Αποκάλυψη: Μυστική συμφωνία Κασιδιάρη-Νικολόπουλου για κάθοδο στις εκλογές -Δείτε στελέχη, έμβλημα και υποψηφίους - iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Μυστική συμφωνία Κασιδιάρη-Νικολόπουλου για κάθοδο στις εκλογές -Δείτε στελέχη, έμβλημα και υποψηφίους

Ηλίας Κασιδιάρης - Νίκος Νικολόπουλος
Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Νικολόπουλος / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Νίκο Νικολόπουλο και το κόμμα του επιχειρεί, τελικά, να «κατέβει» στις εκλογές 2023 ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Ανάμεσα στα 50 κόμματα που έχουν καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου βρίσκεται και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου με την ονομασία «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα το κόμμα Νικολόπουλου ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Έχει προστεθεί, δηλαδή, η ονομασία «Έλληνες», η οποία παραπέμπει στην ονομασία του κόμματος Κασιδιάρη. Έχει προστεθεί μάλιστα στο έμβλημα και η ελληνική σημαία.

Μόλις χθες ο Νικολόπουλος άλλαξε όνομα και έμβλημα στο κόμμα του

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, η αλλαγή έγινε μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Νικολόπουλου-Κασιδιάρη για να προστεθεί η ονομασία «Έλληνες», όνομα που είχε επιλέξει ο χρυσαυγίτης για το δικό του κόμμα.

Όνομα και έμβλημα άλλαξαν μόλις χθες, Τετάρτη 26 Απριλίου, ημέρα κατάθεσης των αιτήσεων για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία από το επίσημο site του κόμματος Νικολόπουλου, έως και την περασμένη Τρίτη το κόμμα είχε άλλο όνομα και άλλο έμβλημα.

Δείτε παρακάτω:

Στις 26 Απριλίου προστέθηκε η λέξη «Έλληνες» και η ελληνική σημαία.

Στις 25 Απριλίου το κόμμα Νικολόπουλου ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό» και είχε έμβλημα μόνο τη δάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο στελέχη των ΑΝΕΛ στο νέο μόρφωμα -Κατσίκης και Τόμπρας

Όπως αναφέρεται και στο site του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες», ο πρώην βουλευτής του Πάνου Καμμένου, Κώστας Κατσίκης, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του νέου μορφώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετήθηκε το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, Κυριάκος Τόμπρας.

Το μπλόκο στον Κασιδιάρη, η διαφωνία με τον Κανελλόπουλο και η συμμαχία με Νικολόπουλο

Μετά το μπλόκο από τη Βουλή για συμμετοχή στις εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης προσέγγισε τον πρώην αντεισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο με το κόμμα ΕΑΝ, ωστόσο, όπως προέκυψε στην πορεία, οι δυο τους διαφώνησαν και ο πρώην αρεοπαγίτης θα κατέβει μόνος τους στην εκλογική αναμέτρηση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε πως θα καταθέσει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές με το κόμμα «Έλληνες», τοποθετώντας μάλιστα επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζηλιάδη, απόστρατο ταξίαρχο και πρώην καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κασιδιάρης όμως, γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρει το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο, προχώρησε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον Νίκο Νικολόπουλου και τελικά θα κατέβουν μαζί, χωρίς τον πρώην χρυσαυγίτη στα ψηφοδέλτια, αλλά με υποψηφίους δικούς του ανθρώπους.

Τα πρόσωπα στο κόμμα Νικολόπουλου-Κασιδιάρη και η συμφωνία για τους υποψηφίους

Όπως αναφέρθηκε, στο εν λόγω κομματικό σχήμα Νικολόπουλου-Κασιδιάρη αντιπρόεδρος και επικεφαλής εκλογικού αγώνα είναι ο πρώην βουλευτής Κώστας Κατσίκης και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Τόμπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και τα ονόματα των υποψηφίων, μετά το μπλόκο που θα βάλει ο Άρειος Πάγος στο κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης προσανατολίζεται να κάνει δήλωση στήριξης στον Νίκο Νικολόπουλο. Στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι του Κασιδιάρη, οι οποίοι είναι πάνω από 200 σε όλη την Ελλάδα, θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του Νικολόπουλου. Για να το καταφέρει αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης, στην αίτηση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για συμμετοχή του κόμματος «Έλληνες» στις εκλογές οι υποψήφιοί του δεν θα ξεπερνούν τους 50, και έτσι το κόμμα του θα έμενε εκτός εκλογικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η συμφωνία των δύο προβλέπει 70% των ψηφοδελτίων να είναι άνθρωποι του Ηλία Κασιδιάρη και 30% του Νίκου Νικολόπουλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kαι με τον Κανελλόπουλο συζητούσε ο Νικολόπουλος

Όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας σε τοπικό ραδιόφωνο, βρισκόταν σε συζητήσεις με τον εισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Οι επαφές δεν αφορούσαν ενδεχόμενο σύμπραξης με τους «Έλληνες» του Κασιδιάρη, όπως έμμεσα διευκρίνισε, αλλά έγιναν μόλις ο Α. Κανελλόπουλος αποφάσισε να άρει την απόφαση να ηγηθεί των «Ελλήνων», και να επανενεργοποιήσει το κόμμα του, ΕΑΝ.

Αν και υπήρξε συμφωνία σε πολλά σημεία μεταξύ Νικολόπουλου-Κανελλόπουλου, επίσης Αχαιού, σύμπραξη δεν υπήρξε, αφού το ενδεχόμενο απορρίφθηκε ομόφωνα από τη Διοικούσα Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, η οποία αποφάσισε αυτοτελή κάθοδο στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία Νικολόπουλου-Κασιδιάρη έγινε στο παρά πέντε, πριν την εκπνοή υποβολής αίτησης στον Άρειο Πάγο.

Αναμένεται αντίδραση της κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η κυβέρνηση αναμένεται να αντιδράσει και απέναντι σε αυτό το μόρφωμα, το οποίο γίνεται «όχημα» για τους υποψηφίους του Ηλία Κασιδιάρη και με τις ευλογίες του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αύριο, Παρασκευή, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την απαγόρευση και του νέου μορφώματος που φιλοξενεί υποψηφίους-στελέχη του Κασιδιάρη.

Ποιος είναι ο Κώστας Κατσίκης

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κατσίκης είχε θέσει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής δύο φορές με τη Νέα Δημοκρατία και δεν εξελέγη. Στις εκλογές του 2012 έθεσε δύο φορές υποψηφιότητα και με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όπου βγήκε πρώτος στη λίστα του κόμματος, όμως το κόμμα δεν πέρασε το όριο του 3% πανελλαδικά. Τον Δεκέμβριο του 2014 εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αττικής. Το 2019 ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην Ένωση Κεντρώων και την κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Στο παρελθόν έχει επικριθεί έντονα για σειρά σχολίων, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ρατσιστικά και ομοφοβικά. Επίσης, έχει κατηγορηθεί για ακροδεξιές αντιλήψεις και φασιστικά υπονοούμενα από πολιτικούς αντιπάλους του που διαφωνούν με τη ρητορική που έχει επιλέξει ο βουλευτής Αττικής.

Το 2015 ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εναντιώθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και συνέδεσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα, το 2018, για να υποστηρίξει τη γνώμη του κατά της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία και την αιμομιξία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βιώνει τη «δικτατορία του διαφορετικού».

Ποιος είναι ο Κυριάκος Τόμπρας

Ο Κυριάκος Τόμπρας ήταν συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, οικονομικός σύμβουλος και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού των ΑΝΕΛ έως τον Απρίλιο του 2013, όταν και καθαιρέθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ύστερα από επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με την πολιτεύτρια του κόμματος Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου. Παράλληλα, ακυρώθηκε και η υποψηφιότητα του κ. Τόμπρα για το Εθνικό Συμβούλιο.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2013, ο Κυριάκος Τόμπρας ίδρυσε το κίνημα Υπέρβαση.

Το όνομα του Κυριάκου Τόμπρα ενεπλάκη και στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με τον ίδιο να εμφανίζεται ως ο άνθρωπος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της λιβανέζικης εταιρείας CCC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ