Παλμό, ένταση και προεκλογικό κλίμα είχε η επετειακή εκδήλωση για τα 52 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει πως μοναδικός στόχος είναι η τρίτη κυβερνητική τετραετία.
Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, δεν θύμιζε τις προηγούμενες, αλλά αντιθέτως ήταν πιο ζωντανή, με περσσότερο παλμό και σίγουρα πιο σύντομη.
Με μία σύντομη ομιλία ο γραμματέας της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης προλόγισε τον πρωθυπουργό, ο οποίος κήρυξε ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο εντός ΝΔ, τονίζοντας πως μοναδικός στόχος της παράταξης είναι η τρίτη κυβερνητική θητεία.
Μητσοτάκης: Η ΝΔ μετέτρεπε πάντα την πολιτική σταθερότητα σε δύναμη αλλαγής - Η μόνη βαθιά λαϊκή παράταξη
«Η μεγάλη μας παράταξη μπόρεσε πάντα να μετατρέπει την πολιτική σταθερότητα σε δύναμη αλλαγής. Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της ΝΔ και θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Σκεφτόμουν ότι 4 φορές η ΝΔ κατάφερε να κερδίσει απανωτές εκλογές με ποσοστά που ξεπέρασαν το 40%. Με τον Εθνάρχη μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με τον Κώστα Καραμανλή και εμείς όλοι μαζί το 2019, το 2023 στις διπλές εκλογές, και θα το ξαναπετύχουμε στις εκλογές του 2027».
«Η ΝΔ παραμένει τελικά η μόνη βαθιά κοινωνική, λαϊκή παράταξη που εκφράζει όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και αγωνίζεται για το καλό όλων, ασχέτως του τι ψηφίζει ο καθένας. Έχουμε μπροστά μας ακόμα μία δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όχι μόνο στο κόμμα αλλά στην κρίση του ελληνικού λαού.
Έχουμε μπροστά μας δύσκολους καιρούς με μεγάλες οικονομικές αναταραχές - αλλά σήμερα η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση, είναι μια χώρα της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται γρήγορα και μπορεί να στηρίζει τους Έλληνες από το πλεόνασμα της ανάπτυξης, και αυτή την πορεία δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την ανατρέψει. Θα αφήσουμε πίσω τις σκοτεινές μέρες και δεν θα αφήσουμε κανέναν λαϊκιστή να μας γυρίσει πίσω» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά της αντιπολίτευσης.
Το παρασκήνιο της εκδήλωσης: Πρώτες βοήθειες, σουτάκια σε μπασκέτες
Από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε λιποθυμικό επεισόδιο στη διάρκεια της εκδήλωσης, με τον πρόεδρο της Βουλής και γιατρό Νικήτα Κακλαμάνη και τον υφυπουργό Υγείας, γιατρό Μάριο Θεμιστοκλέους, να σπεύδουν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες.
Ο πρωθυπουργός -όπως και τα περισσότερα στελέχη- πέρασε από τους σταθμούς με τα διαδραστικά παιχνίδια, όπου έπαιξε μπάσκετ, έβγαλε σέλφι, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε κουίζ για την ιστορία της ΝΔ. Μάλιστα, σε πίνακα όπου ο καθένας έγραφε τι σημαίνει η ΝΔ για τον ίδιο, ο πρωθυπουργός έγραψε «ΝΔ=Πρόοδος και Ελπίδα».
Στα γνωστά μπασκετάκια, ο πρωθυπουργός πέτυχε 4 στα 4 εύστοχα σουτ, σχολιάζοντας -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- «πάμε για την 4η νίκη», μετά τη νίκη το 2019 και τη νίκη στις διπλές εκλογές του 2023.
Ο παλμός της εκδήλωσης ήταν έντονα προεκλογικός, ενώ όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής βρέθηκαν στο Γκάζι.
Δείτε τα «γαλάζια» στελέχη που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση