«Θα πάτε στο κόμμα Τσίπρα;» -Ο Φάμελλος συναντά κατ' ιδίαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανιχνεύει προθέσεις -Τι του απαντούν - iefimerida.gr

«Θα πάτε στο κόμμα Τσίπρα;» -Ο Φάμελλος συναντά κατ' ιδίαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανιχνεύει προθέσεις -Τι του απαντούν

Ο Σωκράτης Φάμελλος
Ο Σωκράτης Φάμελλος -Φωτογραφία: Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ
Αγγελος Μόσχοβας

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες ο Σωκράτης Φάμελλος σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους ενόψει κόμματος Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην δήλωση με την οποία υποδέχθηκε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής του κόμματος και την συνακόλουθη σεναριολογία για δημιουργία νέου κόμματος την άνοιξη του 2026 όπως έχει αποκαλύψει το iefimerida.gr, ήταν εξαιρετικά ήπιος -σχεδόν μέχρι… παρεξηγήσεως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες από τον Πύργο, δήλωσε πως «με υποθέσεις δεν γίνεται πολιτική» για να προσθέσει: «Επιπλέον δεν έχουμε περιθώριο αναμονών. Η πολιτική μας άποψη είναι ότι εμείς παίρνουμε πρωτοβουλίες και σε αυτές τις πρωτοβουλίες δεν περισσεύει κανείς. Πόσω μάλλον όταν έχουμε τόσους κοινούς αγώνες και τόσο ισχυρή παρακαταθήκη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και από την κυβέρνηση την οποία υπηρετήσαμε με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από όλους εμάς με τον Αλέξη».

Ο κ. Φάμελλος καλεί στο γραφείο του έναν-έναν βουλευτές του κόμματος επιχειρώντας να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους και αν – και κυρίως πότε – σκοπεύουν κάποιοι εξ αυτών να προσχωρήσουν στην πιθανολογούμενη κίνηση του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ανοίγει τις μηχανές στο φουλ.

Μια σειρά από βουλευτές όπως οι Κ. Μπάρκας, Β. Κόκκαλης, Σ. Κεδίκογλου, Δ. Καλαματιανός, Γ. Ψυχογιός κ.α. έχουν ήδη πραγματοποιήσει αυτές τις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε καλό κλίμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τους δει όλους και όχι μόνον τους... ύποπτους προς αποχώρηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο κ. Φάμελλος κάνει ανοικτή συζήτηση με τους βουλευτές του και ρωτά τις προθέσεις τους.

Οι περισσότεροι φέρεται πάντως να μην ανοίγουν εντελώς τα χαρτιά τους αλλά εμμέσως. Για παράδειγμα, βουλευτής του που δεν κρύβει τη συμπάθειά του προς τον Αλέξη Τσίπρα, του επεσήμανε: «Σωκράτη πρέπει να είσαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Η θέση σου είναι λεπτή».

«Δεν έχω σκοπό να βρεθώ απέναντι με τον Αλέξη. Όμως εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, συνεχίζουμε κανονικά» φέρεται να απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος φέρεται επίσης να επισημαίνει στους βουλευτές του - δίνοντας ενδεχομένως και τη διάσταση της δικής του λεπτής θέσης - ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι απτό προς συζήτηση με τον κ. Τσίπρα. «Να είμαστε μαζί αλλά σε ποια βάση, ποιου σχεδίου; Εμείς έχουμε καταταθειμένο πρόγραμμα, θέσεις και απόψεις» λέει. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τηλεφώνημα που του έκανε ο κ. Τσίπρας για να του ανακοινώσει ότι θα στείλει επιστολή παραίτησης από τη θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα εκδώσει το βιβλίο του, δεν υπήρξε περαιτέρω συζήτηση μεταξύ τους, ούτε για κόμμα ούτε για κάποιο σχέδιο συμπόρευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλος του επεσήμανε με κομψό τρόπο ότι δεν θα πρέπει να τον επηρεάζουν όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι δεν έχουν μέλλον με τον Τσίπρα, προφανώς παραπέμποντας στον Π. Πολάκη. «Η ανακοίνωσή σου ήταν προσεγμένη και σε σωστή κατεύθυνση, ενώ του Πολάκη ήταν λάθος, βιάστηκε. Εσύ δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία» ήταν το νόημα της παρότρυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισαν την πρωτοβουλία Τσίπρα.

Μόλις χθες η Αθηνά Λινού τόνισε ότι κ. Τσίπρας αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και μπορεί να ενώσει Αριστερά-Κεντροαριστερά.

Ο Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε στην ertnews ότι θεωρεί πολιτικό κεφάλαιο τον πρώην πρωθυπουργό. «Δεν είμαι και δύσκολο κουίζ εγώ τι θα κάνω. Έχω εκφραστεί για αυτά τα θέματα προ καιρού σε ανύποπτη φάση» είπε, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «για να πας πρώτα, σε έναν γάμο, πρέπει να σου δοθεί και το προσκλητήριο ...] Πάντως δεν θα... μου πέσει κι από τα χέρια το προσκλητήριο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Έλενα Ακρίτα δήλωσε πως θα... φορέσει την «γόβα του Τσίπρα εάν είναι μαζί μου στο shopping και ο αρχηγός του κόμματος που λέγεται Σωκράτης Φάμελλος».

Στον αντίποδα, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε πως «η δημιουργία ενός νέου κόμματος πρώτα και κύρια σημαίνει αλλαγή πορείας και όχι επιστροφή. Η δημιουργία ενός νέου κόμματος, νομοτελειακά σημαίνει διαφωνία στις προγραμματικές μας θέσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ