Υπέρ του Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της παραδοσιακής βάσης της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην υπουργός, ο οποίος, όπως είπε, ασχολείται πλέον με τον χώρο των ποιοτικών αναλύσεων και εμφανίστηκε με νέο λουκ, φέροντας μουστάκι, εκτίμησε πως ο Αντώνης Σαμαράς «εκφράζει την ψυχή της παράταξης». Αναφερόμενος, έπειτα, στη σημερινή σύνθεση της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι στον βασικό της κορμό συμμετέχουν πλέον πρόσωπα που προέρχονται από το πολιτικό περιβάλλον του Κώστα Σημίτη, αλλά και από τον ΛΑΟΣ.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν εκφραζόταν θερμά για τον Αλέξη Τσίπρα και για τον Στέφανο Κασσελάκη, ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Όπως εκτίμησε, ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε να αντλήσει ψηφοφόρους από δύο διαφορετικές δεξαμενές: αφενός από τον παραδοσιακό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας, αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «την ψυχή της παράταξης», και αφετέρου από πολίτες που σήμερα επιλέγουν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ.
Κατά τον ίδιο, σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται ψηφοφόροι που εκφράζουν περισσότερο μια ψήφο διαμαρτυρίας και οι οποίοι θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να βρουν πολιτική έκφραση σε μια νέα κίνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Επιβεβαίωσε ότι ήπιε καφέ με τον Σαμαρά
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επιβεβαίωσε, ακόμη, ότι συναντήθηκε για καφέ με τον Αντώνη Σαμαρά. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν θα πρέπει από μόνη της να ερμηνεύεται ως ένδειξη πολιτικής συνεργασίας, σημειώνοντας ότι λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης με τη στρατηγική επικοινωνία συναντά, συχνά, πολιτικά πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους.
Δείτε το βίντεο: