Τσιάρας για Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Δεν είναι μόνο μια γιορτή ευχών αλλά υπόμνηση για έμπρακτη στήριξη - iefimerida.gr

Τσιάρας για Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Δεν είναι μόνο μια γιορτή ευχών αλλά υπόμνηση για έμπρακτη στήριξη

Ο Κώστας Τσιάρας μιλάει σε συνέδριο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας / Φωτογραφία: Intime, ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μόνο μια γιορτή ευχών αλλά υπόμνηση για έμπρακτη στήριξη, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε ανάρτησή του.

Όπως έγραψε στα social media ο κ. Τσιάρας, «η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μόνο μια γιορτή ευχών σε εκείνες που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας, στα εύκολα και τα δύσκολα. Είναι η υπόμνηση του χρέους μας, όπως και της Πολιτείας να τις στηρίζουμε έμπρακτα, να τις θωρακίζουμε από κάθε μορφής ανισότητα ή διάκριση, έμφυλη βία ή κακοποιητική συμπεριφορά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις νομοθετικές κινήσεις που έχουν γίνει. «Προς αυτή την κατεύθυνση, νομοθετήσαμε σημαντικές ρυθμίσεις που υψώνουν ''ασπίδα προστασίας'' στις γυναίκες, οι οποίες κατάφεραν να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές, ενδυναμώνοντας το ελληνικό κίνημα #metoo», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιάρας.

Η ανάρτηση που έκανε ο Κώστας Τσιάρας

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση που έκανε ο Κώστας Τσιάρας:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μόνο μια γιορτή ευχών σε εκείνες που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας, στα εύκολα και τα δύσκολα. Είναι η υπόμνηση του χρέους μας, όπως και της Πολιτείας να τις στηρίζουμε έμπρακτα. Να τις θωρακίζουμε από κάθε μορφής ανισότητα ή διάκριση, έμφυλη βία ή κακοποιητική συμπεριφορά. Προς αυτή την κατεύθυνση, νομοθετήσαμε σημαντικές ρυθμίσεις που υψώνουν ''ασπίδα προστασίας'' στις γυναίκες, οι οποίες κατάφεραν να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές, ενδυναμώνοντας το ελληνικό κίνημα #metoo. Για τις γυναικοκτονίες, που αυξήθηκαν πανευρωπαϊκά αλλά και στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απαντήσαμε με την καθιέρωση της ύψιστης των ποινών, την ισόβια κάθειρξη. Αυστηροποιήσαμε τις προβλεπόμενες ποινές για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης που συνήθως διαπράττεται στο πλαίσιο της έμφυλης βίας. Καθιερώσαμε τον αξιόποινο χαρακτήρα της μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση που επιβάλει απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας μεταξύ συζύγων ή συντρόφων, η οποία αποτελεί τη συνηθέστερη απόφαση των δικαστηρίων για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα, προβλέψαμε αυστηρότερες προϋποθέσεις για την απόλυση υπό όρο για τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Τέλος, επιμηκύναμε τον χρόνο έναρξης της παραγραφής των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ,όταν τελούνται σε βάρος ανηλίκων, ενώ τα αδικήματα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας που τελούνται στον εργασιακό χώρο και στις περισσότερες φορές αφορούν γυναίκες, ή σε βάρος ανηλίκων, διώκονται πλέον αυτεπάγγελτα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ