Εκδόθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους -Η ανάρτηση Χατζηδάκη - iefimerida.gr

Εκδόθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους -Η ανάρτηση Χατζηδάκη

Κωστής Χατζηδάκης για την έκδοση συντάξεων από δικηγόρους και λογιστές
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης / Φωτογραφία: Facebook-Kostis Hatzidakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους σε χρόνο-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως σημειώνει μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Κ. Χατζηδάκης, οι εκδόσεις αυτών των συντάξεων έγιναν μέσα σε τρεις μήνες -ακόμη και μέσα σε ενάμισι ή δύο μήνες.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναρωτήθηκε «ακόμη μια φορά για ποιο λόγο οι ενστάσεις από συνδικαλιστές και από την αντιπολίτευση για τη συγκεκριμένη ρύθμιση» και εξαπέλυσε τα... βέλη του εναντίον τους, στέλνοντας το μήνυμα «Αρκετά πια με τις εμμονές και τους δογματισμούς». Όσο για τους «αντιπάλους» -όπως αναφέρονται στην ανάρτηση- «ας μείνουν αγκαλιά με το Άγιο Δημόσιο!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook του Κωστή Χατζηδάκη:

«Οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές ξεκίνησαν να εκδίδουν συντάξεις. Και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που ο υποψήφιος συνταξιούχος τους ανέθεσε την υπόθεση. Μέσα σε 3 μήνες! Κάποιοι ακόμη μέσα σε ενάμισι ή 2 μήνες!

»Συμμετείχα σήμερα σε μια τηλεδιάσκεψη με πιστοποιημένους δικηγόρους, λογιστές, αλλά και τους ανθρώπους που τους ανέθεσαν την έκδοση της σύνταξής τους και θα τη λάβουν σε λίγες μέρες από σήμερα. Διαπίστωσα πως υπήρχε ικανοποίηση και στις δύο πλευρές. Η πλευρά των πιστοποιημένων επαγγελματιών διότι έχει πρόσθετη δουλειά και πρόσθετα έσοδα. Και η πλευρά των συμπολιτών μας, που θέλουν να εκδοθεί η σύνταξή τους, διότι αυτή εκδόθηκε πολύ σύντομα, χωρίς ταλαιπωρία και εκνευρισμό. Και με τα έξοδα να καλύπτονται από τον ΕΦΚΑ. Οι ίδιοι δεν πλήρωσαν τίποτα.

»Αν συμμετείχε κανείς σε αυτή την τηλεδιάσκεψη, θα καταλάβαινε πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι οι αντιδράσεις όλων όσοι είναι απέναντι. Διερωτώμαι λοιπόν ακόμη μια φορά για ποιον λόγο οι ενστάσεις από συνδικαλιστές και από την αντιπολίτευση για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί;.

  • Νέες δυνάμεις προστίθενται στην έκδοση των συντάξεων.
  • Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα έχουν λιγότερη πίεση, καθώς ένα κομμάτι της δουλειάς τους θα γίνεται από πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και περάσει δύσκολες εξετάσεις γι’ αυτό το λόγο.
  • Όσοι θέλουν να πάρουν τη σύνταξή τους θα έχουν το δικαίωμα επιλογής (είτε ΕΦΚΑ, δηλαδή, είτε πιστοποιημένοι επαγγελματίες), χωρίς να πληρώνουν τίποτε για την έκδοση της σύνταξής τους.
  • Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες θα ετοιμάζουν το σχέδιο απόφασης και αν μέσα σε έναν μήνα δεν υπάρξει αντίρρηση από τον ΕΦΚΑ, ο νόμος προβλέπει ότι το σχέδιο θεωρείται αυτομάτως οριστική απόφαση.

Όλα αυτά για να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία και να υπάρχει πρόσθετη στήριξη του πολίτη σε ένα θέμα που είναι κατ’ εξοχήν κοινωνικό. Άλλωστε τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει αν τη σύνταξή του θα την εκδώσει δημόσιος υπάλληλος ή πιστοποιημένος ιδιώτης. Τον ενδιαφέρει να τη λάβει μια ώρα αρχύτερα. Οι εραστές της ακινησίας ενοχλούνται, διότι εκτός από την ιερή αγελάδα του Δημοσίου, στην έκδοση των συντάξεων μπορεί να συμβάλουν πλέον και ιδιώτες, όπως οι λογιστές π.χ. συμμετέχουν στην ολοκλήρωση φορολογικών υποθέσεων ή οι μηχανικοί με την υπογραφή τους υποκαθιστούν την Πολεοδομία εδώ και αρκετά χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνοι που είναι ευτυχείς προφανώς με την ταλαιπωρία των πολιτών, όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για τη χρησιμοποίηση πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών επαναστάτησαν αρχικά με σημαία τους τη δήθεν αντισυνταγματικότητα. Με τους λογιστές για τα φορολογικά και τους μηχανικούς για την πολεοδομία δεν υπάρχει αντισυνταγματικότητα. Υπάρχει μόνο σε αυτό εδώ το θέμα κατά τη λογική τους! Στη συνέχεια άρχισαν να κραδαίνουν τον κίνδυνο των εσφαλμένων αποφάσεων κι ας υπάρχουν εξετάσεις πιστοποίησης, αλλά και μεγάλες χρηματικές ρήτρες για τους ίδιους τους πιστοποιημένους σε περίπτωση που κάνουν λάθος. Κατόπιν ξεκίνησαν να πανηγυρίζουν επειδή στις εξετάσεις κόπηκαν πολλοί υποψήφιοι, ξεχνώντας ότι οι εξετάσεις ήταν δύσκολες για να υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για σωστή δουλειά από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες. Και τις τελευταίες μέρες άρχισαν να κομπάζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί πολλές συντάξεις με αυτό τον τρόπο και άρα η μεταρρύθμιση αυτή δήθεν απέτυχε. Σάμπως ένα παιδί που μόλις γεννιέται, τον επόμενο μήνα θα πρέπει να έχει περάσει και τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο!

Η αλήθεια είναι ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης είναι ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής, διότι συντελεί στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις. Οι εξετάσεις ήταν αυστηρές, αλλά παρ’ όλα αυτά σήμερα υπάρχουν ήδη 458 πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές για την έκδοση συντάξεων. Οι πρώτες εκατοντάδες υποθέσεων έχουν ήδη ανατεθεί από πολίτες στους πιστοποιημένους επαγγελματίες και οι πρώτες συντάξεις με τον τρόπο αυτό ξεκίνησαν να εκδίδονται και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης νέων επαγγελματιών θα συνεχιστούν. Η κυβέρνηση εξετάζει ήδη διεύρυνση του πεδίου συμμετοχής των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στην έκδοση των συντάξεων. Και όσο περισσότεροι πολίτες πληροφορούνται για το πώς λειτουργεί αυτός ο θεσμός, ολοένα και περισσότεροι θα τον αγκαλιάζουν.

Ας εγκαταλείψουν λοιπόν την ξινίλα ορισμένοι που δίνουν μάχες οπισθοφυλακών μέσα στον ΕΦΚΑ. Και ιδιαίτερα στην Αθήνα ας σταματήσουν κάποιοι γραφειοκράτες να εμποδίζουν με διάφορες προφάσεις την πρόοδο αυτής της καινούργιας ρύθμισης. Τους ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να το ανεχθώ! Αρκετά πια με τις εμμονές και τους δογματισμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς προχωρούμε μπροστά με λύσεις κοινής λογικής που υπηρετούν πραγματικά τους ανυπεράσπιστους πολίτες. Και οι αντίπαλοί μας ας μείνουν αγκαλιά με το Άγιο Δημόσιο!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ