Μητσοτάκης: Η Ελλάδα να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη -Πύλη εισόδου ενέργειας - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη -Πύλη εισόδου ενέργειας

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης.

Κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των επιστημών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον εμίρη του Κατάρ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για την επικράτηση κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή ενεργειών υπονόμευσης της ειρήνης εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αναγνώρισε, εξ άλλου, τον ρόλο του Κατάρ στην κρίσιμη για τα ελληνικά συμφέροντα περιοχή του Κόλπου, μετά την υιοθέτηση της Διακήρυξης Αl-Ula, και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ντόχα και του εμίρη προσωπικά στη διαχείριση κρίσεων, όπως στο Τσαντ, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμφαση στον τομέα της ενέργειας

Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συνάντηση δόθηκε στον τομέα της ενέργειας και στις δυνατότητες ενίσχυσης και συστηματοποίησης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, δεδομένης της ηγετικής θέσης του Κατάρ στην παραγωγή φυσικού αερίου και της στρατηγικής της κυβέρνησης για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της στρατηγικής θέσης της στην περιοχή και των υποδομών της, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Ενημέρωσε τον εμίρη του Κατάρ για την έξοδο της Ελλάδας στις 20 Αυγούστου από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, καθώς και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον εμίρη του Κατάρ για την ανάληψη από το Κατάρ της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA (έναρξη 20/11) και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ απεδέχθη την πρόσκληση του εμίρη να επισκεφθεί ξανά το Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ