Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και σε προϊόντα super market με ορίζοντα τριμήνου - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και σε προϊόντα super market με ορίζοντα τριμήνου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Τασούλας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Τασούλας / Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, πως η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και σε προϊόντα super market με ορίζοντα τριμήνου.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους, και μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας. Είμαστε σε επαγρύπνηση για περαιτέρω επιπτώσεις της κρίσης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 14:00 οι ανακοινώσεις των μέτρων κατά της ακρίβειας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα ανακοινώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Οι ανακοινώσει θα γίνουν στις 14:00 στο ισόγειο του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες αναμένεται να εστιάζουν σε τρεις άξονες

Πρώτον, στην επάρκεια στην αγορά υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου. Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αποθέματα και δεν τίθεται κανένας λόγος ανησυχίας, τονίζοντας ότι το ποσοστό του διεθνούς εμπορίου αργού που γίνεται από τα Στενά του Ορμούζ είναι της τάξης του 25% και κάτι παραπάνω για το φυσικό αέριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερον, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, όπως προαναφέρθηκε. «Είναι ένα πράγμα να ανέβουν οι τιμές στην αντλία επειδή αυξήθηκαν οι διεθνείς τιμές, και άλλο κάποιος να βάλει "καπέλο" εκμεταλλευόμενος την κατάσταση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θέτοντας ως προτεραιότητα την οικοδόμηση τείχους αποτελεσματικής αντίδρασης απέναντι σε αυτές τις πρακτικές.

Τρίτον, στις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, πρωτογενώς ή δευτερογενώς στα νοικοκυριά. Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πως η κοινωνία δεν θα μείνει απροστάτευτη απέναντι στη νέα πρόκληση, προτάσσοντας πως η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας και η νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μακριά από το δόγμα «δώσ' τα όλα», επιτρέπει τη συζήτηση για τη στήριξη των πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ