Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης το τερμάτισε, εξήγγειλε 7ήμερη εργασία [βίντεο] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης το τερμάτισε, εξήγγειλε 7ήμερη εργασία [βίντεο]

Ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική περιοδεία στα Ιωάννινα
Τσίπρας από τα Γιάννενα: «Χορηγός μας ο Μητσοτάκης με την εξαγγελία 7ήμερης εργασίας» -Φωτογραφία: Intimenews/ ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά, ο πολιτικός του λόγος μοιάζει περισσότερο με απειλή» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στα Ιωάννινα.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έσπασε τα κοντέρ, το τερμάτισε. Αντί να δεσμευτεί για την 13η σύνταξη που θα φέρουμε για ψήφιση στη Βουλή, δεσμεύτηκε για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αν λέει συμφωνούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, να συνάπτεται επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διακαναλική το μεσημέρι της Κυριακής, που έχουν πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Και αυτό το λέει στο όνομα της προόδου και της συμφωνίας που θα έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι. Έχουμε δει εξάλλου στα χρόνια της κρίσης με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοτών. Αν ο εργαζόμενος δεν συμφωνεί να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες θα απολύεται. Είναι χορηγός μας, δεν έχω αμφιβολία» προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να εγγυηθεί 13η σύνταξη»

«Αν η 13η σύνταξη είναι ανέφικτος λαϊκισμός και ξεδιάντροπο επίδομα, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, τότε γιατί δέχεται να το ψηφίσει, αλλά σήμερα αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί. Εκτός από πολιτικό βέρτιγκο δεν έχουν την πολιτική εντιμότητα να πουν διαφωνούμε και δεν θα το ψηφίσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα» λέει ο Αλέξης Τσίπρας

«Προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια ρίζες στην κοινωνία. Ο κόσμος θεωρεί ότι η καταστροφολογία, η λάσπη και ο διχασμός ανήκουν στο χθες. Πρέπει να κοιτάξουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Αφέντης για να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει είναι ο λαός. Ο λαός θα αποφασίσει. Το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω και γιγαντώνεται όσο πηγαίνουμε προς την κάλπη. Τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να θρέψουμε τους καρπούς που ελευθερωθήκαμε από τους πιστωτές που μας είχαν τα χέρια στην πλάτη, τώρα είναι που ο λαός δεν θα δείξει ανοχή σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επιδιώκουν να αλάξουν την ατζέντα, φίλες και φίλοι, είναι απλός. Καταλαβαίνουν ότι θα χάσουν τις ευρωεκλογές και βρίσκονται σε πανικό. Γιατί εάν η εικόνα που μεταδίδουν ήταν αληθινή, δεν θα έδειχναν τέτοιο πανικό τις τελευταίες μέρες» επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα Ιωάννινα.

Νέα επίθεση Τσίπρα κατά Βέμπερ

«Ας κάνετε κουμάντο στη Βαυαρία και αφήστε την εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Βέμπερ και στις δηλώσεις του για τις συντάξεις στην Ελλάδα και συνέχισε: «Ψήφο στη ΝΔ σημαίνει ψήφο στον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Ψήφο στη ΝΔ στις ευρωεκλογές, σημαίνει πισωγύρισμα και στις εθνικές εκλογές σημαίνει νέες περικοπές στις συντάξεις, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα στο ΔΝΤ».

«Θα δώσουμε τη στήριξή μας στην υποψηφιότητα που θα είναι απέναντι στον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Ούτε ο κ. Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν ούτε ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός στην Ελλάδα, είναι το μόνο σίγουρο» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος Τσίπρα οι νέοι ψηφοφόροι 17-18 ετών

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και κυρίως στους 17ρηδες και 18ρηδες, λέγοντας ότι γνωρίζει πως έχουν αμφισβητήσεις και αφού σημείωσε ότι οι νέοι έδωσαν τις νίκες στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ψήφος τους θα είναι ψήφος βαθιάς συνείδησης και όχι συγκυριακή.

«Ζητάμε καθαρή εντολή. Εντολή ισχυρή, καθαρή και αδιαπραγμάτευτη. Και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Ήρθε η ώρα των πολλών. Έχουμε τη δύναμη, θα νικήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τα διλήμματα των εκλογών, είπε πως σε αυτές θα κριθεί αν θα συνεχίσουμε ή θα ανοίξουμε την κερκόπορτα για να γυρίσουμε πίσω. «Αυτό που κρίνεται στις επερχόμενες κάλπες είναι η Ελλάδα της νέας εποχής» επισήμανε.

Τα έργα που εξήγγειλε στην Ηπειρο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που εκτελέστηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Ιωαννίνων και γενικότερα στην Ήπειρο. Όπως είπε:

  • Από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα στον Δήμο Ιωαννιτών την τετραετία 2015-2019 137 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3,5 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014 (38 εκατ. ευρώ). Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα ύψους 463 εκατ. ευρώ, άρα 3,5 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014 (140 εκατ.).
  • Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία σύνταξης και κύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη Παμβώτιδα. Επιλύουμε έτσι χρόνια προβλήματα της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων και προσδιορίζονται οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης με προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης, από το οποίο εξαρτάται άμεσα η τοπική οικονομία και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
  • Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ», με συνολικό προϋπολογισμό 36.300.000 ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού στη χώρα, περιλαμβάνει το 100% της επέκτασης και ικανοποιεί πλήρως όλα τα τοπικά αιτήματα της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας και φυσικά προστασίας της λίμνης.
  • Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Ιωαννίνων θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2020 από τη ΔΕΔΑ και θα ολοκληρωθεί το 2023, με κόστος περίπου 17 εκατ. ευρώ, 50% του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια ΕΣΠΑ.
  • Ενισχύσαμε, επιπλέον με αποζημιώσεις και ενισχύσεις, τους 4.000 κτηνοτρόφους της Ηπείρου με ποσό ύψους 2,7 εκατ. ευρώ
  • Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στο Στάδιο των Ζωσιμάδων και στο κλειστό της Λιμνοπούλας. Αλλά δεν μένουμε εκεί. Μπορώ σήμερα εδώ να σας ανακοινώσω ότι σε οικόπεδο του Δήμου, μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων θα ανεγερθεί ένα νέο, κλειστό γυμναστήριο 3.000 θέσεων για τη νεολαία.
  • Ολοκληρώνουμε αποκλειστικά με εθνικούς πόρους το έργο αναβάθμισης κι επέκτασης του αεροδρομίου Ιωαννίνων που εκκρεμεί από το 2006 και θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.
  • Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο είχαμε εξαγγείλει αρκετά έργα. Και ό,τι λέμε το κάνουμε πράξη. Συγκεκριμένα, ολοκληρώσαμε τη μελέτη για τη σύνδεση Ιωαννίνων-Κακαβιάς, έχουμε δρομολογήσει τις ενέργειες για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαυρομάτι και ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού. Και μέσα στο καλοκαίρι προκηρύσσουμε το έργο βελτίωσης και άρσης επικινδυνότητας του τμήματος Καταρράκτης-Βουλγαρέλι και ξεκινάει η υλοποίηση του έργου για τον Οδικό 'Αξονα Αθαμανίου - Θεοδωριάνων.
  • Από το 2015 υλοποιούνται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έργα ύψους 60 εκατ. ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Γιάννενα ομιλία συριζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ