Παύλος Μαρινάκης: Δείξαμε το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ, βαρεθήκαμε να βλέπουμε το «μονοπώλιο» στον προοδευτισμό - iefimerida.gr

Παύλος Μαρινάκης: Δείξαμε το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ, βαρεθήκαμε να βλέπουμε το «μονοπώλιο» στον προοδευτισμό

Ο Παύλος Μαρινάκης στην συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ -Χειραψία με τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Παύλος Μαρινάκης στη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ - Χειραψία με τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη / Φωτογραφία: Eurokinissi -ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν σας το κρύβω ότι είναι μια ιδιαίτερη ομιλία, μια φορτισμένη ομιλία και μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για μένα» τόνισε ο απερχόμενος γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία προτάθηκε και ψηφίστηκε για τη θέση του γραμματέα η πρώην υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα, περιέγραψε τα δύο χρόνια που ήταν στη θέση αυτή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άρχισα να αναρωτιέμαι και τι άλλαξε από εκείνη την πρώτη Πολιτική Επιτροπή μέχρι σήμερα. Σίγουρα, με περιμένει στο σπίτι ένα ακόμα μέλος, αυτό είναι μία πρώτη αλλαγή, σημαντική. Πάντως, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι εκείνο το Προσυνέδριο του Νοεμβρίου του 2021 στα Γιάννενα. Θυμάται εδώ και ο κ. Μπρατάκος ο υπουργός μας. Και θέλω πριν πω οτιδήποτε άλλο, να πω ένα πολύ μεγάλο, ένα ειλικρινές "ευχαριστώ" στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρό μας» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είχε την τιμή να διατελέσει γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, «του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη», και έκανε έναν συμπυκνωμένο απολογισμό.

 Φωτογραφία: Eurokinissi -ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτογραφία: Eurokinissi -ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαρινάκης: Εμείς δεν θυμηθήκαμε τους πολίτες πριν τις εκλογές

«Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η επαφή μας με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. 91 περιοδείες επεσήμανε ο Πρωθυπουργός ότι έγιναν αυτά τα δύο χρόνια, πολλές εκ των οποίων στο πλευρό του, παρά τα αυξημένα κυβερνητικά του καθήκοντα. Και βέβαια, ναι, πράγματι, ''κουράσαμε'' αρκετά και την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και τους υπουργούς. 123 περιοδείες, πολλοί κύκλοι πριν από τη ΔΕΘ, πριν από τις εκλογές, αλλά, το κυριότερο, όλη τη διάρκεια της θητείας μας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εμείς δεν θυμηθήκαμε τους πολίτες πριν τις εκλογές, δεν έχουμε μάθει έτσι να συμπεριφερόμαστε στον κόσμο. Εμείς ήμασταν εκεί και στα εύκολα και στα δύσκολα» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τούς ζήτησε να ακούνε και τα δυσάρεστα. «Ακούσαμε και τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους, όσα αντιμετώπιζαν καθημερινά. Και αυτό που κάναμε στο τέλος κάθε εβδομάδας, να συντάσσουμε μία αναφορά στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς και να προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σημείωσε επίσης ότι αποτέλεσε και ο ίδιος «έναν κρίκο στην αλυσίδα της μεγάλης προσπάθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη για ουσιαστική ανανέωση. Ανανέωση με ουσία. Όχι με συνθήματα, όχι με παλιά υλικά, όχι ανανέωση που στο τέλος της ημέρας φαντάζει πιο παλιά από οτιδήποτε άλλο. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια ανανεώθηκαν τα ψηφοδέλτιά μας, και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο μέρος ανθρώπων που έδωσαν για πρώτη φορά τη μάχη στις βουλευτικές εκλογές ήταν από τις νεότερες γενιές -όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός- μετά το ιστορικό και μαζικότερο συνέδριο, είχαμε ανανέωση κατά 75% και πτώση 9 ετών στην ηλικία της Πολιτικής Επιτροπής. Είδαμε στελέχη από τη Νεολαία αλλά και νέους ανθρώπους που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική να μπαίνουν και να στελεχώνουν τις γραμματείες του κόμματος, τους τομείς του κόμματος και μαζί με τα έμπειρα στελέχη να κάνουν εξαιρετική δουλειά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Φωτογραφία: Eurokinissi -ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτογραφία: Eurokinissi -ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω μάχες για ουσιαστική ανανέωση. Που μαζί με τα εμπειρότερα στελέχη αποτελούν την καλύτερη μαγιά για να πάει ακόμα πιο μπροστά η παράταξή μας, πάντοτε προς το συμφέρον της χώρας» πρόσθεσε.

Μαρινάκης: Αποφύγαμε την τοξική σύγκρουση και τον λαϊκισμό

Υπενθύμισε ακόμη τις Πολιτικές Ακαδημίες, τις 78 πολιτικές και θεματικές εκδηλώσεις στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. «Μιλήσαμε με επιχειρήματα, μιλήσαμε με θετικό λόγο, μιλήσαμε με ουσία. Μακριά από συνθήματα του παρελθόντος, κραυγές και λαϊκισμό. Προσπαθήσαμε να πούμε στην κοινωνία, στους πολίτες, μέσα από συζητήσεις σε δήμους, μέσα από συζητήσεις σε επιμελητήρια, σε επαγγελματικούς φορείς, να αναλύσουμε το κυβερνητικό έργο, να μιλήσουμε με παραδείγματα και με επιχειρήματα. Αποφύγαμε μια τοξική σύγκρουση. Και μέσα από αυτές τις Πολιτικές Ακαδημίες εδώ στα γραφεία, καθίσαμε για ώρες μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, να συζητήσουμε πολλές φορές και τι πρέπει να αλλάξει σε κάποια νομοσχέδια και ουσιαστικά έτσι το κόμμα να είναι ακόμα πιο χρήσιμο και για την κυβέρνηση και συνολικά για τη ζωή του τόπο» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Μαρινάκης: Δείξαμε το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ, βαρεθήκαμε να βλέπουμε το «μονοπώλιο» στον προοδευτισμό

Για να συμπληρώσει ότι «δείξαμε, για ακόμα μία φορά, το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε μεγαλώσει σε μια παράταξη που έχει βαρεθεί να βλέπει κάποιους άλλους να διεκδικούν το "μονοπώλιο" στην ευαισθησία και στον προοδευτισμό. Εμείς το κάνουμε με πράξεις. Ήμασταν εκεί σε κάθε ακραίο φυσικό φαινόμενο, όποτε ζητήθηκε από τα στελέχη μας και από τους πολίτες. Δώσαμε από το υστέρημά μας, όλα τα μέλη μας, στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Πάρα πολλές εθελοντικές πρωτοβουλίες, έντονη κοινωνική δράση με ισχυρό αποτύπωμα χωρίς τυμπανοκρουσίες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε τους δύο γενικούς διευθυντές, τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Γιάννη Σμυρλή, καθώς και τον Στέλιο Κονταδάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού, «έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο, έναν άνθρωπο που άνοιξε την πόρτα του γραφείου του, με υποδέχτηκε και ουσιαστικά ήταν ο πιο πολύτιμος συνεργάτης, ο πολύτιμος συνοδοιπόρος, τόσα ταξίδια Γραμματεία δεν θα πάω με κανέναν άλλον ποτέ στη ζωή μου».

 Φωτογραφία: Eurokinissi -ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτογραφία: Eurokinissi -ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μαρινάκης: Η Μαρία Συρεγγέλα είναι άξια γυναίκα, αγαπάει τη ΝΔ, ξέρει να φέρνει αποτελέσματα

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε πως «πλησιάζοντας στο τέλος, κλείνει ένας κύκλος έχει ανοίξει ένας πολύ σημαντικός κύκλος, με τεράστια ευθύνη δίπλα στον πρωθυπουργό». «Η Μαρία Συρεγγέλα είναι μια άξια γυναίκα, ένα στέλεχος που αγαπάει στην ουσία και την ΟΝΝΕΔ και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κυρίως ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει να πετυχαίνει το αποτέλεσμα. Με τη Μαρία βρεθήκαμε πρώτη φορά μαζί στο Διαγραμματειακό στις μάχες του 2019. Είναι εντυπωσιακή η αφοσίωσή της και το πώς καταφέρνει να ενώνει» τόνισε για τη Μαρία Συρεγγέλα και τον νέο κομματικό ρόλο που αναλαμβάνει.

Για να καταλήξει «Αυτό χρειάζεται η παράταξη, να ενώσουμε όλο και περισσότερα νέα στελέχη, ανθρώπους που θέλουν να έρθουν κοντά μας και να τρέξουμε στο πλευρό του προέδρου μας και πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων», σημειώνοντας πως στη ΝΔ «πάντοτε ήμασταν και θα είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Ως ένας κρίκος, ο καθένας από εμάς, μιας ιστορικής αλυσίδας που πολλές φορές, πολλές φορές, προτίμησε να παίρνει δύσκολες, δυσάρεστες αποφάσεις, ποτέ όμως δεν πήρε καμία απόφαση κατά της χώρας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ