Με έντονο τρόπο αντέδρασε εκ νέου ο Νίκος Πλακιάς στις φήμες για νέο κόμμα από τη Μαρία Καρυστιανού που πυροδότησε ο Νίκος Καραχάλιος με την ανάρτησή του για το ΚΥΜΑ.
«Καραχάλιος = Δώδεκα χρόνια σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής της οικογένειας Καραμανλή. Περιμένω επίσημη διάψευση» έγραψε, με νόημα, ο κ. Πλακιάς.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικοινωνιολόγος και πρώην σύμβουλος στρατηγικής των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, Νίκος Καραχάλιος, που βρίσκεται κοντά στην κυρία Καρυστιανού, έκανε προ ημερών μια ανάρτηση με όνομα και λογότυπο νέου κόμματος, ΤΟ ΚΥΜΑ, το οποίο συνδύασε με το όνομα «Μαρία».
Ο Νίκος Πλακιάς αντέδρασε έντονα. «Εμένα η θάλασσα με ανακατεύει», έγραψε χαρακτηριστικά.
Λίγο αργότερα, ωστόσο, η κ. Καρυστιανού διέψευσε τη δημιουργία κόμματος με την ονομασία «Το Κύμα» από την ίδια.
«Όχι άλλη παραπλάνηση, όχι άλλη διαβολή. Η απόγνωση του πολιτικού συστήματος χτύπησε κόκκινο. Χωρίς καμία ερώτηση επιβεβαίωσης από δημοσιογράφους, ως έχουν υποχρέωση, μαθαίνω από τα μέσα ότι τρίτοι διαδίδουν ότι δήθεν έχω κάνει κόμμα. Διαβάζω το κείμενο απογοητευμένη και μένω άναυδη από το περίσσιο θράσος να παρουσιάζουν ακόμη και λογότυπο! Δόλια προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων, για να με συνδέσει με το σάπιο παλιό πολιτικό σύστημα» έγραψε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Καραχάλιος επανήλθε «μαζεύοντας» την αρχική ανάρτηση: «ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΜΑΡΙΑ! Δεν είπε κανείς ότι ΤΟ ΚΥΜΑ #tokyma είναι κόμμα, πόσο μάλλον "το κόμμα της Καρυστιανού". Όποιος το αναφέρει προβάλλει είτε την καλόβουλη επιθυμία του είτε την κακόβουλη ταύτισή της με μια πολιτική κίνηση που διαψεύδει η ίδια συνεχώς!» έγραψε.
Ωστόσο, το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Καραχάλιος επιβεβαίωσε ότι η Μαρία Καρυστιανού θέλει να δημιουργήσει κίνημα που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα αλλά αμφιταλαντεύεται.
«Η Μαρία με φώναξε και μου είπε "θέλω να προχωρήσουμε, να οργανώσουμε το κίνημα, όχι το ΚΥΜΑ, που μπορεί να μετασχηματιστεί σε κόμμα και να πάμε στο Κοινοβούλιο. Αυτό κάναμε κάποια στιγμή το καλοκαίρι κατ' εντολήν της Μαρίας, φωνάξαμε τα κανάλια και η πρόθεση ήταν να ανακοινωθεί ένα κόμμα. Καταλαβαίνω τους δισταγμούς της, καθώς οι μισοί τής λένε "προχώρα" και οι άλλοι μισοί "μην μπλέξεις με την πολιτική". Κάνουν ένα λάθος, θα έπρεπε να της λένε να μην μπλέξει με κόμματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Το ΚΥΜΑ δεν ανήκει σε κανέναν, αν θέλει τα domain τής τα δίνω αύριο», υποστήριξε. «Έχουμε συναντηθεί 15-20 φορές μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο κ. Καραχάλιος ρωτήθηκε και για τη διάψευση που έκανε η Μαρία Καρυστιανού. «Η Μαρία πρώτα απ' όλα είναι άνθρωπος που έχει έντονα συναισθήματα μετά από αυτά που έχει βιώσει, ένιωσε τη δύναμη του κύματος και ένιωσα ότι κάπου αιφνιδιάστηκε», απάντησε.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν απαντώ ως εκπρόσωπος της Μαρίας, αλλά ως ένας από τους πολλούς. Γι' αυτό είπα ότι το ΚΥΜΑ δεν εκφράζεται μόνο από τα Τέμπη, αλλά και το Μάτι. Το ΚΥΜΑ δεν πρέπει να το δούμε αποκλειστικά ως ζήτημα των Τεμπών», προσθέτοντας ότι «η Καρυστιανού μπορεί να κερδίσει με double score τον Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής αν τις προκήρυσσε. Γιατί την ώρα που θα κινηθεί η Μαρία, θα κινηθεί ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Τσίπρας».