Το κόμμα Νίκη θα κατεβεί αυτόνομα στις εκλογές -Δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης με τη Μ. Καρυστιανού - iefimerida.gr

Το κόμμα Νίκη θα κατεβεί αυτόνομα στις εκλογές -Δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης με τη Μ. Καρυστιανού

Ο Δήμος Θανάσουλας της Νίκης σε ομιλία
Ο Δήμος Θανάσουλας της Νίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νίκη θα κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δήμος Θανάσουλας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel, ο Δ. Θανάσουλας τόνισε πως η Νίκη «κατεβαίνει αυτόνομα, έχει το πρόγραμμά της, έχει τις θεματικές της ομάδες. Είναι ένα κίνημα ευθύνης που διαθέτει συγκεκριμένες προτάσεις και κοστολογημένες θέσεις και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θυσιάσει τις βασικές του αξίες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, ανέφερε πως οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν αφήνουν περιθώρια σύγκλισης, καθώς παρατηρείται μια «πανσπερμία ετερόκλητων προσώπων».

«Αυτό το οποίο έχει δηλώσει ο πρόεδρός μας είναι ότι εμείς ποτέ δεν είμαστε αρνητικοί στο να εξετάσουμε συνεργασίες, όμως υπό συγκεκριμένους όρους. Και ιδίως για το κόμμα της κυρίας Καρυστιανού, αυτό το οποίο ισχύει είναι ότι θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρα θέσεις και πρόσωπα. Κρίνοντας πρόσωπα που έχουμε δει αυτή τη στιγμή, είναι αρκετά ετερόκλητα μεταξύ τους… Για να το πω έτσι λίγο πιο λαϊκά, πρώτα θα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους και ύστερα να αρχίσει να γίνεται μια κουβέντα αν θα τα βρουν μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν βαθιές ιδεολογικές και αξιακές διαφορές.

«Οι θέσεις της Καρυστιανού για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορούν να διολισθήσουν σε μία δυστοπία ελέγχου των πολιτών»

«Η Νίκη, πιστή στις αρχές της, έχει δώσει μεγάλο αγώνα ενάντια στον νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, την ώρα που η πλευρά της κυρίας Καρυστιανού έχει τοποθετηθεί θετικά ή με απάθεια για το ζήτημα» σημείωσε, και συμπλήρωσε πως «τάσσεται ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας και του Προσωπικού Αριθμού. Αντίθετα, οι θέσεις της κυρίας Καρυστιανού για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορούν πολύ εύκολα να διολισθήσουν σε μια "ψηφιακή δυστοπία" ελέγχου των πολιτών» επισήμανε, και υπενθύμισε την ξεκάθαρη απόφαση του συνεδρίου της Νίκης ότι αποκλείεται κάθε συνεργασία με κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνια ή προδοτικές συμφωνίες. «Εάν λάβουμε υπόψη αυτό, θα δούμε ότι ξαφνικά ο πολιτικός χώρος αρχίζει και ξεκαθαρίζει πάρα πολύ για το πού υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και συνεννόησης» σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζοντας, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Τσίπρα, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και την πιθανή συνεργασία με ενδεχόμενο κόμμα του κ. Σαμαρά «γιατί μας έβαλε ακόμη πιο βαθιά στα μνημόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ νικη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ