Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Υπ. Μεταφορών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη - iefimerida.gr

Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Υπ. Μεταφορών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

papadopoulos
Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος τόνισε το πλήθος των δυνατοτήτων, από την ψηφιοποίηση των διαδικασιών στις Υπηρεσίες Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών που εξασφαλίζει το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρουσίασε σήμερα εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Ξιφαράς μαζί με τον Κωνσταντίνο Νικολούζο γενικό διευθυντή της ONΕΧ ΙοΤ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα τέθηκε σε λειτουργία στις 24 Ιανουαρίου

Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα τέθηκε σε λειτουργία στις 24 Ιανουαρίου 2022 και χρησιμοποιείται ήδη από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών σε όλη τη χώρα, οι οποίες, πλέον, μπορούν να διεκπεραιώνουν με υψηλότερη ταχύτητα τις υποθέσεις των πολιτών.

Εκατομμύρια στοιχεία που αφορούν στις ταξινομήσεις των οχημάτων, τις άδειες κυκλοφορίας και τις ειδικές άδειες μεταφέρθηκαν με επιτυχία σε ένα καινούργιο ψηφιακό περιβάλλον με πολλές δυνατότητες υποστήριξης νέων εφαρμογών.

Ειδικότερα, έγινε μετάπτωση στοιχείων που αφορούσε 13 εκατομμύρια οχήματα και 14 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, 8 εκατομμύρια άδειες οδήγησης και προσαρμογή 150 διοικητικών διαδικασιών σε 5 ομάδες εφαρμογών.

Βασικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι η διαλειτουργικότητά του με πληροφοριακά συστήματα άλλων Υπηρεσιών, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό με το προηγούμενο πληροφοριακό σύστημα που είχε εγκατασταθεί το 1984 και ήταν ανεπτυγμένο στη γλώσσα προγραμματισμού «COBOL».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταδιακά, στο νέο Πληροφοριακό Σύστημα θα ενσωματώνονται νέες εφαρμογές όπως ο ηλεκτρονικός έλεγχος των δικαιολογητικών για τις μεταβιβάσεις, καθώς και η ηλεκτρονική ενημέρωση του συστήματος για τους ελέγχους ΚΤΕΟ και την πληρωμή των τελών Κυκλοφορίας.

Η ενσωμάτωση αυτών και άλλων υπηρεσιών θα γίνεται περιοδικά στο πλαίσιο της σύμβασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την εταιρεία ONΕΧ.

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του υπ. Μεταφορών είναι πολύ σημαντική, λέει ο Παπαδόπουλος

«Μετά από πολλά χρόνια ατελέσφορων προσπαθειών, με απόφαση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποκτά ένα σύγχρονο Πληροφοριακό Σύστημα που μεταφέρει τις Υπηρεσίες Μεταφορών στο περιβάλλον του Ψηφιακού Νέφους. Το νέο σύστημα μπορεί να υποστηρίξει νέες υπηρεσίες επιτρέποντας τη διασύνδεση της βάσης δεδομένων των Διευθύνσεων Μεταφορών με πληροφοριακά συστήματα άλλων Υπηρεσιών, με άμεσο όφελος την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί τις υποδομές για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών στις Υπηρεσίες Μεταφορών, προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο παρόν και μια εγγύηση για το μέλλον» δήλωσε ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η ψηφιοποίηση της πλατφόρμας επιλύει καθημερινά προβλήματα

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς ανέφερε «η δημιουργία μιας πλατφόρμας που διαλειτουργεί με τα υπόλοιπα συστήματα του ελληνικού δημοσίου, μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία που σε πρώτη φάση επιλύουν μια σειρά από καθημερινά ζητήματα, όπως η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η αύξηση της παραγωγικότητας των Υπηρεσιών του Υπουργείου και η ενίσχυση της διαφάνειας, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τη βάση για την παραγωγή άλλων εργαλείων και εφαρμογών που σχετίζονται ακόμη και με την οδική ασφάλεια.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της ONEX ΙοΤ Κων. Νικολούζος, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, έργο στρατηγικής σημασίας για τη μετάβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Μεταφορών στη νέα εποχή και την υποστήριξη 88 περιφερειακών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα. Και κατέληξε, «Ευελπιστούμε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον με προσθήκη επιπλέον σύγχρονων λύσεων που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του υπουργείου προς τον πολίτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ