Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα προφυλάξει τις διαδικασίες, θα προστατεύσει το πολίτευμα και την αξιοπιστία του κράτους - iefimerida.gr

Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα προφυλάξει τις διαδικασίες, θα προστατεύσει το πολίτευμα και την αξιοπιστία του κράτους

Γιάννης Οικονόμου πλαι
Γιάννης Οικονόμου / Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Οικονόμου στην σημερινή ενημέρωση, μίλησε για την συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ, την συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ και τα σχολεία.

«Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο των ΗΑΕ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου των ΗΑΕ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η επίσκεψη λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ και μερικές βδομάδες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα, πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή μας, είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής που οικοδομεί και εδραιώνει συμμαχίες με χώρες της περιοχής και εμπεδώνει το στρατηγικό άνοιγμα στις χώρες του Κόλπου», τόνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η χώρα μας μπορεί να είναι η γέφυρα των χωρών αυτών με την Ευρώπη», πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι μέσω της επίσκεψης του προέδρου των ΗΑΕ, της οποίας είχε προηγηθεί και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο 'Αμπου Ντάμπι, επιβεβαιώνεται η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Τι είπε ο Οικονόμου για τη φύλαξη των συνόρων

Αναφερόμενος στις μεταναστευτικές πιέσεις στα σύνορά μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται τόσο στον Έβρο όσο και στα θαλάσσια σύνορά μας μια αυξανόμενη πίεση για παράνομες μεταναστευτικές ροές. Μόνο μέσα στον Αύγουστο, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες. Τους άφησαν εκεί οργανωμένα συμφέροντα και στη συνέχεια καλούσαν την Ελληνική Αστυνομία να τους παραλάβει.

Βέβαιο είναι επίσης ότι η τουρκική πλευρά παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες αλλά και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωση ΕΕ και Τουρκίας, επιχειρεί την εργαλειοποίηση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων προκειμένου να εκβιάσει και να πλήξει τη χώρα μας. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι όπως προκύπτει από τις δικές τους μαρτυρίες, οι 38 μετανάστες πρόσφυγες που πέρασαν τον Έβρο τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου οδηγήθηκαν εκεί από τις τουρκικές Αρχές», είπε.

Διαβεβαίωσε πως οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, η Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Στρατός «φυλάσσουν τα σύνορά μας που είναι σύνορα και της Ευρώπης με απόλυτο σεβασμό στα ευρωπαϊκά δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα εθνικά μας σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία. Η χώρα μας ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό της καθήκον αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής. Ακολουθεί αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την τουρκική πλευρά και προς την κατεύθυνση αυτή λαμβάνουμε ήδη πρόσθετα μέτρα», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέφερε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλος το μήκος του Έβρου ποταμού με προτεραιότητα στα σημεία εκείνα που θα υποδείξουν τα αρμόδια υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Επίσης αποφασίστηκε η ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας. Επιπλέον μετά την ήδη σημαντική αύξηση των συνοριοφυλάκων θα προστεθούν μέσα στο χειμώνα άλλοι 250.

Υπογράμμισε πως «έχουμε αποδείξει πως η χώρα μας ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα με απόλυτη επάρκεια. Όσοι απεργάζονται ύποπτα σενάρια και σχέδια θα αποτύχουν για μια ακόμη φορά παταγωδώς».

Οι καινοτομίες με αφορμή την νέα σχολική χρονιά

Αλλάζοντας θέμα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνέχεια σε τρεις νέες καινοτομίες στα σχολεία με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Τo νέο σχολικό έτος πρόκειται να ξεκινήσει με επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 4 στις 5:30 μ.μ., με νέα ψηφιακά εργαλεία, καθώς και επιπλέον 8.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν φέτος» τόνισε και επεσήμανε πως και τη νέα σχολική χρονιά θα συνεχιστούν οι καινοτομίες που εισήχθησαν καθολικά ήδη από πέρυσι, όπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τα πρότυπα ΕΠΑΛ. «Πέρα από αυτά εισάγονται φέτος με αποφάσεις της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Ζέττας Μακρή τρεις επιπλέον καινοτομίες. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους μέντορες και τους συντονιστές. Συγκεκριμένα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Πρώτον: Εκπαιδευτικοί όμιλοι. Οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συγκροτούν εκπαιδευτικούς ομίλους, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος. Οι όμιλοι μπορούν να προσφέρουν δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία αλλά και να διοργανώνουν πολιτικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές δράσεις.
  • Δεύτερον: Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. O ρόλος του είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο εκπαιδευτικό με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
  • Τρίτον: Ενδοσχολικός Συντονιστής που είναι ένα όργανο συντονισμού του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση κοντά στο δημόσιο σχολείο

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μένει αταλάντευτα προσηλωμένη στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που περιήλθε σε γνώση της το ζήτημα της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικοί νόμοι με απόλυτο σεβασμό στη θεσμικότητα των διαδικασιών μιας και πρόκειται για ένα θέμα ευαίσθητο τόσο εθνικά όσο και πολιτικά. Η αντιπολίτευση όλο το διάστημα που μεσολάβησε δεν έπαψε να κόπτεται για τη δημοκρατία και για τους θεσμούς. Χθες όμως, στη συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναδείχθηκε περίτρανα η υποκρισία αλλά και η βαθιά περιφρόνηση κάποιων προς τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας».

Εξήγησε ότι η Βουλή ανέλαβε ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του ελέγχου της υπόθεσης και ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους. Παρά ταύτα όπως γνωστοποίησε επισήμως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής διαπιστώθηκε ότι η χθεσινή συνεδρίαση μεταδιδόταν παρά τον απόρρητο χαρακτήρα της, επιλεκτικά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, κατά την ώρα διεξαγωγής της, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί το απόρρητό της. «Δίνονταν έτσι η εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών είναι εντελώς προσχηματική και το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη άρα και ανεξέλεγκτη δημοσιότητα λόγω ακριβώς και του γεγονότος ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν χωρίς να διαπράξουν αδίκημα», τόνισε.

Έκανε επίσης λόγο για δόλιο αφήγημα που δημιουργείται. «Φαίνεται ότι κάποιοι που παριστάνουν τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας και της νομιμότητας δε χάνουν την ευκαιρία να πλήττουν βάναυσα τους κορυφαίους θεσμούς του πολιτεύματός μας προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να ζημιώσουν το εθνικό συμφέρον και να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό ώστε να προφυλάξει τις διαδικασίες και να προστατεύσει το πολίτευμα αλλά και την αξιοπιστία του κράτους μας.

Τι είπε για το δημοσίευμα του Politico

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Οικονόμου ασχολήθηκε με το θέμα που προέκυψε με αφορμή δημοσίευμα του Politico και όπως είπε θέλησε να προβεί σε ορισμένες διαπιστώσεις και διευκρινίσεις.

Εξήγησε ότι «στο Σύνταγμά μας δίνονται τα μέγιστα δυνατά περιθώρια στην Ελευθερία του Τύπου ώστε οι λειτουργοί του να ελέγχουν την εξουσία και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη. Είναι σαφές ότι χωρίς τον Τύπο η σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει». Μίλησε για τη σημασία του δημόσιου διαλόγου αλλά και για την ανάγκη να γίνεται σεβαστό ένα πλαίσιο αρχών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο χθεσινό δημοσίευμα του «Politico» λέγοντας ότι «δημοσιεύτηκε ένα ρεπορτάζ, στο οποίο εμπεριέχονταν ανακρίβειες ως προς τα γεγονότα και ταυτόχρονα κρίσεις που εμφανίζονταν ως γεγονότα πέραν αμφισβήτησης» για να συμπληρώσει πως «Η Κυβέρνηση, ως όφειλε και δικαιούται, αντέδρασε τόσο με δημόσια ανακοίνωση, όσο και με επιστολή που απέστειλε στο Politico, στην οποία εξέθετε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις ενστάσεις και τις θέσεις της. Το Politico, σήμερα, αφού υποθέτω μελέτησε τις θέσεις μας, προβαίνει σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι ενστάσεις μας ήταν βάσιμες. Αν δεν ήταν, θα είχαν απορριφθεί εν συνόλω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, γράφει το Politico, «διενεργήθηκε νομίμως από την ΕΥΠ».

2.Μετά την επιλεκτική διαρροή σημείων της απάντησης της 2ας Αυγούστου του Έλληνα Μόνιμου Αντιπροσώπου στην Κομισιόν μέσω της οποίας χθες το Playbook παρουσίαζε μια εντελώς στρεβλή αντίληψη του γράμματος και του πνεύματος της επιστολής, αποσιωπώντας το περιεχόμενό της που αφορούσε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις, σήμερα αναφέρεται στη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση του συνόλου της επιστολής. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το λογισμικό Predator και λέει ότι παραμένει στη διάθεση της Επιτροπής για τον έλεγχο και την εξακρίβωση των στοιχείων».

Αυτό, αφού χθες, η ίδια στήλη του Politico, προχωρούσε με βάση την επιλεκτική διαρροή σημείων σε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα που δεν προκύπτει από την επιστολή ότι η Αθήνα περίπου ένιψε τας χείρας της και χρεώνει τα πάντα σε όσα γράφουν διάφορα Μέσα Ενημέρωσης.

Χθες -και όλο το προηγούμενο διάστημα- το Politico θόλωσε τη γραμμή ανάμεσα σε δύο διαφορετικές υποθέσεις: τα κακόβουλα λογισμικά και τις νόμιμες παρακολουθήσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σήμερα παρουσιάζει καθαρά τη θέση μας ότι η Κυβέρνηση αρνείται κάθε εμπλοκή με τα Predator και όλα τα υπόλοιπα τα κακόβουλα λογισμικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό, θεωρούμε, ότι είναι απολύτως εντός του πλαισίου της Δημοκρατίας και αποπνέει υγεία, η οποία είναι χρήσιμη για πολίτες, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Στην αντιπαράθεση απόψεων, όταν αυτή γίνεται εντός των ορίων του Συντάγματος και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν υπάρχουν κερδισμένοι και ηττημένοι. Μόνος κερδισμένος είναι το Πολίτευμα. Κανείς δεν κατέχει, ούτε πρόκειται να κατέχει, την απόλυτη αλήθεια, σε καμία έκφανση της ζωής, ούτε καν στην επιστήμη. Με το δημόσιο διάλογο προσπαθούμε απλά να μειώσουμε την άγνοια και το ψέμα και να πλησιάσουμε λίγο περισσότερο, βήμα το βήμα, σε μια ακριβέστερη θέαση των πραγμάτων, σε όλο και περισσότερη αλήθεια.

Όσοι καθ' υπερβολή αναπέμπουν μύδρους ενάντια στην Κυβέρνηση επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει ένα δημοσίευμα, αλήθεια τι έχουν να πουν σήμερα, που το ίδιο το Politico έσπευσε να ανασκευάσει όσα χθες δημοσίευε. Από πού και ως που αυτό αποτελεί σκοταδισμό και απειλεί την ελευθερία του Τύπου. Η ελευθερία του Τύπου δεν απειλείται από το διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση, από την πολυφωνία. Απειλείται αντίθετα, ανάμεσα σε άλλα, από τη μονολιθικότητα και τη σιωπή.

Τέλος σε σχέση με την χθεσινή αναφορά μου, στη δήλωσή μου, στην κυρία Σταμούλη, οφείλω να πω ότι ελέχθη καθ' υπερβολή και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν διαχωρίζει στα κείμενα της τις προσωπικές της εκτιμήσεις, τις οποίες και προφανώς δικαιούται να έχει από γεγονότα που αρκετές φορές όπως αναδεικνύεται είναι ανακριβή, όπως συνέβη και πρόσφατα».

«Η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά όσοι το αμφισβητούν μπορούν να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους, δεν υπάρχει κάτι, που να έχει ζητηθεί και να συμβάλλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης και το οποίο δεν θα υλοποιηθεί. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών. Αναφορικά με τις διαρροές από την χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για κορυφαίο ατόπημα και τόνισε ότι εκτός από εξόφθαλμα παράνομο, ήταν ανήθικο και αντιδεοντολογικό να επικαλούνται ορισμένοι πράγματα, που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να απαντηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα, είπε ο Οικονόμου

Εν συνεχεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την δημοκρατική ομαλότητα, να προστατεύσει το πολίτευμα και τους θεσμούς και κάλεσε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν πως θα πράξουν το ίδιο.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τον πολιτικό χρόνο για να υλοποιεί το πρόγραμμα της και να δημιουργεί συνθήκες ώστε οι Έλληνες πολίτες να ζουν καλύτερα και δεν αναλώνεται σε πολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον αλλάζει για το Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση για τον χρόνο των επόμενων εκλογών.

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε πως «οι ελληνικές θέσεις εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και τυγχάνουν καθολικής αποδοχής στους συμμάχους μας», ενώ διαβεβαίωσε ότι «είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στον εποικοδομητικό διάλογο, πάντα επί τη βάση του διεθνούς δικαίου, αλλά και στην διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Σε ερώτηση, δε, για το κατά πόσον ευσταθούν οι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, τύπου F - 16 παρενοχλούν τουρκικά μαχητικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «τα ελληνικά μαχητικά δεν παρενοχλούν αεροσκάφη άλλων κρατών, αναχαιτίζουν την τουρκική προκλητικότητα επί του πεδίου και το κάνουν με αποτελεσματικότητα».

Τέλος, αναφερόμενος στις επιδοτήσεις στο φόντο των ενεργειακών ανατιμήσεων, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τους καταναλωτές με στόχο το αποτύπωμα της ενεργειακής ακρίβειας στη ζωή τους να είναι το μικρότερο δυνατό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ