Στην πρόσληψη ενός νεαρού φοιτητή που εργάζεται σερβιτόρος για να βοηθήσει την πολύτεκνη οικογένειά του προχωράει η Βουλή των Ελλήνων με πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη.
«Αν θες να πεις κάτι και να σε ακούσουν, πες το με το παράδειγμα σου!» λέει ο λαός και ο πρόεδρος της Βουλής το έκανε πράξη. Από την Ημερίδα της Βουλής για το Δημογραφικό που διεξάγεται στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Νικήτας Κακλαμάνης έστειλε το καλύτερο μήνυμα στήριξης σε μια πολύτεκνη οικογένεια.
«Θα ήθελα να σας διηγηθώ μια ιστορία», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης και αφηγήθηκε πως γνώρισε τον νεαρό σερβιτόρο με τα 11 αδέρφια, τον οποίο προσλαμβάνει στη Βουλή.
«Κάθε πρωί πριν πάω στη Βουλή πηγαίνω στο στέκι μου στο Κολωνάκι για να πάρω καφέ. Μια μέρα λοιπόν, ήρθε να μου σερβίρει τον καφέ μου ένας νεαρός σερβιτόρος, τον ρώτησα το όνομά του και τι κάνει, μου απάντησε ότι έχει τελειώσει ψυχολογία και πως εργάζεται στην εστίαση για να πληρώσει το μεταπτυχιακό του. Τον ρώτησα ακόμα αν έχει αδέρφια, και μου απάντησε πως είναι ο ένας από τα δώδεκα αδέλφια της οικογένειας. Όπως καταλαβαίνετε έμεινα άφωνος», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής που ανακοίνωσε την πρόσληψη του νεαρού στη Βουλή «ως μια πρώτη έμπρακτη προσφορά του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς την πολυμελή οικογένεια».
Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής θέλησε να συγχαρεί τους γονείς του νεαρού τους οποίους κάλεσε στο βήμα παρουσία των 5 από τα 12 παιδιά της οικογένειας.
Στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Δημογραφικό #Η Συνέχεια @Καπνεργοστάσιο», ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε και την επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια βαθιά πολιτική επιλογή, καθώς «η επίλυση του δημογραφικού δεν είναι λάφυρο κανενός κόμματος ή Κυβέρνησης, αλλά ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές».