Ο Τσίπρας κινείται προς δημιουργία Ιδρύματος -Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για Χαρίτση-Αχτσιόγλου - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας κινείται προς δημιουργία Ιδρύματος -Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για Χαρίτση-Αχτσιόγλου

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ

Την ώρα που οι πρώην Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύπτουν το όνομα της νέας ΚΟ στα Αριστερά, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραχωρεί τηλεοπτική συνέντευξη απέναντι στους «διασπαστές», με στόχο να ανακόψει τη ραγδαία ρευστοποίηση του κόμματός του και του αρχηγικού του προφίλ.

Με μια εκδήλωση λιτή και σύντομη, αλλά με μεγάλη συμμετοχή πρώην βουλευτών, υπουργών και ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές παρουσιάζουν στις επτά το απόγευμα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων το όνομα της νέας ΚΟ που συγκροτούν μετά τη διάσπαση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εγχείρημα ήδη απαξιώνεται από τους πρώην συντρόφους τους στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προεξοφλούν αποτυχία, όπως η κα Τζάκρη σε συνέντευξή της το πρωί του Σαββάτου. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης σήκωσε το γάντι και απάντησε ότι θα διαψευστούν όσοι σπεύδουν να καταδικάσουν την προσπάθειά τους, αφού και στην πρόωρη μέτρηση του νέου «κόμματος», που δεν έχει ακόμη όνομα, το 3,2% που συγκέντρωσε δεν περνά απαρατήρητο.

Και με ευρωβουλευτή το νέο «κόμμα»  

Η μικρή ΚΟ των 11, που θα κάνει πρεμιέρα στην ολομέλεια της Βουλής στο κομβικό φορολογικό νομοσχέδιο, την Τετάρτη, εισέρχεται στο γήπεδο με  θετικούς οιωνούς, όπως σημειώνουν.

Εκτός από το προνομιακό πεδίο της οικονομίας το οποίο ανοίγεται σε δυο διαδοχικές συζητήσεις στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, οι 11 φαίνεται ότι θα έχουν δυνατότητα εκπροσώπησης και στην ευρωβουλή. 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης προσφέρθηκε ήδη να παίξει αυτό το ρόλο ενώ δεν αποκλείεται στο πλευρό τους να έχουν σύντομα τους άλλους δυο ανεξάρτητους ευρωβουλευτές, τους Πέτρο Κόκκαλη και Στέλιο Κούλογλου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά τώρα πια μόλις δυο από τους 6 που είχε εκλέξει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τάραξε τα νερά ο Τσίπρας

Τα ήδη ταραγμένα νερά πάντως στην Αριστερά ήρθε να αναστατώσει ακόμη περισσότερο το πρωτοσέλιδο του Βήματος για τη δημιουργία ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, οι επεξεργασίες του οποίου θα αποτελέσουν, όπως γράφει η εφημερίδα, το πρόπλασμα νέου κόμματος.

Tο ρεπορτάζ της εφημερίδας διαψεύστηκε από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού μόνο ως προς το σκέλος του πρωτοσέλιδου τίτλου της έγκριτης εφημερίδας. 

«Μόχλευση» πολιτικού κεφαλαίου 

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Τσίπρας φαίνεται να δραστηριοποιείται πλέον έντονα και μετά τη σιωπή των πρώτων μηνών αναμένοντας να ολοκληρωθεί το δράμα της εκλογής νέου προέδρου και της διάσπασης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατηρούν σκωπτικά ότι οι κινήσεις του καπελώνουν πολιτικά και ιδεολογικά αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου προέδρου. 

Η ανησυχία του για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο νέος πρόεδρος και η ηγετική του ομάδα είναι παγκοίνως γνωστή πλέον καθώς αυτό εκπέμπεται και από τη γλώσσα του σώματος αλλά και από όλους όσοι των συναναστρέφονται έστω και στιγμιαία. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα μπορούσαν να περιμένουν επτά μήνες και αν η επίδοσή του ήταν χαμηλότερη των προηγούμενων αναμετρήσεων, θα είχαν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν ευθέως την ηγεσία του». 

Σε αυτή τη φράση με την οποία αναφέρεται στους 40ρηδες που αποχώρησαν και που του αποδίδει το Βήμα, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του iefimerida, ότι ο κ. Κασσελάκης τελεί υπό προθεσμία έξι επτά μηνών μέχρι τις ευρωεκλογές και ο μόνος τρόπος να διασωθεί είναι να πιάσει τον πήχη του 17% των εθνικών εκλογών.

«Ξεσκονίζει» τον Τσίπρα ο Πολάκης 

Τη βρόμικη δουλειά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα πάντως έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη. 

Ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει να σβήνει το παρελθόν και να αποδομεί τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα με προφανή στόχο να απογαλακτιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ από τον φυσικό του ηγέτη αλλά και ο κ. Κασσελάκης να απεκδυθεί οριστικά από το κυβερνητικό παρελθόν του προκατόχου του. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν μετά από τέσσερα χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση, βλέπεις το εκλογικό σου ποσοστό να μειώνεται κατά 14%, τότε είναι σίγουρο ότι κάτι δεν έκανες καθόλου καλά» αναφέρει για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό σε συνέντευξή του στο libre.gr. ο Παύλος Πολάκης. 

Στη Ρώμη με προοδευτική ατζέντα 

Στο πλαίσιο αυτό ωστόσο η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη και οι επαφές του σε ανώτατο πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο με κορυφαίους Ιταλούς πολιτικούς αρχηγούς του προοδευτικού χώρου μόνο απαρατήρητες δεν περνάνε. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χτίσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη Ευρώπη ως ο άλλοτε πρωθυπουργός του μεγαλύτερου κόμματος της Αριστεράς όντας για τους Ευρωπαίους ένας πολύ στενός συνομιλητής με τη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και το προοδευτικό Κέντρο. 

Και αυτό το κεφάλαιο σε αυτή τη φάση είναι οό,τι έχει απομείνει από την εκλογική και τώρα τη δημοσκοπική καθίζηση του χώρου σε παραλίγο μονοψήφια ποσοστά και τον οποίο κατάφερε να τον κάνει κυβερνώσα δύναμη στη χώρα.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με δυο πρώην Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και Ενρίκο Λέττα ενώ στο πρόγραμμά του είναι και η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Έλλη Σλέιν. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός μόνο αποστρατευμένος δεν είναι και σε αυτή τη φάση της κρίσης στην Αριστερά στη χώρα μας αξιοποιεί στο έπακρο το ρόλο του στο Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπενθυμίζουν και την άρνησή του να αναλάβει πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενδεικτικό του γεγονότος ότι ο κ. Τσίπρας φιλοδοξεί να κινηθεί πλέον πέρα από τα στενά και περιχαρακωμένα όρια της Αριστεράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ