Οταν ο Μάκης Μπαλαούρας οργάνωνε bazaar της Folli Follie στη Ζαχάρω [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν ο Μάκης Μπαλαούρας οργάνωνε bazaar της Folli Follie στη Ζαχάρω [εικόνες]

Μπαζαάρ Μάκης Μπαλαουρας
Οταν ο Μάκης Μπαλαούρας οργάνωσε bazaar της Folli Follie στη Ζαχάρω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη φερόμενη εμπλοκή πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Folli Follie, γεγονός που προκάλεσε και εισαγγελική παρέμβαση.

Την ώρα που η ΝΔ ζητεί πειστικές απαντήσεις από τον Αλ. Τσίπρα για τη φερόμενη εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, ενώ η Κουμουνδούρου αρνείται κάθε εμπλοκή, νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως προκύπτει από ανάρτηση στο site του Μάκη Μπαλαούρα, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει σε bazaar της Folli Follie στη Ζαχάρω, πόλη της εκλογικής του περιφέρειας, της Ηλείας. Το bazaar είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2018, περίοδος κατά την οποία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το σκάνδαλο της Folli Follie.

Μάλιστα, ο κ. Μπαλαούρας διαφήμισε με στόμφο εκείνη την πρωτοβουλία του. Δείτε τι έγραφε στο site του, makisbalaouras.gr:

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Σάββατο ώρα 19:00-21:00, και την Κυριακή ώρα 11:00-21:00, πραγματοποιήθηκε BAZAAR με επώνυμα προϊόντα της Folli Follie Group σε ΤΙΜΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ενέργεια αυτή ανήκει σε πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της δωρεάς.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ομίλου FFGROUP στην πρόσκληση χορηγίας. Ο Όμιλος FFGROUP ανέλαβε αποκλειστικά τη χορηγία σε επώνυμα προϊόντα του, για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου Bazaar.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζαχάρως εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον κύριο Μπαλαούρα και στην εταιρία. «Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας και προσδοκούμε σε μια προσφορά ζωής και αγάπης με συνέχεια και συνέπεια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και, φυσικά, ο ίδιος ο Μάκης Μπαλαούρας εμφανιζόταν περιχαρής, με κοσμήματα της Folli Follie ανά χείρας, να χαμογελά στον φωτογραφικό φακό.

Υπενθυμίζεται ότι σε email υπαλλήλου της Folli Follie με παραλήπτη τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ότι ο Μάκης Μπαλαούρας λειτουργεί ευνοϊκά για την εταιρεία: «Πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης», υποστήριζε.

Τα email που «καίνε» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως προκύπτει από την ενδιάμεση έκθεση διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησε η εταιρεία Price Waterhouse Coopers στα ψηφιακά αρχεία της Folli Follie, σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών υπάρχουν αναφορές στα ονόματα των Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αυτά, οι δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρονται να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να καθυστερήσει η έρευνα για τη Folli Follie.

Η έκθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας

Η επίμαχη έκθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται την έρευνα για τη Folli Follie. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και στη συνέχεια από εκεί θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Από το περιεχόμενο των επίμαχων εγγράφων προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Μάιο του 2018, λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Folli Follie, επιχείρησαν να φρενάρουν τους ελέγχους για την εταιρεία.

Οι αναφορές στα email

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επίμαχα email φαίνεται ότι ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και σε αυτά αναφέρονται:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κύριε Τζώρτζη, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή, γιατί πιέζεται από παντού, να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες, όπως σας είχα ενημερώσει, είχα μια συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπός του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για εμάς και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει, δυστυχώς, να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πώς προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι, για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε τον λόγο σε κανένα».

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ότι:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης, υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και απ' ό,τι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια δικογραφία το email με την τροπολογία

Στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση σχετικά με τα ΚΑΕ, το οποίο email, σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας, του το έστειλε ο κ. Μπαλαούρας.

ΝΔ: Για κάποιους νταραβεριτζήδες του ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, η ΝΔ τονίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις αναμένει τις εξηγήσεις του Αλέξη Τσίπρα και σχολιάζει σχετικά: «Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες του ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του ''μαγαζιού'' και των φίλων του».

Διαψεύδουν Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Αραχωβίτης και απειλούν με μηνύσεις

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο Αλέκος Φλαμπουράρης όσο και ο Αλέξης Χαρίτσης απορρίπτουν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους, καθώς και ότι είχαν επαφή με οποιοδήποτε στέλεχος της Folli Follie, δηλώνοντας ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης . «Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη», τονίζει, και προσθέτει: «Με αφορμή τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες "ανώνυμες πηγές", δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω. Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισαγγελική παρέμβαση

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα στοιχεία για τη Folli Follie από την ενδιάμεση έκθεση της PWC, που δείχνουν εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να καθυστερήσουν οι έλεγχοι στην εταιρεία, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.

Η ανακρίτρια απέστειλε το σχετικό φάκελο στην εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ευθύνες από πολιτικά πρόσωπα για συγκεκριμένα αδικήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα θα αποσταλεί αμελλητί στη Βουλή και για τα μη πολιτικά θα διενεργηθεί έρευνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ