Μητσοτάκης στο TikTok για τους εμπρησμούς: Τέλος η ατιμωρησία, κανείς δεν θα παίζει με τις ζωές των πολιτών - iefimerida.gr

Μητσοτάκης στο TikTok για τους εμπρησμούς: Τέλος η ατιμωρησία, κανείς δεν θα παίζει με τις ζωές των πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο tiktok
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok για τους εμπρησμούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο TikTok, αναφέρθηκε στις αυστηρότερες ποινές που προωθεί ο Ποινικός Κώδικας για εμπρησμούς.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως πλέον δεν θα πέφτουν στα «μαλακά» όσοι θέτουν σε κίνδυνο περιουσίες και ζωές.

«Αντίπαλός μας δεν είναι μόνο η κλιματική κρίση, αλλά και ο ανθρώπινος παράγοντας» σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

H ανάρτηση του πρωθυπουργού στο TikTok

«Ήξερες ότι, φέτος μόνο, έχουν γίνει πάνω από 300 συλλήψεις για εμπρησμούς σε δάση; Παλιότερα βλέπαμε εμπρηστές να συλλαμβάνονται και να πέφτουν στα μαλακά εξαιτίας των αδικαιολόγητα χαλαρών κυρώσεων. Αυτό πια άλλαξε. Χάρη στις αλλαγές που κάναμε στον Ποινικό Κώδικα, όλες οι ποινές που αφορούν εμπρησμό δάσους εκτίονται πλέον στη φυλακή. Δηλαδή δεν αναστέλλονται, ούτε μετατρέπονται με κανέναν τρόπο. Συνοδεύονται από βαριά πρόστιμα και δήμευση περιουσίας. Οι συλλήψεις, οι ομολογίες, οι προφυλακίσεις της τελευταίας εβδομάδας απέδειξαν ότι αντίπαλός μας, δυστυχώς, δεν είναι μόνο η κλιματική κρίση. Είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας, είτε από αμέλεια, είτε από πρόσθεση. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Ούτε φυσικά και με το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ