Panic Button-Συρεγγέλα: Δείχνουμε έμπρακτα την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουμε στις γυναίκες θύματα βίας - iefimerida.gr

Panic Button-Συρεγγέλα: Δείχνουμε έμπρακτα την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουμε στις γυναίκες θύματα βίας

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα
Η Μαρία Συρεγγέλα / Φωτογραφία: INTIME - ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η χρήση του Panic Button είναι πολύ απλή. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ενισχύουμε το "οπλοστάσιό" μας απέναντι στη βία και δείχνουμε έμπρακτα την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουμε στις γυναίκες θύματα βίας» επισημαίνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κα Συρεγγέλα υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Συρεγγέλα είδαν από κοντά πώς λειτουργεί η εφαρμογή Panic Button, που προσφέρει άμεση ασφάλεια και προστασία στις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Πώς θα λειτουργεί το «Panic Button»

   Όπως υπογραμμίζει η υφυπουργός Εργασίας, «μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό, η οποία θα είναι κρυπτογραφημένη, για να μην εντοπίζεται από τους θύτες, οι γυναίκες θα μπορούν να ειδοποιούν εύκολα και γρήγορα την ελληνική αστυνομία σε περίπτωση που απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους ή κινδυνεύει η ζωή τους, πατώντας απλά το ψηφιακό κουμπί».

Συρεγγέλα: Παλεύουμε μέχρι να σπάσουμε τον κύκλο της βίας

   «Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ενισχύουμε το "οπλοστάσιό" μας απέναντι στη βία και δείχνουμε έμπρακτα την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουμε στις γυναίκες θύματα βίας. Εμείς αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, μέχρι να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα μηδενικής ανοχής στη βία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται, από όποιον κι αν προέρχεται» αναφέρει η κ. Συρεγγέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή χορηγείται στις γυναίκες που απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα και στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), που βρίσκονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της.

   Μετά τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής, που προβλέπεται να διαρκέσει 12 μήνες, το Panic Button θα χορηγείται από όλα τα Συμβουλευτικά Κέντρα της χώρας.

   Τονίζεται πως τα στελέχη των Συμβουλευτικών Κέντρων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη εκπαιδευτεί, προκειμένου να ενημερώνουν σωστά και με πληρότητα τις εξυπηρετούμενες γυναίκες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Panic Button.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ PANIC BUTTON γυναίκες βία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ