Ουκρανία: Ποια είναι τα σχέδια του Πούτιν; Ο Θόδωρος Μαργαρίτης απαντά σε 5 ερωτήσεις για την Ρωσική εισβολή

Άμαχοι εγκαταλείπουν το Ιρπίν της Ουκρανίας / Φωτογραφία: AP Photo / Efrem Lukatsky

Το ουκρανικό σε πέντε ερωτήσεις και ισάριθμες απαντήσεις περιγράφει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Θόδωρος Μαργαρίτης.

Σε ένα συνοπτικό αλλά πυκνό κείμενο ο κ. Μαργαρίτης απαντά στα ερωτήματα που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο σχετικά με την εισβολή που αποφάσισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, την οποία σφυροκοπά επί 14 ημέρες τώρα με αποτέλεσμα νεκρούς αμάχους και εκατομμύρια προσφύγων.

Μαργαρίτης: Τα σχέδια Πούτιν και ο ουκρανικός εθνικισμός

Κάνει εκτίμηση για τα σχέδια Πούτιν, απαντά για τον Ουκρανικό εθνικισμό, τις αιτιάσεις της Μόσχας για εκκαθαρίσεις ρωσώφωνων στο Ντονμπάς από την κυβέρνηση Ζελένσκι και το ακροδεξιό τάγμα Αζόφ καθώς και τον όρο της Ρωσίας για «αποναζιστικοποίηση».

Ιδού οι πέντε ερωταπαντήσεις του Θ. Μαργαρίτη για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

  1. Το Ντονμπάς είχαν γίνει εκκαθαρίσεις σε Ρωσόφωνους. Δεν είναι σοβαρό ζήτημα και αφορμή για τα πρόσφατα γεγονότα;

ΑΠ: Η Ρωσική εισβολή έχει φτάσει σε σκληρή πολιορκία στο Κίεβο. Άρα έχει αλλά σχέδια. Την κατάλυση ενός ολόκληρου ανεξάρτητου κράτους.

2.  Εκτός από την Ρωσική εισβολή υπάρχει και ο Ουκρανικός εθνικισμός.

ΑΠ: Και στην Γιουγκοσλαβία είχαμε τον Σερβικό εθνικισμό (σφαγή στη Σρεμπρένιτσα) αλλά αυτό δεν μάς εμπόδισε να αντιταχθούμε στους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς ως μείζον πρόβλημα.

3.  Στην αμυντική γραμμή του Ουκρανικού στρατού έχουν ενταχθεί τα ακραία στοιχεία από το τάγμα Αζόφ.

ΑΠ: Και στην Ελλάδα το 1940 οι ριστεροί πολέμησαν τους Ιταλούς εισβολείς μαζί με τους οπαδούς του Μεταξά και της Άκρας Δεξιάς για την ανεξαρτησία της χώρας.

4. Ο Πούτιν θέλει την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

ΑΠ: Με τέτοια δήθεν προσχήματα περί αποκατάστασης της Δημοκρατίας έγιναν και Αμερικανικές επεμβάσεις σε Αραβικές χώρες. Επίσης με Ναζιστικές μορφές πολέμου δεν προωθείται η Αποναζιστικοποίηση.

5.  Ο Ζελένσκι ήταν υπεύθυνος για την πορεία των πραγμάτων στην Ουκρανία.

ΑΠ: Προφανώς είχε ευθύνες για τα αδιέξοδα στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ. Η ανατροπή του όμως δεν είναι υπόθεση ξένης επέμβασης. Κάτι τέτοιο θα νομιμοποιούσε την επέμβαση της Τουρκίας στη Κύπρο μετά το Πραξικόπημα Σαμψών κατά του Μακαρίου το 1974.

Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ