Μητσοτάκης για Κεφαλογιάννη: Ορθή διάταξη -Πρέπει να προσέχουμε και τις εντυπώσεις όταν κατέχουμε ένα δημόσιο αξίωμα - iefimerida.gr

Μητσοτάκης για Κεφαλογιάννη: Ορθή διάταξη -Πρέπει να προσέχουμε και τις εντυπώσεις όταν κατέχουμε ένα δημόσιο αξίωμα

Μητσοτάκης
Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά / Φωτογραφία: Γ.Τ Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντήσεις για τη διάταξη που προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις και συνδέθηκε με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και ακολούθησε την κανονική νομοθετική διαδικασία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχώρισε τη χρήση της διάταξης από την ουσία της, τονίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα πολιτικών επιπτώσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ψηφίστηκε από πολύ περισσότερους βουλευτές από την κυβερνητική πλειοψηφία. Την εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι μια σωστή διάταξη, διότι ουσιαστικά μας υποχρεώνει να ξαναδούμε ζητήματα τα οποία αφορούν στη συνεπιμέλεια, νόμο της Νέας Δημοκρατίας, που νομίζω ότι, τέσσερα χρόνια μετά πια, το Υπουργείο έχει άποψη στον βαθμό στον οποίο πρέπει ενδεχομένως να γίνονται κάποιες τροποποιήσεις. Και αυτή ήταν η πρώτη κίνηση η οποία έγινε. Το πώς έγινε χρήση της διάταξης εγώ δεν θα το σχολιάσω, γιατί είναι και ένα, θα έλεγα, ζήτημα το οποίο είναι προσωπικό, υπάρχουν και παιδιά στη μέση. Εγώ θα μείνω στην ορθότητα της διάταξης αυτής καθ' εαυτής», πρόσθεσε.

Σε επόμενο παρεμφερές ερώτημα σημείωσε πως η διάταξη ήταν του Υπουργείου Δικαιοσύνης. «Και θα μπορούσα να ακούσω αυτή την κριτική αν η διάταξη ήταν εσφαλμένη. Τώρα, το πώς έγινε χρήση αυτής της διάταξης αυτό είναι ένα άλλης τάξης…», συμπλήρωσε, ενώ είπε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει ουσιαστικά ζήτημα νομοθέτησης, στον βαθμό που δεν ήρθε κάποια τροπολογία εκπρόθεσμη και η διάταξη αυτή ήταν στις Επιτροπές, ήρθε στην Ολομέλεια και κανείς δεν ασχολήθηκε τότε.

«Ασχολήθηκαν μόνο εκ των υστέρων, όταν αντελήφθησαν ότι μια υπουργός μας ωφελήθηκε από αυτή τη διάταξη. Από εκεί και πέρα, διαχωρίζω τη χρήση της διάταξης από τη διάταξη αυτή καθ' εαυτή. Και ξέρω πολύ καλά ότι όταν κατέχουμε ένα δημόσιο αξίωμα, μερικές φορές δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στην ουσία αλλά πρέπει να προσέχουμε και τις εντυπώσεις», σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς αν θα έχει κάποιες πολιτικές επιπτώσεις αυτό απάντησε αρνητικά «από τη στιγμή που θεωρώ ότι η διάταξη είναι ορθή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ