Ομόφωνη πρόταση να είναι εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης -Την απόφαση θα λάβει η Πολ. Γραμματεία - iefimerida.gr

Ομόφωνη πρόταση να είναι εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης -Την απόφαση θα λάβει η Πολ. Γραμματεία

Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης / Φωτογραφία: INTIMENEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ παρατείνει την αγωνία για την τύχη του Παύλου Πολάκη.

Μετά από πολύωρη κοινή συνεδρίαση, με την συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, το Εκτελεστικό γραφείο και η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος αποφάσισαν ομόφωνα «να εισηγηθούν στην Πολιτική Γραμματεία τη μη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης αναμέτρησης», μετά τις αναρτήσεις-στοχοποίηση κατά δικαστών, δημοσιογράφων και κρατικών λειτουργών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να επικυρώσει την απόφαση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου «η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη. Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές».

Την τελική απόφαση θα λάβει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα παραστεί και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, καθώς είναι μέλος της.

Σημειώνει ακόμη ότι «στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα» και ότι ο αγώνας για τη νίκη «απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο». Καταλήγει, ωστόσο, ότι «συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.
Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα στον αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.
Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε, τέλος, ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.»

Η Πολιτική Γραμματεία θα αποφανθεί επισήμως εάν θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο Κρητικός, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να αποφανθεί επί της ποινής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, η Πολιτική Γραμματεία επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο, ωστόσο, καθώς δεν μπορούσε να αναβληθεί αύριο η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς α' κατοικίας και κόκκινα δάνεια, αποφασίστηκε να συγκληθεί την Πέμπτη και την επομένη το πειθαρχικό όργανο.

Τα τέσσερα σενάρια για τον Παύλο Πολάκη

Τα σενάρια είναι τέσσερα για τον Παύλο Πολάκη:

  • Αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
  • Διαγραφή από το κόμμα, που είναι και η πιο βαριά ποινή
  • Σύσταση
  • Επίπληξη

Πρέπει να σημειωθεί ότι για τα δύο πρώτα ενδεχόμενα πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία 2/3 στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να πλειοψηφήσουν 10 από τα 15 άτομα της επιτροπής.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία που οργανώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», απάντησε για το θέμα Πολάκη:

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη. Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Εχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου, αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, ο Πολάκης παραπέμπεται για το ότι ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις που δεν απηχούν «τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Δεν παραπέμπει για διαφορετικές απόψεις, π.χ. για τον εμβολιασμό. Αλλά είναι διαφορετικό να καταθέτει άλλο σχέδιο προεκλογικά», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ