Οικονόμου: Εμπαθής ο Καμίνης εναντίον μου -Δείχνει μεροληψία στα θέματα εθνικής ασφάλειας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Οικονόμου: Εμπαθής ο Καμίνης εναντίον μου -Δείχνει μεροληψία στα θέματα εθνικής ασφάλειας

Ο Λευτέρης Οικονόμου σε ομιλία του
Ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου/Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μεροληψία και προκατάληψη σχετικά με θέματα εθνικής ασφάλειας κάνει λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, απαντώντας σε πρόσφατο άρθρο του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γ. Καμίνη.

Ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι κανένα ζήτημα ιδεολογικού ή επιχειρησιακού διχασμού δεν υφίσταται στην πολιτική ή φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τριγμούς αλλά και κινδύνους για την αποτελεσματικότητα του έργου της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου απαντά στις αιτιάσεις του Γιώργου Καμίνη σχετικά με τη μελέτη της κατασκευής των φυλακών στον Ασπρόπυργο αλλά και για την ασφάλεια υψηλών προσώπων, τονίζοντας πως οι απαντήσεις που δίνονται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι «σοβαρές, συγκροτημένες και πλήρεις».

Αναλυτικά, η απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στον κ. Καμίνη

«Έκπληξη και αιφνιδιασμό μου προκάλεσε το κείμενο-λίβελλος σε βάρος μου, το αποπνέον αδικαιολόγητη εμπάθεια, του αυτοχαρακτηριζόμενου και αυτοπροσδιοριζόμενου ως υψηλού κοινοβουλευτικού ήθους και ύφους, πολίτη και βουλευτή του ΚΙ.ΝΑΛ, κ. Γιώργου Καμίνη.

Ο εν λόγω, υπηρετούσε την πολιτεία και το πολίτευμα και ως δήμαρχος Αθηναίων και ως Συνήγορος του Πολίτη και προφανώς, όχι αιτιολογημένα, αυτή η πορεία του προσέδωσε την υπεροψία και την αυτάρκεια του τιμητή του πολιτεύματος, απέναντι σε όλους εμάς, που συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση και επιχειρούμε με κάθε τρόπο να υπερασπιστούμε την Πατρίδα, την δημόσια τάξη, την ζωή και την περιουσία των πολιτών. Την Δημοκρατία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη και ο τίτλος του άρθρου γνώμης που επέλεξε «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας» μαρτυρά την μεροληψία και την προκατάληψη από την οποία διακατέχεται για τα θέματα εθνικής ασφάλειας και το απόρρητο που κάποια ζητήματα χαρακτηρίζει.

Επί της ουσίας: ο κ. Καμίνης διατυπώνει μια άποψη που κυριαρχείται ή επιχειρεί να περιγράψει ένα δυισμό και κάποια απόσταση μεταξύ του Υπουργού, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων, στο κρίσιμο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού μου επιτρέπει να υπηρετώ στην πολιτική πλέον ηγεσία.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον εν λόγω βουλευτή και αρθρογράφο, ότι ουδέν τέτοιο ζήτημα ιδεολογικού ή επιχειρησιακού διχασμού υφίσταται στην πολιτική, αλλά και στην φυσική ηγεσία του Υπουργείου. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τριγμούς αλλά και κινδύνους στην αποτελεσματικότητα του κρίσιμου έργου της δημόσιας τάξης, αλλά και της εσωτερικής ασφάλειας που είναι η αποστολή μας.

Σχετικά με τα δυο θέματα που θέτει: Αρχικά για την μελέτη της κατασκευής των φυλακών στον Ασπρόπυργο κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπήρξε απάντηση γραπτώς στις 25/09/2019 με πληρότητα και στην βάση των μέχρι τότε στοιχείων και ουδέποτε επανήλθε το θέμα. Εκπλήσσομαι πάντως για την εκλεκτική συγγένεια που ομολογεί ότι διατηρεί με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ο κ. Καμίνης , αφού δηλώνει ότι γνωρίζει τι στοιχεία έχει η τουρκική υπηρεσία σε σχέση με τα ελληνικά στρατόπεδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το δεύτερο θέμα που θέτει, την ασφάλεια υψηλών προσώπων στην διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Υπουργείο, ακολούθησα την ενδεδειγμένη διαδικασία. Υπηρεσία εξειδικευμένη υπάρχει, αλλά περαιτέρω αναλυτικά στοιχεία για τα πρόσωπα που βρίσκονται υπό καθεστώς επιπλέον ασφαλείας και την δύναμη των Αστυνομικών που απασχολούνται, δεν είναι στην διακριτική μου ευχέρεια να δώσω στοιχεία.

Σχετικά με την νομοθεσία που ισχύει στην χώρα μας, ας αναλάβει ο κ. Καμίνης, ως κοινοβουλευτικός και κομματικός παράγοντας, πρωτοβουλίες για την συγκρότηση διαφορετικού νομικού πλαισίου.

Καταλήγοντας, επιθυμώ να σημειώσω δυο ζητήματα: Πρώτον διαβεβαιώ τον κ. Καμίνη και τους αναγνώστες του «Liberal.gr» ότι στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπηρετούν με στολή ή χωρίς στολή πρόσωπα, στελέχη και επικεφαλής, που έχουν ορκιστεί πίστη στη Πατρίδα, την Δημοκρατία, υπακοή στο Σύνταγμα και σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών .

Θιασώτες της Απριλιανής Δικτατορίας, ας αναζητήσει ο κ. Καμίνης στους εφιάλτες του, στα σύνδρομα που μεταφέρει και στον δημόσιο λόγο του. Ως Υφυπουργός, αλλά και ως Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, θέλω να διαβεβαιώσω ότι στις Αρχές και τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας υπηρετούν ένστολοι πολίτες, με απόλυτη δημοκρατική και κοινωνική συνείδηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οψέποτε παρουσιάζονται παραβατικές συμπεριφορές, ή υπέρβαση εξουσίας, ελέγχονται και τιμωρούνται με την συνδρομή των Ανεξάρτητων Αρχών και από την κρατική δομή και μόνον.

Δεύτερον, οι απαντήσεις μας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο από την πλευρά του κρίσιμου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίδονται κατόπιν προεργασίας, είναι σοβαρές, συγκροτημένες, πλήρης και πάντως στερούνται κάθε μορφής «αποχαύνωσης»...

Ενημερώνουμε με απόλυτο σεβασμό το Κοινοβούλιο, με επίσημα στοιχεία και όχι με συνθήματα και κραυγές».

Tι έγραφε ο Γ. Καμίνης στο άρθρο του

Στο πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας;», ο πρώην δήμαρχος και νυν βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, αφού πλέκει το εγκώμιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, επιτίθεται στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου γιατί δεν απάντησε σε ερωτήσεις του, στη βουλή:

«Στην κοινοβουλευτική μου ερώτηση, ο κ. Υφυπουργός αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο επικαλούμενος διατάξεις περί απορρήτου που αφορούν θέματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας! Επανήλθα με δεύτερη ερώτηση, στην οποία η απάντηση ήταν παρόμοια με αυτήν που έδωσε ο κ. Υφυπουργός στην περίπτωση των φυλακών Κορυδαλλού. ‘Ενα κατηγορηματικό όχι λόγω απορρήτου, χωρίς όμως αυτή τη φορά να γίνεται επίκληση κάποιας νόμιμης βάσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που στην ουσία μας καλεί να αποδεχθούμε ο κύριος Οικονόμου είναι ότι οποιοδήποτε σοβαρό ζήτημα αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφεύγει του ελέγχου της Βουλής γιατί σε τελική ανάλυση άπτεται της εθνικής ασφάλειας. ‘Ομως μια τόσο διεσταλμένη έννοια της εθνικής ασφάλειας μόνο κατά τη διάρκεια του Απριλιανού καθεστώτος γνώρισε η Χώρα. Τότε, βέβαια, μας κυβερνούσαν οι συνταγματάρχες που επιδίωξαν να στρατιωτικοποιήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής. Σήμερα η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Ας το έχει υπόψη ο κατά τα λοιπά συμπαθής και μειλίχιος κύριος Οικονόμου την επόμενη φορά που θα προσέλθει στη Βουλή για να μας αποχαυνώσει απαγγέλλοντας λέξη προς λέξη τις προκατασκευασμένες αγορεύσεις του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ