ΝΔ: Νέος γραμματέας ο Παύλος Μαρινάκης -«Αποτελεί τεράστια τιμή και ευθύνη αυτή η θέση» - iefimerida.gr

ΝΔ: Νέος γραμματέας ο Παύλος Μαρινάκης -«Αποτελεί τεράστια τιμή και ευθύνη αυτή η θέση»

Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παύλος Μαρινάκης εξελέγη νέος Γραμματέας της ΝΔ, ομόφωνα και δια βοής, από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

«Αποτελεί τεράστια τιμή και ευθύνη αυτή η θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης. Στη συνέχεια, σημείωσε: «Δεσμεύομαι για ένα κόμμα ανοιχτό, σύγχρονο και ουσιαστικό κοινωνικό. Που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και όλες, χωρίς κοινωνικούς. Ένα κόμμα που δεν θα διστάζει στιγμή να αντιπαρατεθεί με λαϊκιστές και βέβαια ένα κόμμα νικηφόρο, για τις μεγάλες νίκες που έρχονται. Στέκομαι με απεριόριστο σεβασμό απέναντί σας κα σας υπόσχομαι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια ΝΔ, ακόμη πιο ανοιχτή, πιο μεγάλη, μια ΝΔ για όλους. Πάμε όλοι μαζί για τις νίκες που έρχονται για όλους τους Έλληνες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H ομιλία του νέου Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, 

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα πιο προσωπικό τόνο και είναι ιδιαίτερη η φόρτιση. Είναι  μια πολύ σημαντική μέρα για εμένα. Να πω πριν από όλα, μετά από δύο εβδομάδες από το  προ  συνέδριο των Ιωαννίνων, ένα ακόμα πιο μεγάλο, ένα ακόμα πιο ειλικρινές ευχαριστώ στον Πρόεδρο μας και Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ευκαιρία ζωής που μου δίνει, για τα λόγια του τα οποία θα με ακολουθούν για πάντα, τη στήριξή του.

Ένα ευχαριστώ το οποίο είναι  και προσωπικό, αλλά είναι  και συλλογικό και εκφράζει το σύνολο των νέων της Νέας Δημοκρατίας στους οποίους στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται δίπλα από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και σε όλες και όλους εσάς, τα μέλη της  Πολιτικής Επιτροπής που από τη στιγμή  που ο Πρόεδρός μας με πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα, σπεύσατε να αγκαλιάσετε αυτήν την υποψηφιότητα, τιμώντας με, με την υπογραφή σας.

Όλο αυτό αποτελεί τεράστια τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, η οποία μεγαλώνει γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι  μια παράταξη που για μένα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής μου. Η παράταξη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα και υλοποίησε το Ευρωπαϊκό όραμα της Ελλάδας, που με Πρόεδρό της τον Γεώργιο Ράλλη δίδαξε δημοκρατικό ήθος απέναντί στον λαϊκισμό. Που με Πρόεδρό της τον Ευάγγελο Αβέρωφ ενδυνάμωσε τη νεολαία, η οποία σήμερα απαριθμεί πάνω από 70.000 μέλη. Που με Πρόεδρο της τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας. Σε όλους τους Έλληνες, νίκησε το λαϊκισμό στην πιο δύσκολη περίοδο και είπε αυτά που κάποτε φάνταζαν απίστευτα να ειπωθούν από ένα Έλληνα πολιτικό. Η παράταξη εκείνη του Μιλτιάδη Έβερτ που άνοιξε νέους δρόμους για την Ελλάδα. Λίγα χρόνια μετά λοιπόν ξεκινάει και το δικό μου ταξίδι στη Νέα Δημοκρατία.

Φοιτητής τότε της Νομικής Κομοτηνής, επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή. Τότε που μαζί με χιλιάδες άλλους νέους ανθρώπους φοιτητές δίναμε μάχες για ανοιχτά δημοκρατικά και ασφαλή πανεπιστήμια. Τότε που κάποιοι που αυτές τις ημέρες επανεμφανίζονται ως προοδευτικές εναλλακτικές μας στερούσαν εξάμηνα συμπράττοντας με την Αριστερά και την Άκρα Αριστερά.

Λίγα χρόνια μετά ήρθα στην Αθήνα -επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά- τα πρώτα χρόνια της δικηγορίας και ήμουν και εγώ ένας από αυτούς τους νέους που δώσαμε τη μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια τότε που κάποιοι από την πάνω και από την κάτω πλατεία επένδυαν στην καταστροφή. Και λίγο μετά από προεδρίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη για να μπορούμε σήμερα να διαχειριζόμαστε έκτακτες καταστάσεις όπως είναι η πανδημία, για να μπορούμε σήμερα να έχουμε εμβόλια για όλους, για να μπορούμε να στηρίζουμε τους πραγματικά αδύναμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να έχω την τιμή αρχικά ως Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια ως Πρόεδρος να ηγηθώ της μεγαλύτερης νεολαίας της χώρας επί των ημερών του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Νομίζω, ότι αδικεί όλο αυτό το έργο να αναφερθώ διεξοδικά. Σκεφτείτε ότι σήμερα ο Πρόεδρος επέλεξε αυτά που θα πει για το έργο της Κυβέρνησης. Δεν χωράνε σε μία ομιλία πραγματικά. Ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να γεμίσουν το χρόνο με ψέματα, εμείς για να κάνουμε τον απολογισμό μας θέλουμε ημέρες ολόκληρες και ακόμα είμαστε στη μέση.

Η Κυβέρνηση αυτή, φίλες και φίλοι, έλυσε εκκρεμότητες που δεν είχαν λυθεί δεκαετίες. Είχαν μείνει άλυτες για χρόνια. Πέτυχε στόχους που φάνταζαν ουτοπικοί. Ψήλωσε τη χώρα εντός και εκτός συνόρων. Αντιμετώπισε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας εντός και εκτός συνόρων χωρίς να μείνει κανένας πίσω.

Θεωρώ ότι η σημερινή ομιλία του Προέδρου μας ειδικά στο σκέλος που αφορά την πρόοδο είναι μία ομιλία που πρέπει όλοι πολύ καλά να διαβάσουμε ξανά, να ακούσουμε γιατί είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά που ζήσαμε στα αμφιθέατρα, στις δουλειές μας όλα αυτά τα χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα σταθώ σε πάρα πολύ λίγα σημεία. Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο για πρώτη φορά ενισχύθηκε ουσιαστικά. Οι αριθμοί ούτως ή άλλως μιλούν από μόνοι τους. Και πίσω από τους αριθμούς είναι οι άνθρωποι οι οποίοι περιθάλπονται. Στην ψηφιακή επανάσταση, στο νέο εργασιακό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στις πολλές νέες επενδύσεις αλλά και στο ξεπάγωμα επενδύσεων που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε μπλοκάρει, στη μείωση πάνω από 30 φόρων για όλους τους πολίτες είτε άμεσων είτε έμμεσων, στην ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, στη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη με πάνω από 180.000 νέες θέσεις εργασίας ήδη. Στην αύξηση του πραγματικού εισοδήματος, στη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ, στη μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 67% και πλέον και στην υπογραφή, βέβαια, των τεράστιων συμφωνιών για τη χώρα.

Σε αυτές τις επιδόσεις η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αρωγός και οφείλω εδώ να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, το Γιώργο Στεργίου, για τη συνεργασία που είχαμε, το ήθος του, την αξιοπρέπειά του και τη στήριξή του. Και να πω επίσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γραμματείς του κόμματος, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας που συνεργαστήκαμε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε αρμονικά, με αγκάλιασαν ως το νεότερο μέλος τους και μου έδωσαν δύναμη. Και εγώ βέβαια είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με ένα σπουδαίο άνθρωπο, τον Γενικό μας Διευθυντή, τον Γιάννη Μπρατάκο.

Αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, 

Δεν είναι η ώρα να κάνουμε απολογισμό του έργου μας στην ΟΝΝΕΔ, πρώτα ο Θεός τους επόμενους μήνες θα έχουμε την ευκαιρία και στο Συνέδριο του κόμματός μας και στο Συνέδριο της νεολαίας μας να το κάνουμε αυτό. Ήδη, ούτως ή άλλως, γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαι πάρα πολύ περήφανος, όμως, και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συνεχίζουμε και συνεργαζόμαστε, την οικογένειά μου τη δεύτερη, την ΟΝΝΕΔ, γιατί η οργάνωσή μας πλέον απαριθμεί πάνω από 70.000 μέλη, οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις, πολλές εκ των οποίων, και θέλω να ευχαριστήσω εδώ πολλούς παρόντες και πολλές παρούσες Υπουργούς της Κυβέρνησης, έχουν γίνει νόμοι του κράτους, έχουμε διαρκή επαφή με την κοινωνία, δεκάδες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα οι οποίες συνεχίζονται, δυναμικές καμπάνιες και πολλά ακόμα.

Θεωρώ, όμως, ότι αυτό το έργο, το ομαδικό έργο, αποτελεί μία σπουδαία παρακαταθήκη για εμένα, για όλους εμάς αλλά και για τον οδηγό για την επόμενη μεγάλη πρόκληση η οποία ξεκινά από σήμερα. Δεσμεύομαι ενώπιόν σας για ένα κόμμα ανοιχτό για όλες και όλους, για τα μέλη μας αλλά για κάθε πολίτη, ένα κόμμα σε κίνηση σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, δίπλα σε κάθε οργάνωση, σε κάθε επαγγελματική ομάδα, στα επιμελητήρια, στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όλους τους πολίτες. Ένα κόμμα σύγχρονο και ψηφιακό. Ούτως ή άλλως η Κυβέρνηση μάς έχει δείξει το δρόμο με την ψηφιακή επανάσταση η οποία συντελείται αλλά και εμείς, προσφάτως, καταφέραμε και διοργανώσαμε εσωκομματικές εκλογές με τη συμμετοχή περισσότερων από 30.000 μελών μας ψηφιακά, ένα κόμμα κοινωνικό, ουσιαστικά κοινωνικό.

Και εδώ νομίζω ότι το έργο και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της ΟΝΝΕΔ όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποτελούν μία τεράστια εγγύηση, ουσιαστικά κοινωνικό, όπως πολύ σωστά είπε ο πρόεδρος μας. Θα σας θυμίσω ότι πριν από λίγους μήνες απηύθηνα μια πρόσκληση στους επικεφαλής όλων των υπολοίπων νεολαιών για να υπογράψουμε ένα κείμενο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ουδείς δέχτηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα κόμμα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλες και όλους. σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς αποκλεισμούς. Ένα κόμμα ουσιαστικά πολιτικό που θα προτείνει στην Κυβέρνηση, θα προβάλλει το σπουδαίο έργο της και δεν θα διστάζει στιγμή να αντιπαρατεθεί με λαϊκιστές, με εμπόρους ελπίδας και με όλους αυτούς που διακινούν μόνο ψέματα.

Ένα κόμμα, πρότυπο διεθνώς, που θα ακολουθεί τα βήματα του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, που οι πρωτοβουλίες του αποτελούν πλέον διεθνείς πρακτικές, πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια, ένα κόμμα νικηφόρο, για τις μεγάλες νίκες που έρχονται. 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα διαπίστωσε, με μεγάλο κόστος, ότι η νεότητα και η ανανέωση δεν ταυτίζονται  πάντοτε. Και αυτό το πληρώσαμε ακριβά. Οι νέοι οφείλουμε να φέρνουμε το καινούργιο γιατί αλλιώς υποθηκεύουμε το ίδιο μας το μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει έμπρακτα ότι νοιάζεται για τους νέους. Νοιάζεται, όμως, και για το όραμα τους και για τις ιδέες τους.

Θέλω να σας ευχαριστήσω -για άλλη μια φορά- για την τεράστια τιμή, να με εκλέξετε γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Στέκομαι με απεριόριστο σεβασμό απέναντι σας και σας υπόσχομαι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Νέα Δημοκρατία ακόμα πιο μεγάλη, ακόμα πιο ανοιχτή, ακόμα πιο νέα. Μια Νέα Δημοκρατία για όλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα όσα μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια από την οικογένεια μας, τους φίλους μας, τους συμφοιτητές μας, τους συνοδοιπόρους μας, είμαστε εδώ για να τα κάνουμε πράξη. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλες τις γενιές, όλες αυτές τις γενιές που αγωνίστηκαν και οραματίστηκαν μια καλύτερη Ελλάδα.

Πάμε όλοι μαζί για τις νίκες που έρχονται, για όλους τους Έλληνες, με πρώτο τον πρόεδρο μας, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ευχαριστώ πολύ.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ