Σπαρτιάτες: Εκβιασμούς και μεθοδεύσεις κατήγγειλε ο Στίγκας -«Όσα είπα για Κόζα Νόστρα και Κορλεόνε τα εννοώ» - iefimerida.gr

Σπαρτιάτες: Εκβιασμούς και μεθοδεύσεις κατήγγειλε ο Στίγκας -«Όσα είπα για Κόζα Νόστρα και Κορλεόνε τα εννοώ»

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας
Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας / Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ-EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκβιασμούς και μεθοδεύσεις παρασκηνίου από βουλευτές του -και κυρίως από τους τρεις που διέγραψε- κατήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας.

Στόχος, όπως είπε σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Στίγκας στη Βουλή με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είναι η πολιτική χειραγώγηση του ιδίου, αλλά και η κρατική χρηματοδότηση του κόμματός του. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των «11», με την οποία... τον άδειαζαν εντελώς και τον κατηγορούσαν πως εκείνος εφαρμόζει «μαφιόζικες τακτικές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν ούτε χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν, ούτε είχε ποτέ καμία συνεννόηση με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, στην οποία -όπως δεσμεύτηκε- θα μιλήσει για όλα και με ονόματα.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιτιολογώντας τη διαγραφή των τριών βουλευτών του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών, ο Βασίλης Στίγκας τους καταλόγισε ότι πρωτοστατούσαν στις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο κόμμα.

Σπαρτιάτες: Όλη η συνομιλία Στίγκα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Βασίλης Στίγκας: «Μέσα στο Κοινοβούλιο η κατάσταση έγινε αφόρητη. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ακόμα. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν. Πάντα λέγανε ότι ήμουν ο μπροστινός, ο αχυράνθρωπος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά που έλεγα ότι δεν είμαι και δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον κ. Κασιδιάρη και πριν και μετά τις εκλογές, τα εννοούσα. Δεν έλεγα ψέματα. Επομένως άλλοι είναι που κάνουν αυτές τις δουλειές και κάνουν και χειρότερες δουλειές. Εγώ δεν είμαι αυτής της κατηγορίας. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος οικογενειάρχης, με αρχές και αξίες στη ζωή μου και επομένως τώρα, στα 59 μου χρόνια, δεν πρόκειται κάνω άλλα πράγματα…

Όσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, τα εννοώ.

Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Όπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό.

Διευκρινίζω, δεν αφορά όλους τους βουλευτές του κόμματος. Υπάρχουν και έντιμοι ενδεχομένως. Αυτούς που διέγραψα είναι αυτοί που πρωτοστατούσαν σε άλλα πράγματα. Και μεταξύ αυτών ήταν ότι επέμεναν για συνέδριο. Εδώ καίγεται η χώρα, άνθρωποι, περιουσίες, έχουμε ανοικτά εθνικά θέματα, ψηφιακές ταυτότητες, χίλια δύο προβλήματα έχει αυτός ο τόπος και αυτοί ζητάνε συνέδριο. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας δηλαδή. Αλλά αν ήταν κάτι απλό θα έλεγα "ΟΚ, να το κάνουμε"».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερώτηση: Φημολογείται ότι κάποιοι βουλευτές δίνουν λεφτά στον κ. Κασιδιάρη από τη βουλευτική της αποζημίωση…

Βασίλης Στίγκας: «Θα σταματήσω και θα μείνω εκεί. Υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ναι μεν αλλά…είναι προβληματισμένοι. Γιατί ο άλλος ο δρόμος οδηγεί αλλού. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Πιθανόν αύριο να δώσω μια συνέντευξη Τύπου και εκεί θα απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα. Και βεβαίως θα πω και ονόματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα…».

Ερώτηση: Έχετε στοιχεία για αυτά που λέτε;

Βασίλης Στίγκας: «Τα στοιχεία που έχω είναι αυτά που ξέρω και βλέπω».

Ερώτηση: «Πιστεύετε ότι τουλάχιστον έχετε άλλους 4 βουλευτές που συντάσσονται μαζί σας για να καταφέρετε να διατηρήσετε το κόμμα;».

Βασίλης Στίγκας: «Και ναι και όχι. Διότι είναι ορισμένοι άνθρωποι που σκέφτονται κάποια πράγματα και είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δηλαδή να ακολουθήσω τον άλλο δρόμο που οδηγεί κάπου αλλού ή να ακολουθήσω τον Βασίλη Στίγκα που τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, είναι έντιμος και θέλει να κάνει κάποια καλά πράγματα για την πατρίδα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερώτηση: Είπατε υπάρχουν κάποια πράγματα που χρίζουν εισαγγελικής έρευνας;

Βασίλης Στίγκας: «Το συνέδριο είναι εκ του πονηρού».

Ερώτηση: Θέλουν να βάλουν χέρι στη κρατική χρηματοδότηση;

Βασίλης Στίγκας: «Ακριβώς. Εγώ επειδή είμαι πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν ένα κόμμα παίρνει κρατική χρηματοδότηση, δίνει λόγο. Χάλασα αυτά, αυτά και αυτά. Εγώ δεν σκοπεύω να κάνω κάτι άλλο. Εγώ παίρνω μια βουλευτική αποζημίωση. Μου είναι αρκετή, δεν θέλω κάτι παραπάνω στη ζωή μου, θέλω να προσφέρω στη πατρίδα και στο λαό, ξεκάθαρα πράγματα».

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία, υπάρχει στο καταστατικό για την αλλαγή ηγεσίας του κόμματος και την καθαίρεση του αρχηγού;

Βασίλης Στίγκας: «Δεν υπάρχει διαδικασία. Το σκηνικό ήταν ότι θέλουν αυτοί από τα χιλιάδες μέλη, -εγώ οπωσδήποτε δεν έχω τόσα μέλη- να τους βάλουνε μέσα και ξαφνικά να θέσουν θέμα αρχηγού, γιατί στην αρχή είχε ειπωθεί αυτό, και να πάμε παρακάτω. Καταρχήν πρέπει να τους αποδεχτώ εγώ, να γίνει μετά από αίτημα, και να ελέγξω εγώ αν είναι γραμμένος σε άλλο κόμμα ή αν είναι ποινικός κ.λπ.».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερώτηση: Η στήριξή σας στον Ηλία Κασιδιάρη για υποψήφιος στον Δήμο της Αθήνας εξακολουθεί να παραμένει μετά από όσα συνέβησαν στο κόμμα σας;

Βασίλης Στίγκας: «Για τον κ. Κασιδιάρη να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι δεν έχουμε σχέση. Αυτό που έκανα την Κυριακή, το έκανα συνειδητά. Τη Δευτέρα είχαμε συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Την Κυριακή ήμουν αποφασισμένος να κλείσω τους λογαριασμούς. Και εννοώ, με στήριξες και σε στήριξα και τελειώσαμε. Μέχρι εκεί. Επειδή κυκλοφόρησε ότι εγώ πιέστηκα να στηρίξω Κασιδιάρη, ξεκαθαρίζω ότι δεν πιέστηκα από κανέναν.

Ερώτηση: Παραμένει η όχι η στήριξη σας στον κ. Κασιδιάρη μετά από όλα αυτά που δημιουργήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σας;

Βασίλης Στίγκας: «Ο δήμος της Αθήνας είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος της χώρας. Ο κ. Μπακογιάννης, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ανεπαρκής ως δήμαρχος και πολιτικός. Έχει καταστρέψει την Αθήνα. Θα απαντήσω στη συνέντευξη Τύπου για πολλά πράγματα. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο…».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερώτηση: Υπάρχει ενδεχόμενο να αποσύρετε, εσείς προσωπικά, τη στήριξη σας στον κ. Κασιδιάρη;

Βασίλης Στίγκας: «Συνήθως δεν παίρνω κάτι πίσω γενικότερα».

Ερώτηση: Είπατε ότι θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση του κόμματος και τη βουλευτική αποζημίωση. Δηλαδή σας πήρε κάποιος τηλέφωνο ή ο κ. Κασιδιάρης και σας είπε δώστε μου τα μισά λεφτά…

Βασίλης Στίγκας: «Δεν θέλω να μιλήσω προς το παρόν. Υπάρχουν σοβαρά θέματα, θα τα ακούσετε όλα στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω. Να ξέρετε ένα πράγμα, και σας μιλάω έντιμα και μέσα από την καρδιά μου, ότι έκανα αυτούς τους δύο μήνες πολύ μεγάλη υπομονή. Από τη μέρα που ορκιστήκαμε βουλευτές, επειδή δεν έχω άλλο γραφείο, πέραν της Βουλής, είμαι 12 με 15 μέρες στο πόδι κάθε μέρα και κανένας δεν σεβάστηκε τίποτα. Υπάρχει βουλευτής που ρωτάω που είσαι και μου λέει στα χωράφια, ο άλλος έχει εστιατόριο. Καταλάβατε τι γίνεται; Κανένας δεν έχει καταλάβει τον θεσμικό του ρόλο. Εγώ δεν αρνήθηκα να συνομιλήσω με οποιονδήποτε. Το γραφείο μου είναι πάνω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερώτηση: Εσείς ως πρόεδρος του κόμματος είχατε ενημερωθεί για συνεργασία βουλευτή σας με συγγενικό πρόσωπο (αδερφό) του κ. Κασιδιάρη;

Βασίλης Στίγκας: «Βεβαίως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ