Στις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη μετά από αστυνομική επιχείρηση στο υπό κατάληψη κυλικείο της Νομικής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε νέο βίντεο στο TikTok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Νομική, με στόχο τη διάλυση της κατάληψης σε κυλικείο, τονίζει:
«Χθες η αστυνομία, στα πλαίσια δύο ακόμα επεμβάσεων που έκανε εντός των Πανεπιστημίων, εκκένωσε την κατάληψη του εντός εισαγωγικών αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου της Νομικής. Οι εικόνες που αντίκρισαν οι αστυνομικοί και είδαμε όλοι είναι άθλιες. Πάντως, δεν συνάδουν με ένα πανεπιστήμιο ευρωπαϊκής χώρας.
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, αποδίδοντας στη διοίκηση των σχολών χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική. Τώρα, κύριε πρύτανη, είναι η σειρά σας να κάνετε τη δική σας δουλειά.
Να αποκτήσει ο χώρος την εικόνα που του αρμόζει. Και να λειτουργήσει είτε ως κανονικό κυλικείο, είτε ως ένας κοινόχρηστος χώρος για όλους τους φοιτητές. Και σε αυτή σας την προσπάθεια, αν χρειαστείτε βοήθεια, θα είμαστε δίπλα σας».