Μπακογιάννη: Να ζητήσουμε εξηγήσεις από τον Μάας γιατί «έμεινε μουγγός» απέναντι στον Τσαβούσγολου - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: Να ζητήσουμε εξηγήσεις από τον Μάας γιατί «έμεινε μουγγός» απέναντι στον Τσαβούσγολου

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή / Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος της Ελλάδας προσέρχεται η ελληνική κυβέρνηση στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ποτέ οι επαφές και ο διάλογος με την Τουρκία δεν ήταν εύκολες. Εδώ και πολλά χρόνια θέτει θέμα αποστρατικοποίησης νησιών, εναέριου χώρου και το μειονοτικό. Τα θέτει όλα! Εμείς δεν θα απαντήσουμε σε αυτό το επίπεδο. αυτοπεποίθηση θέλει και σιγουριά κρατώντας μικρό καλάθι αλλά με τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος μας και άρα δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη Βουλή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπακογιάννη: Πρέπει να ζητήσουμε εξηγήσεις από τον Μαάς

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη δεν άφησε ασχολίαστη τη στάση του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών, ο οποίος όπως είπε κατά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του δεν αντέδρασε στην ευθεία απειλή που εκτόξευσε προς την Ελλάδα. «Όταν θα γίνει η επικοινωνία με το γερμανικό ΥΠΕΞ θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας. Δεν την κατάλαβε στη μετάφραση ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Αν το κατάλαβε έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός ΕΕ. Δεν νοείται χώρα εκτός ΕΕ, να απειλεί χώρα εντός και ο ΥΠΕΞ να μην απαντά. Θέλω να ελπίζω, ότι επειδή τα τούρκικα είναι δύσκολη γλώσσα, η μετάφραση είχε κενά. Αν δεν είναι έτσι όμως η Ελλάδα δικαιούται να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της», τόνισε.

Αναφερόμενη στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. η κ. Μπακογιάννη, σημείωσε πως προβλέπει ότι όταν δύο χώρες δεν έχουν την ίδια θέση για την υφαλοκρηπίδα είναι υποχρεωμένες να διαλεχθούν και αν δεν τα καταφέρουν να συμφωνήσουν τότε προσφεύγουν στη διεθνή δικαιοδοσία. «Δεν υπάρχει κανένα άλλο κείμενο που να λέει ότι μια χώρα είναι υποχρεωμένη να συζητήσει μονομερείς διεκδικήσεις της άλλης. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό συνάδελφοι», πρόσθεσε.

«Στενός κορσές οι διερευνητικές για την Τορυκία»

Τέλος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα πως οι διερευνητικές είναι «στενός κορσές» για την Τουρκία επειδή έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο συνομιλιών που δεν βοηθά τις διεκδικήσεις της. «Η Ελλάδα δεν άλλαξε, σε τίποτα στάση! Και αυτή ήταν η θέση της Ελλάδας από την αρχή, δεν έκανε καμία τούμπα γύρισαν πίσω τα πλοία και είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε τραπέζι επαφών», σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ