Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ και κριτική στον Κασσελάκη -Ανακοινώνει τους 5 του ευρωψηφοδελτίου και φεύγει για τα νησιά - iefimerida.gr

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ και κριτική στον Κασσελάκη -Ανακοινώνει τους 5 του ευρωψηφοδελτίου και φεύγει για τα νησιά

Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης
Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ

Η μία διάψευση διαδέχτηκε την άλλη από την πλευρά της Κουμουνδούρου για το περιεχόμενο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, στον απόηχο των όσων είπε στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης για την πατρίδα, το «θαύμα του σταυρού», την ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ και το ισραηλίτικο λόμπι.

Το εξουσιοδοτημένο από το συνέδριο ανώτατο όργανο συνεδρίασε για πάνω από τρεις ώρες και, σύμφωνα με την επίσημη διαρροή από την Κουμουνδούρου, αντικείμενο συζήτησης όλες αυτές τις ώρες ήταν αποκλειστικά η εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και της προετοιμασίας του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν αρκετά βαρύ όχι μόνο εξαιτίας των δηλώσεων Παπανώτα και της αποπομπής του από το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και εξαιτίας της έκδηλης ανησυχίας για την εικόνα του κόμματος έως και βαθιάς ενόχλησης που εξέφρασαν κορυφαία στελέχη για τα όσα υποστήριξε κατά την πενθήμερη παραμονή του στις ΗΠΑ ο κ. Κασσελάκης.

Το «θαύμα της κολυμπήθρας» ήταν το κερασάκι στην τούρτα για μια σειρά στελεχών, ακόμη και εκείνων που δεν έχουν φέρει ποτέ αντιρρήσεις στα όσα «αιρετικά» για την κουλτούρα της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο κ. Κασσελάκης.

Φίλια πυρά

Τα βέλη στο Εκτελεστικό Γραφείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτοξεύθηκαν και από στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό του κ. Κασσελάκη από την πρώτη στιγμή, με πρώτο να πέφτει στο τραπέζι το θέμα της βάπτισης του προέδρου από τον Άγιο Τσαλίκη της Μονής του Οσίου Δαυίδ.

Δεν βοηθούν τέτοιες δηλώσεις, ήταν το νόημα της παρέμβασης στελέχους πολύ κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλα στελέχη της φρουράς των νεοπροεδρικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σχολίαζαν αιχμηρά έμπειρα πολιτικά στελέχη, το σκηνικό να ασκούν κριτική πρόσωπα από τη νεοπροεδρική φρουρά, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν σιωπήσει εκκωφαντικά ή στο συνέδριο, αποτελούσαν τους σιωπηρούς χειροκροτητές μεθοδεύσεων υπέρ του νέου προέδρου, είναι τουλάχιστον οξύμωρο.

Κομματικές πηγές από χθες το βράδυ διαψεύδουν έντονα και κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες που έφτασαν στον Τύπο, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα «παντελώς ψευδή».

Κλιμακώνει ο Κασσελάκης κατά των media

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και βγήκε ο ίδιος μπροστά για να βάλει φρένο στα δημοσιεύματα.

Με μια ανάρτησή του μίλησε για εξαιρετικό κλίμα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και για να ξορκίσει την εσωστρέφεια που προκάλεσαν η αποπομπή Παπανώτα και η δυσφορία για το «θαύμα της βάπτισης» έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την εικόνα αυτή με τη «μονταζιέρα των Τεμπών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Μαξίμου έδωσε στα sites που χορηγεί την εντολή να γράψουν πανομοιότυπα άρθρα περί "έντονης κριτικής στον Κασσελάκη και εσωστρέφειας". Ευθεία μέθοδος, όπως η μονταζιέρα για τα Τέμπη».

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη μάλιστα πήρε και δραματικές διαστάσεις όταν ζήτησε «από τον δημοκρατικό κόσμο να είναι σε εγρήγορση και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και στα αυτιά του».

Το ότι το Εκτελεστικό Γραφείο αποδέχθηκε το αίτημα στελεχών εντός και εκτός του οργάνου να συγκληθεί και η παροπλισμένη μετά το συνέδριο Πολιτική Γραμματεία είναι ενδεικτικό ότι η ατζέντα στο εσωτερικό του κόμματος έχει βαρύνει αρκετά με την εφ’ όλης της ύλης κριτική που ασκείται στον πρόεδρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελαφρότητα

Πολύπειρο στέλεχος σχολίαζε όσα συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το Εκτελεστικό Γραφείο ως την «αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι».

Όπως εξηγούσε μάλιστα άλλο στέλεχος, η επιλογή να διαψευστούν τα αυτονόητα είναι και ένα ακόμη πλήγμα στο κύρος του κόμματος, καθώς, όπως παρατηρούσε, η επίσκεψη Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον δεν ήταν μια ιδιωτική δραστηριότητα.

Είναι αυτονόητο, όταν ο πρόεδρος του κόμματος κάνει ένα τέτοιο ταξίδι στις ΗΠΑ σε μια τέτοια διεθνή συγκυρία, να ενημερώσει τα ανώτατα όργανα και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την ομογένεια και μεγαλόσχημους πολιτειακούς παράγοντες του State Department.

Η εναπομείνασα προεδρική φρουρά του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει σε συνομιλητές της βαθιά προσβεβλημένη από τη συνολική συμπεριφορά του κ. Κασσελάκη, όχι μόνο σε οργανωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό το αίσθημα προσβολής μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κασσελάκη κόντρα σε κάθε αξία της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και άλλοι δεν θα δώσουν το «παρών» στην αποψινή εκδήλωση στον «Ελληνικό Κόσμο» για την αποκάλυψη των 5 τελευταίων ονομάτων του ευρωψηφοδελτίου που θα επιλέξει προσωπικά ο πρόεδρος.

Ο λόγος, όπως εξηγούν, είναι και γιατί διαφωνούν με πτυχές της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου με celebrities και επιλογές lifestyle, αλλά και για να μη νομιμοποιήσουν την τακτική του κ. Κασσελάκη.

Παρά τις ρωγμές της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν σήμερα το πρωί πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα παραστεί στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, προκειμένου να στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών.

Παράλληλα, σημειώνουν πως αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα και τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ναυτική εβδομάδα

Ο κ. Κασσελάκης πάντως δρομολογεί ήδη τη... ναυτική εβδομάδα στο Αιγαίο με σκάφος.

Με λιμάνι αφετηρίας το Λαύριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ναύαρχος Αποστολάκης θα σαλπάρουν το Σάββατο το πρωί για Σύρο, Πάρο, Νάξο,  Αμοργό, Αστυπάλαια,  Χάλκη,  Σύμη, Καστελλόριζο,  Ρόδο,  Τήλο,  Κω, Κάλυμνο,  Λέρο,  Αγαθονήσι, Λειψούς,  Αρκιούς,  Πάτμο, Ικαρία,  Φούρνους,  Σάμο, Χίο, Ψαρά,  Λέσβο,  Αϊ-Στράτη, Λήμνο και Σκύρο. Η «ναυτική εβδομάδα» ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ