι αποδεικνύεται ότι ο νόμος ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις και ότι γίνονται τα πάντα ώστε όσοι είναι ένοχοι και δράστες εγκληματικών υποθέσεων και δράσεων να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και αυτό να εφαρμόζεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βλέπετε ότι εδώ αυτή τη στιγμή υπάρχει έρευνα σε βάρος ενός ιερωμένου που είναι στη Κιβωτό, αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα και πιστεύω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις από τη πλευρά της δικαστικής έρευνας.

Πριν από λίγο καιρό ένας συγγραφέας παιδικών βιβλίων πασίγνωστος, ύστερα από έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε να έχει πολύ μεγάλη ποσότητα παιδοφιλικού πορνογραφικού υλικού και βρίσκεται στη φυλακή και θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πράξης του από τη κρίση και την αξιολόγηση της δικαιοσύνης και τόσες άλλες περιπτώσεις που είπαμε.

«Η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει την αυτοτελή δική της έρευνα στην Κιβωτό του κόσμου και τα πορίσματά της θα παραδοθούν στις εισαγγελικές Αρχές. Θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθούν τα βασικά ευρήματα του ελέγχου»

Σε ότι αφορά τη περίπτωση της Κιβωτού, αυτό που μπορώ να σας πω ότι η Αστυνομία έχει παραδώσει τη δικογραφία στην εισαγγελική Αρχή αλά ταυτόχρονα η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει την αυτοτελή δική της έρευνα, ποινική έρευνα και τα πορίσματά της επίσης θα παραδοθούν στις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν για το τι έχουν γίνει τα τεράστια ποσά τα οποία έχουν εισρεύσει στην Κιβωτό, διότι, όλος ο κόσμος και επίσημοι παράγοντες αλλά και απλοί πολίτες έχουμε στηρίξει τη προσπάθεια της Κιβωτού, έχουν δοθεί τεράστια ποσά, έχει επενδυθεί μία μεγάλη υπόθεση εκεί περά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλη η αλήθεια θα έρθει στο φως, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, θέλω για αυτό να μην υπάρχει κανένας που να έχει αμφιβολία, δεν υπάρχει κανείς που να είναι υπεράνω του νόμου, και ούτε υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Με απόλυτη αυστηρότητα και διαφάνεια θα δοθούν όλα τα στοιχεία και η δικαστική και η αστυνομική έρευνα θα ολοκληρωθούν και εάν υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα πάνε όλες στη Δικαιοσύνη για να κριθούν. Δεν πιστεύω ότι σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση είναι εύκολο να αποκρυβούν στοιχεία, χωρίς κανείς να αποκλείει τίποτα. Αυτό που επαναλαμβάνω όμως είναι ότι η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος και η Οικονομική Αστυνομία θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα οργανώσει το πόρισμά της, θα το καταθέσει στις δικαστικές Αρχές και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο και ο νόμος θα εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχει εξαίρεση από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι ιερωμένος, ο νόμος αφορά τους πάντες.

Άλλωστε θέλω να αναδείξω, αν μου επιτρέπετε, γιατί και αυτό έχει τη σημασία του, την άμεση αντίδραση και της Αρχιεπισκοπής, του ιδίου του Αρχιεπισκόπου γύρω από αυτήν την υπόθεση. Μα όταν βλέπεις ότι υπάρχει έλεγχος, αστυνομικός και δικαστικός, για το τι έχει συμβεί εκεί με πολύ σοβαρές καταγγελίες και ενδεχόμενες κατηγορίες, αλλά αυτό από εδώ και πέρα είναι θέμα της δικαστικής αρχής, το θεωρώ υποχρεωτικό να προχωρήσει κανείς σε τέτοιου είδους έλεγχο.

Θέλω να παρατηρήσω κάτι το οποίο δεν το έχω δει και πολύ στον δημόσιο διάλογο, ξέρετε αυτού του είδους οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις υπόκεινται στην κρίση τον έλεγχο και την αρμοδιότητα των Περιφερειών, δεν ήταν δουλειά της Αστυνομίας τόσο καιρό να πάει και να κάνει οτιδήποτε και αυτό γιατί ακούω διάφορα για την Αστυνομία, ας αφήσουμε την Αστυνομία. Οι περιφερειακές Αρχές οφείλουν να ελέγχουν τέτοιες Οργανώσεις, αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι το γεγονός ότι προΐστανται μιας τέτοιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ένας ιερωμένος, κατά τεκμήριο δεν περιμένεις εκεί να βρεις εγκληματικές πράξεις, ίσα-ίσα υπήρχε η απόλυτη στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της και για να την ολοκληρώσει με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και δεν θα ήταν δυνατόν να είναι διαφορετικά, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, θέλω να ολοκληρωθεί η έρευνα και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εμάς οικονομική καταγγελία δεν έχει υπάρξει ποτέ, ήταν εντολή του Υπουργού σε μία υπηρεσία η οποία υπάγεται κατευθείαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όπως γνωρίζετε, το θεώρησα καθήκον γιατί πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και στον οικονομικό τομέα και γιατί όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι εκεί είχαν εισρεύσει πολλές δεκάδες εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια, συνεπώς πρέπει να ελεγχθεί το τι ακριβώς έχει γίνει. Κινείται με μεγάλη ταχύτητα η Οικονομική Αστυνομία, έχει ζητήσει τα σχετικά στοιχεία από την

Ένωση Τραπεζών, από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα λαμβάνει και νομίζω ότι κινείται αυτό να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα, είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθούν βασικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση.

«Για το περιστατικό με τους 38 μετανάστες η αλήθεια απεδείχθη, όμως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη το λάθος του. Έστω και τώρα, να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες μας που φυλάσσουν με αποφασιστικότητα τα σύνορά μας»

Αναφέρεστε στο περίφημο θέμα που απασχόλησε την κοινή γνώμη και την πολιτεία και όλους μας, την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, το καλοκαίρι με τους 38 παράνομους μετανάστες οι οποίοι δήθεν βρίσκονταν σε Ελληνικό έδαφος και κάπου εκεί δήθεν πέθανε και ένα παιδάκι. Θυμίζω ότι η συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση είχε οργανώσει όλη αυτή τη φασαρία την οποία τότε έσπευσε να υιοθετήσει και δεν έχει ζητήσει από τότε συγνώμη ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος αυγουστιάτικο μας κατηγόρησε ότι είμαστε και προδότες και δολοφόνοι, προδότες γιατί εκχωρήσαμε, υποτίθεται, μία νησίδα στην Τουρκία, απεδείχθη ότι η νησίδα αυτή στον Έβρο ανήκει στην τουρκική, ανήκει στην τουρκική επικράτεια, με επίσημα έγγραφα του δικούς μας Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία είναι υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης και, δεύτερον, ότι κανένα παιδάκι δεν πέθανε ή, εν πάσει περιπτώσει, απολύτως βέβαια δεν πέθανε κανένα παιδί μέσα σε ελληνικό έδαφος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το λέω γιατί οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ασφαλώς τίθενται υπό το μικροσκόπιο του ελέγχου, διότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω ελέγχου, ας κοιτάξουν όλοι να σκέφτονται ότι πρώτα απ’ όλα έχουμε μία πατρίδα την οποία οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε, η πατρίδα μας έχει σύνορα και στην στεριά και στην θάλασσα και είναι υποχρέωση μας να φυλάττουμε αυτά τα σύνορα, σεβόμενοι πάντοτε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τον ανθρωπισμό μας. Διότι εκεί στον Έβρο, το χειμώνα, όταν το ποτάμι είναι ορμητικό και με πολύ μεγάλο βάθος, Έλληνες αστυνομικοί έχουν πέσει μέσα και έχουν σώσει εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, τους οποίους έχουμε περιθάλψει και έχουμε κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Επομένως μετά την Μ.Κ.Ο. η οποία ελέγχεται πλέον δικαστικά και αυτό έπρεπε να γίνει, για άλλη μία φορά θα καλέσω τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έστω και τώρα και ύστερα από τόσους μήνες να αναγνωρίσει αυτό το τεράστιο λάθος του και να ζητήσει μία συγγνώμη, όχι από την κυβέρνηση, κυρίως από τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες μας και τους πολίτες του Έβρου οι οποίοι φυλάττουν τα σύνορα μας με αποφασιστικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ