Παπαθανάσης: Η Ελλάδα θα απορροφήσει το 100% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης - iefimerida.gr

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα θα απορροφήσει το 100% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Νίκος Παπαθανάσης
Ο Νίκος Παπαθανάσης / EUROKINISSI: ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα απορροφήσει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο ίδιος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 από το περίπτερο της Next Step Media στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «στη φετινή έκθεση μπορούμε πλέον να πούμε ότι η Ελλάδα θα απορροφήσει το 100% των πόρων, οι οποίοι ανέρχονται, για την ακρίβεια, σε 35,8 δισ. ευρώ. Αυτό συνέβη επειδή το πιστέψαμε, θέσαμε ως εθνικό στόχο την ολοκλήρωση του προγράμματος και πετύχαμε να αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα χρήματα πήγαν στους πολλούς»

Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι οι πολίτες μπορούν ήδη να διαπιστώσουν στην καθημερινότητά τους πού κατευθύνθηκαν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε κλινική γονιδιακού ελέγχου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», την οποία εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, καθώς και σε ανακαινίσεις Κέντρων Υγείας και Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

«Σίγουρα έχετε λάβει κάποιο μήνυμα για να πραγματοποιήσετε προληπτικές εξετάσεις. Έχετε δει τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 και τα νέα λεωφορεία που κυκλοφορούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης και υπογράμμισε ότι «τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης πήγαν στους πολλούς».

Στήριξη της επιχειρηματικότητας και «Σπίτι μου 2»

Ο Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στο δανειακό σκέλος του προγράμματος, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για πόρους οι οποίοι θα επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αξιοποιήθηκαν για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα παρουσίασε το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», από το οποίο, όπως ανέφερε, έχουν ωφεληθεί περίπου 14.000 πολίτες. «Οι συγκεκριμένοι πολίτες πληρώνουν πολύ χαμηλότερη δόση από εκείνη που θα κατέβαλλαν υπό κανονικές συνθήκες», επισήμανε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέο αίτημα για 6,3 δισ. ευρώ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι, με την ολοκλήρωση των σχετικών οροσήμων, η κυβέρνηση θα υποβάλει νέο αίτημα για την εκταμίευση 6,3 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η χώρα αναμένει την καταβολή ποσού από αίτημα εκταμίευσης που έχει ήδη υποβληθεί. «Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, γιατί η Ελλάδα δεν δικαιούται να χάσει ούτε ένα ευρώ», υπογράμμισε ο ιδιος.

Βολές κατά της αντιπολίτευσης

Ο κ. Παπαθανάσης άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι αρχικά υποστήριζε πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να απορροφήσει το σύνολο των πόρων και, όταν αυτή η εκτίμηση διαψεύστηκε, άρχισε να επικεντρώνεται στην απένταξη επιμέρους έργων.

Όπως εξήγησε, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν περισσότερα λεωφορεία, πρόσθετα έργα αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel και περισσότερες προληπτικές εξετάσεις. «Αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα: τι κάνουμε και πώς αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητα του πολίτη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ