Θρίλερ με το διδακτορικό Πατούλη -Έστειλε εξώδικα σε «Αυγή», Ηλιόπουλο, Δούρου - iefimerida.gr

Θρίλερ με το διδακτορικό Πατούλη -Έστειλε εξώδικα σε «Αυγή», Ηλιόπουλο, Δούρου

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης / Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και τον ΣΥΡΙΖΑ για το διδακτορικό του περιφερειάρχη Αττικής, το οποίο, όπως υποστηρίζει η «Αυγή», είναι προϊόν λογοκλοπής.

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι στο διδακτορικό 130 σελίδων που κατέθεσε το 2019 ο Γιώργος Πατούλης «εντοπίζεται πλήθος αυτολεξεί αποσπασμάτων από προγενέστερα διδακτορικά εννέα άλλων επιστημόνων, χωρίς κανένα από αυτά να βρίσκεται εντός εισαγωγικών και χωρίς την παραμικρή παραπομπή σε πηγή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην άμεση απάντησή του, ο Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν ανακόπτεται ο ηθικός και εκδοτικός κατήφορος της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς».

Το θέμα απασχόλησε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με τον Γιάννη Οικονόμου σε σχετική ερώτηση που του έγινε να απαντά:

«Ο κ. Πατούλης δεν είναι μέλος της κυβέρνησης, οπότε η κυβέρνηση δεν έχει να τοποθετηθεί για κάτι. Από εκεί και πέρα υπάρχει η δήλωση του κ. Πατούλη. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, η κατάσταση θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Πατούλης έδωσε τις εξηγήσεις του. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, δεν είναι μέλος της για να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διαγραφή Πατούλη

Μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου τη διαγραφή του κ. Πατούλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το σκάνδαλο της "διατριβής" του κ. Πατούλη φανερώνει την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το ερώτημα κύριε Οικονόμου είναι απλό: θα συνεχίσετε να στηρίζετε τον λογοκλόπο κ. Πατούλη ή θα τον διαγράψετε;», πρόσθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, για να καταλήξει: «Αυτό πρέπει να απαντήσει η παράταξη της "αριστείας" που εκτίθεται καθημερινά ως αυτό που πραγματικά είναι: ένας συρφετός μετριότητας και εξαπάτησης».

Η νέα απάντηση του Γιώργου Πατούλη και το εξώδικο

Σε νέα δήλωση, ο Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε συκοφαντικό και ψευδές το αφήγημα για το διδακτορικό του, έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο-βεβαίωση της Ιατρικής Σχολής, ενώ απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα «Αυγή» και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο και Ρένα Δούρου.

Δείτε το έγγραφο πατώντας εδώ.

Η πλήρης απάντηση του περιφερειάρχη Αττικής είναι η εξής:

«Επιστρέφω στον ΣΥΡΙΖΑ, στα στελέχη του και την κομματική του εφημερίδα τη λάσπη που εκτόξευσαν προς το πρόσωπό μου. Αν δεν ανακαλέσουν άμεσα και δεν ζητήσουν συγγνώμη, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί για μένα μονόδρομο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες τρεις ημέρες δέχομαι μια διαρκή, ανήθικη και συκοφαντική επίθεση που εκπορεύεται από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου και την κομματική εφημερίδα ΑΥΓΗ, την οποία αναπαραγάγουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους κάθε λογής κομματικά στελέχη και δήθεν επιστήμονες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της επίθεσης, βρίσκεται ο αβάσιμος ισχυρισμός τους πως η διδακτορική μου διατριβή αποτελεί αποτέλεσμα λογοκλοπής.

Δυστυχώς γι αυτούς, χρειάστηκαν μόλις δύο ημέρες για να καταρρεύσει το συκοφαντικό και ψευδές αφήγημα της δήθεν λογοκλοπής, αφού με έγγραφο-βεβαίωση που χορηγήθηκε μετά από αίτησή μου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, χαρακτηρίζει ως ”πρωτότυπη και αυθεντική η αξιολόγηση του ειδικού μέρους της διδακτορικής διατριβής” μου.

Έχουμε λοιπόν από τη μια το έγγραφο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κι από την άλλη τους ανώνυμους συντάκτες της ΑΥΓΗΣ και τα επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσαν να ζητήσουν με δηλώσεις και άρθρα τους την παραίτησή μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μια ακόμη φορά συγκρούονται το ΦΩΣ με το ΣΚΟΤΑΔΙ. Είμαι όμως βέβαιος ότι για ακόμη μια φορά, το ΦΩΣ θα νικήσει το σκοτάδι. Επιστρέφω στο ΣΥΡΙΖΑ, στα στελέχη του και την κομματική του εφημερίδα, τη λάσπη που εκτόξευσαν προς το πρόσωπό μου.

Με εξώδικο που ήδη απέστειλα προς την εφημερίδα ΑΥΓΗ και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που με δημόσιες δηλώσεις τους με χαρακτήρισαν ”λογοκλόπο»”, ζητώ να ανακαλέσουν άμεσα τους ισχυρισμούς τους και να μου ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Σε διαφορετική περίπτωση, είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσω την ηθική και οικονομική μου αποζημίωση. Θα προσφύγω επίσης σε επόμενο στάδιο και προς την ΕΣΗΕΑ, ζητώντας να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όσων υποτάσσουν την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, στην κομματική σκοπιμότητα.

Προσωπικά, δεν με αγγίζουν οι συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του. Αυτό που με απασχολεί, είναι η γνώμη των πολιτών. Οι πολίτες είναι αυτοί που στηρίζουν την πολιτική μου πορεία μέχρι σήμερα κι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης δεν θα επιτρέψω να διαταραχθεί με ψέματα και συκοφαντίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζω καλά, λόγω της μεγάλης πολιτικής μου εμπειρίας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν το κύρος της Ιατρικής Σχολής. Αυτό κάνουν πάντα, άλλωστε, αφού δεν τα έχουν καλά ούτε με την επιστημονική αλήθεια, ούτε με την Αριστεία. Τους ενοχλούν οι άριστοι γιατί δεν πέφτουν εύκολα θύματα της ανήθικης προπαγάνδας και της καταστροφικής για την πατρίδα μας ιδεοληψίας τους. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρονται και με τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, όταν οι αποφάσεις τους δεν τους είναι αρεστές.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, την εφημερίδα και τα στελέχη του, θα δώσουμε κι άλλες πολιτικές μάχες στο άμεσο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι με τη στήριξη των πολιτών, με την υπεροχή των αρχών και αξιών μας, τις μάχες αυτές θα τις κερδίσουμε ξανά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ