Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Οι επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον δολοφονικές -Στόχευε σε περισσότερα θύματα - iefimerida.gr

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Οι επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον δολοφονικές -Στόχευε σε περισσότερα θύματα

Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δήλωση για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, η οποία έχασε τη ζωή της μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας.

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο βίαιες και τρομοκρατικές, αλλά πλέον και «θανάσιμες, δολοφονικές», μετά τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα.
  • Η Βάγια Νέστορα αναγνωρίστηκε ως το αθώο και τραγικό θύμα της τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, στόχευε προφανώς σε περισσότερα θύματα, υπογραμμίζοντας την πολιτική ιδιότητα των στόχων του τριπλού χτυπήματος.
  • Ο κ. Τασούλας σημείωσε την ανάγκη να μην επιτραπεί στην πολιτική δολοφονική βία να συνεχίσει να αφαιρεί ζωές και να απειλεί, καθώς αποτελεί κίνδυνο για την αποσταθεροποίηση της δημοκρατικής πολιτικής ομαλότητας της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός και χαρακτήρισε τις επιθέσεις όχι μόνο βίαιες και τρομοκρατικές, αλλά πλέον και «θανάσιμες, δολοφονικές», επισημαίνοντας ότι το θύμα της επίθεσης ήταν αθώο και πως η συγκεκριμένη ενέργεια, όπως ανέφερε, «προφανώς στόχευε σε περισσότερα θύματα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις νωρίς σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο βίαιες και τρομοκρατικές. Είναι πλέον και θανάσιμες, δολοφονικές. Η Βάγια Νέστορα είναι το αθώο και τραγικό θύμα της νέας αυτής τρομοκρατικής ενέργειας που προφανώς στόχευε σε περισσότερα θύματα. Η πολιτική ιδιότητα των στόχων αυτού του τριπλού εγκληματικού χτυπήματος δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην πολιτική δολοφονική βία να συνεχίσει να αφαιρεί ζωές, να τραυματίζει, να απειλεί και να καταστρέφει. Ούτε ασφαλώς να αποσταθεροποιήσει την δημοκρατική πολιτική ομαλότητα. Οι διωκτικές αρχές και η δικαιοσύνη με αποτελεσματικότητα και αυστηρότητα είμαι βέβαιος πως θα πράξουν το καθήκον τους.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Αφροδίτη Νέστορα, στην οικογένεια και στους οικείους της Βάγιας Νέστορα που χάθηκε τόσο άδικα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ