Προανακριτική: Το SMS Καλογρίτσα-Παππά για την εγγυητική και το «φιλί του Ιούδα» - iefimerida.gr

Προανακριτική: Το SMS Καλογρίτσα-Παππά για την εγγυητική και το «φιλί του Ιούδα»

ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καλογρίτσας
Χρήστος Καλογρίτσας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τη βίαιη και εκβιαστική, όπως αναφέρει, αποχώρησή του από το εγχείρημα αλλά και το SMS του Νίκου Παππά για την εγγυητική επιταγή των Χούρι της CCC, αναλύει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ο επιχειρηματίας ενέπλεξε και πάλι τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικά στη διαδικασία εξεύρεσης των χρημάτων για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. «Είχε τον τρόπο λόγω των επαφών του να φέρει λεφτά! Ο Αρτεμίου έλεγε πως 99% είχαν τα χρήματα και ο Παππάς 100%», είπε και πρόσθεσε: ««Είχαμε κάνει αρκετά ραντεβού. Και από αυτή την πλευρά είχαμε πει πως θα μπορούσαμε να τα βρούμε τα χρήματα. Ναι. Είχα δει τον κύριο Αρτεμίου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τελικά δεν ευδοκίμησαν τα παραπάνω. Μάλιστα την τελευταία Κυριακή με φώναξαν σε ένα σπίτι με τέσσερα-πέντε άτομα. Συζητούσαν για το θέμα του αν θα καταστρεφόμουν ή όχι χωρίς εμένα. Θυμάμαι μια γυναίκα. Ήταν ο Νίκος Παππάς και κάποιοι άλλοι. Η ομάδα του Νίκου και κάποιοι άλλοι. Είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα. Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών... δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή. Ήμουν πιο πέρα. Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν γι' αυτό. Το βράδυ υπογράφηκε η επιστολή αποχώρησής μου από το εγχείρημα. Τη συνέταξε ο Παππάς και η ομάδα του. Όχι εγώ. Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν "ή έτσι ή φεύγεις από εδώ". Με εκβίασαν. Και τελικά είπα "οκ έτσι"», εξήγησε και σημείωσε λέγοντας: «Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου! Μετά από αυτό με διώξανε! Μου δώσανε το φιλί του Ιούδα και με διώξανε».

Το νέο SMS Παππά για τη συμφωνία με Χούρι

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την προανακριτική, ο μάρτυρας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και διάβασε SMS που είχε στείλει ο ίδιος στον Νίκο Παππά για την εγγυητική και την επικοινωνία με τον Σαμέρ Χούρι για «να στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για την ελληνική κυβέρνηση».
Υπενθυμίζεται δε πως είναι το δεύτερο SMS που καταθέτει στην προανακριτική ο μάρτυρας, καθώς έχει προηγηθεί αυτό για τη συνάντηση με την Πλευρά Χούρι στο Πόρτο Χέλι (για να κλείσει η συμφωνία).

Ο κ. Καλογρίτσας πάντως ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συναντήσεις του με επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να βρει χρήματα για το διαγωνισμό.

«Με έστελναν, δεν πήγαινα», είπε σύμφωνα με τις πληροφορίες και πρόσθεσε: «είδα και άλλα πρόσωπα! Τον κ. Μαρινάκη δεν τον είχα δει ποτέ! Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Είδα πολλά! Είδα άλλους επιχειρηματίες. Μου είπε ο Μαρινάκης πως «ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νικο για το θέμα». Αυτό έγινε την ημέρα που είδα τον κύριο Μαρινάκη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλεύρης: «Αρα η οποία συνεννόηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Παππά κι εσείς εκτελούσατε απλά εντολές;»

Καλογριτσας: «Σας το είπα. Εγώ υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομα μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν χρησιμοποιούσαν εμένα. 100% ο Παππας είχε πει πως δεν υπάρχει συμφωνία όταν δεν υπήρξε».

Το Documento και τα νέα SMS

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε αναλυτικά και στην δημιουργία της εφημερίδας Documento, επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με τις πληροφορίες πως όχι μόνο έγινε μετά από εντολή του κ. Παππά- με τη συμμετοχή Βαξεβάνη- αλλά και λειτουργούσε και κάτω από τις δική του σκέπη.

«Πήγαν να βγάλουν την «Πρώτη» πριν το Documento. Δεν προχώρησε αυτό το εγχείρημα. Τελικά πήγαν σε άλλη λύση. Μετά μου λέει ο Νίκος, «πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα». Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως «αφού δεν υπάρχει το όνομα σου στην τηλεόραση, να μπεις». Μπήκα τελικά. Για το Documento δάνεισα χρήματα. Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα «απ’ έξω». Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ δανεικά», είπε σύμφωνα με τις πληροφορίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο κ.Καλογρίτσας αναφέρθηκε και σε άλλο SMS που αντάλλαξε με τον Νίκο Παππά και στο οποίο μιλούσαν για την εφημερίδα:

Πλεύρης: «Σας ζήτησε ο κύριος Παππας να φύγετε από το Documento; »

Καλογριτσας: «Ναι. Μου ζήτησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με Παππά. Με ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017».
«Τι έγινε με εφημερίδα»;
«Νικο μου όλα καλά».
Παππάς: «περί κλεισίματος ακούω. ΠΡΟΣΕΞΕ»! «Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο» απαντώ. «Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς»;».

«Με πίεσαν από το Μαξίμου για Documento»

«Κάποια στιγμή διαφώνησα με τη γραμμή και είπα δεν θέλω να συνεχίσω γιατί θέλανε να μπλέξουν τον γιο μου. Όταν είχα την «Πρώτη» έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου. Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. Διαφώνησα τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά. Ήλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα», φέρεται να δήλωσε ο μάρτυρας εμμένοντας πως για την εφημερίδα έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τη χρηματοδότησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλεύρης: «Εχετε δώσει αφανή χρήματα;»

Καλογρίτσας: «Προφανώς δίναμε»

Πλεύρης: «πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο κύριος Παππάς ή ο κύριος Βαξεβάνης;»

Καλογρίτσας: «Ο Παππας. Για τις χρηματοδοτήσεις. Έλεγε ο Βαξεβάνης χρειάζομαι αυτά και ο Παππας ενεργούσε. Μόνο από τον Παππά έπαιρνα εντολές. Σιγά μην έπαιρνα από τον Βαξεβάνη. Ο Παππάς ήταν από πίσω. Υπάρχουν χαρτιά για αυτά. Από την πρώτη ημέρα που με φωνάξανε έως και που με διώξανε υπάρχουν έγγραφα».

Κατά τα λοιπά ολοκληρώθηκαν και οι ερωτήσεις της κυρίας Τζάκρη προς τον μάρτυρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέει πως αρχικά ο επιχειρηματίας δήλωσε πως δεν θυμάται τι γράφει η έγκλιση που κατέθεσε κατά του κ. Παππά λέγοντας πως « δεν την έγραψα εγώ, αλλά ο Τοξότης. Τι σχέση έχω εγώ με την Τοξότης;». Σε άλλη δε διαρροή φέρεται ο κ. Καλογρίτσας να δήλωσε πως « δεν χρωστάω σε κανέναν και δεν γυρνάω πίσω τα λεφτά», πως τα 3 εκατ. ευρώ πήγαν στην εταιρία «Βλαδίμηρος Καλογρίτσας» αλλά και ότι: « στο ΚΕΦΟΜΕΠ είχαν δεσμευθεί μόνο οι προσωπικοί μου λογαριασμοί όχι των εταιριών. Υποθήκευσα την περιουσία του γιου μου για να δανειστώ τα 8 εκατ. ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που μένει πλέον είναι να ολοκληρωθούν οι ερωτήσεις από το ΚΙΝΑΛ και να ακολουθήσει άλλος ένας κύκλος από βουλευτές μέλη της επιτροπής. Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να ορίσει την τελική λίστα των επόμενων μαρτύρων της προανακριτικής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες και απαντώντας σε ερώτηση για την έγκλιση που κατέθεσε εις βάρος του ο κ. Παππάς, ο πρόεδρος της προκαταρκτικής, Στ. Κελέτσης είπε: «έχει δικαίωμα ο καθένας να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αυτό δεν το απεμπολώ. Θα το χρησιμοποιήσω αν και όταν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ