Στην αποκάλυψη ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα τεθεί η βάση ώστε να ξεκινήσει η πρόωρη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, προχώρησε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «κάθε μήνας lockdown έχει μεγάλο οικονομικό κόστος και απώλεια εσόδων» και πρόσθεσε ότι ένα κομμάτι του πληθυσμού, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλου δεν έχουν πληγεί από την πανδημία, σε αντίθεση με τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί ο ιδιωτικός τομέας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει σκέψη κόφτη στα SMS για τις αγορές των πολιτών
Χρυσοχοΐδης: Δικαίωμα συλλήψεων από φρουρούς στα ΑΕΙ
Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι ενώ τόνισε πως όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα πλήρες lockdown.
Σκυλακάκης: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι κλειδί για τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται είναι η αξιοπιστία της στις αγορές και όχι το «μαξιλάρι» ενώ για την ύφεση είπε όπως καθοριστικό είναι το πόσο θα κρατήσει το lockdown και αν θα έχουμε τρίτο κύμα της πανδημίας.
«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετωπίσει της πανδημίας το οποίο θα παρουσιάζει τμηματικά», κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.
- Όλες οι ειδήσεις
- Κορωνοϊός: Ο Μητσοτάκης έκανε τη 2η δόση του εμβολίου -Στο πλευρό του ο Τσιόδρας [βίντεο]
- Ανοιξε η αγορά -Τι ισχύει για καταστήματα, κομμωτήρια -Τα sms και το 2ωρο για ψώνια
- Ξέσπασε o πρώην σύζυγος της Σοφίας Μπεκατώρου -«Την καταγγελία δεν τη θυμήθηκε τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ»
- Περιορισμός μετακινήσεων: Τι ισχύει από σήμερα με τα SMS -Πότε επιτρέπεται ταξίδι από νομό σε νομό