Μπακογιάννη για Συνταγματική Αναθεώρηση: Κάλεσμα για «πολιτικό σθένος» -«Να επιτευχθεί συμφωνία σε αυτή τη Βουλή» - iefimerida.gr

Μπακογιάννη για Συνταγματική Αναθεώρηση: Κάλεσμα για «πολιτικό σθένος» -«Να επιτευχθεί συμφωνία σε αυτή τη Βουλή»

Μπακογιάννη στην συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση: Να επιτευχθεί σε αυτή τη Βουλή η πλειοψηφία των 180 βουλευτών
Μπακογιάννη στην συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση: Να επιτευχθεί σε αυτή τη Βουλή η πλειοψηφία των 180 βουλευτών

Με έμφαση στην ανάγκη συναίνεσης, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν «πολιτικό σθένος», ώστε να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών σε αυτή τη Βουλή και όχι μετά τις εκλογές.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ντόρα Μπακογιάννη «έκλεισε την πόρτα» στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με οποιοδήποτε αντισυστημικό κόμμα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπακογιάννη: Καμία περίπτωση η ΝΔ να συγκυβερνήσει με ακραίο κόμμα

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να συγκυβερνήσει με ακραίο κόμμα, δεξιό ή αριστερό. Το έχει ξεκαθαρίσει ο αρχηγός της και συμφωνεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Συμπόρευση με αντισυστημικό ακραίο κόμμα είναι εκτός συζήτησης, καμία άνω τελεία, κανένας αστερίσκος» ξεκαθάρισε η βουλευτής της ΝΔ επιχειρηματολογώντας στη συνέχεια υπέρ της αναγκαιότητας επίτευξης ενισχυμένης πλειοψηφίας για τις προς αναθεώρηση διατάξεις.

Εκτιμώντας ότι η επόμενη «αναθεωρητική» Βουλή «έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι ακόμη πιο δυσλειτουργική», δηλαδή πιο «αντισυστημική» και με πιο «λαϊκιστική σύνθεση», κάλεσε όλες τις δυνάμεις να επιδείξουν «πολιτικό σθένος». «Οι δημοκρατίες αυτοπροστατεύονται και αυτό οφείλουμε να πράξουμε και εμείς», όπως τόνισε, προτάσσοντας το «πνεύμα συναίνεσης» που πρέπει να διακρίνει τα κόμματα. «Τώρα να δείξουμε το πολιτικό σθένος και να πετύχουμε τον στόχο των 180 βουλευτών σε αυτή τη Βουλή, ώστε στην επόμενη και πιο χαοτική Βουλή, το έργο της Βουλής να είναι ευκολότερο. Ο ελληνικός λαός δε θέλει από εσάς επαναστατική γυμναστική, αλλά την ουσιαστική συνεισφορά σας» είπε απευθυνόμενη προς την αντιπολίτευση.

Μπακογιάννη σε ΠΑΣΟΚ: Πότε θα είναι πιο επιδραστικό το κόμμα σας, ως δεύτερο ή ως τέταρτο;

Απευθυνόμενη προς το ΠΑΣΟΚ έθεσε το εξής ερώτημα: «Πότε θα είναι πιο επιδραστικό το κόμμα σας, ως δεύτερο ή ως τέταρτο;». Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για διαδικασίες «εξπρές» εν μέσω θέρους, σημείωσε ότι η Βουλή δεν είναι σχολείο, για να μην συνεδριάζει το καλοκαίρι, ενώ σημείωσε πως η πρόταση της ΝΔ «φιλοδοξεί να διορθώσει παραφωνίες του παρελθόντος και να θωρακίσει την ελληνική κοινωνία για το μέλλον».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι μία από τους συνολικά 23 βουλευτές της ΝΔ που θα συμμετέχουν στην ειδική διακομματική επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ