Στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αποστολάκης -Το μεσημέρι η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη - iefimerida.gr

Στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αποστολάκης -Το μεσημέρι η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης / Φωτογραφία: EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΕΡΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΕΡΡΟΣ

Όπως κάθε θαλασσινός και πόσο μάλλον υψηλόβαθμος, ο ναύαρχος Αποστολάκης πέρασε από διαφορετικά λιμάνια, αλλά σήμερα το μεσημέρι θα «δέσει» πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Αποστολάκης «δένει» στο ΠΑΣΟΚ με πιθανή υποψηφιότητα στο λιμάνι

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που το όνομα του Ευάγγελου Αποστολάκη φιγούραρε στα πρώτα για τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, στις 12 το μεσημέρι, μετά από συνάντηση που θα έχει με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του στη Βουλή, θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την ένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται κυρίως ενίσχυση στα αστικά κέντρα, ο ανεξάρτητος -για λίγο ακόμα ανεξάρτητος- βουλευτής είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραιά. Πρόκειται για μια εκλογική περιφέρεια όπου το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά χρόνια να εκλέξει βουλευτή, ωστόσο με την προσθήκη του Ευάγγελου Αποστολάκη το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί σημαντικά. Έτσι με ένα ποσοστό της τάξης του 9%, εφόσον το πανελλαδικό του ΠΑΣΟΚ φτάσει στο 14%, η έδρα μετά από χρόνια στον Πειραιά θα διεκδικηθεί με αξιώσεις. Μια από τις εναλλακτικές επιλογές για την υποψηφιότητα Αποστολάκη είναι τα Χανιά όπου το ΠΑΣΟΚ έχει καλύτερες επιδόσεις. Σε κάθε περίπτωση, καταλυτικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη για την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ έχουν παίξει ιστορικά στελέχη του κόμματος που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς μαζί του, όπως ο Κώστας Λαλιώτης. Η στήριξή τους, σε συνδυασμό με τους δεσμούς που διατηρεί με τον ναυτιλιακό χώρο, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να αποτελέσουν και το εισιτήριο για την υποψηφιότητά του στην Α΄Πειραιά.

Επόμενο πρόσωπο στα «ραντάρ» της Χαριλάου Τρικούπη η Νίνα Κασιμάτη για τη Β΄ Πειραιά

Με τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ να κορυφώνεται σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον για την επικράτηση στην Κεντροαριστερά απέναντι στην ΕΛΑΣ, θέμα χρόνου θεωρείται η επόμενη κίνηση.  Αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα αφορά τη Νίνα Κασιμάτη. Η βουλευτής της Β΄Πειραιά, που έχει εκλεχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, έχει την εκτίμηση της ηγεσίας του κόμματος και θεωρείται πρόσωπο που θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Οι επαφές και οι δεσμοί που έχει στη Β΄Πειραιά θεωρούνται σημαντικοί ώστε να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια εκλογική περιφέρεια όπου επίσης δεν καταγράφει υψηλές πτήσεις στα ποσοστά του.

Καλοδεχούμενος, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι υποψήφιος ο Μιχελογιαννάκης

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα για την πολυσυζητημένη επιστροφή Μιχελογιαννάκη μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην βουλευτής. Ο ίδιος, μετά από επαφές που έκανε με στελέχη που ασχολούνται με τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, είναι καλοδεχούμενος από τη Χαριλάου Τρικούπη στην προσπάθεια που γίνεται για την επίτευξη του εκλογικού στόχου, όπως και κάθε άλλο στέλεχος ή πολίτης που θέλει να συστρατευθεί. Αυτό, ωστόσο, σύμφωνα με υψηλόβαθμες κομματικές πηγές που επισημαίνουν ότι δεν έγιναν ούτε ανακοινώσεις από το κόμμα ούτε επίσημες συναντήσεις, δεν σημαίνει ότι θα είναι και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο ή σε οποιαδήποτε άλλη εκλογική περιφέρεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ