Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις προτάσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται κοστολογημένες λύσεις.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά τη λογική του «τζάμπα».
«Η χώρα αυτή, επειδή πλήρωσε πολύ ακριβά τη λογική του τζάμπα, του λεφτά υπάρχουν, του “δώσ' τα όλα”, έχει ανάγκη από λύσεις κοστολογημένες. Δεν λέω μόνο εγώ “τζάμπα” τους Τσίπρα και Ανδρουλάκη, δεν τους είπε μόνο ο πρωθυπουργός. Η ίδια η πραγματικότητα τους λέει», σημείωσε.
Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι υπάρχει νομοθετική υποχρέωση από όλα τα κόμματα να παρουσιάζουν έναν κοστολογημένο πρόγραμμα πριν από τις εκλογές, κατηγορώντας τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη ότι παρουσιάζουν προτάσεις χωρίς να συνοδεύονται από συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
«Έχει ψηφιστεί ένας νόμος όπου υποχρεωτικά τα κόμματα πρέπει να κοστολογούν τα προγράμματά τους προεκλογικά. Εγώ θα πω γιατί όχι να μην δούμε να κοστολογούνται και μεμονωμένα κάποιες προτάσεις που κατά καιρούς ως πυροτεχνήματα εμφανίζουν στον δημόσιο διάλογο οι αρχηγοί τους», ανέφερε.
«Τζάμπα μέχρι τους νέους 25 ετών λέει ο ένας, τζάμπα σε όλους το εισιτήριο ο άλλος. Το τζάμπα τι είναι; Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Ο κ. Τσίπρας έβαλε πάνω από 30 νέους φόρους. Όλα αυτά, λοιπόν, εγώ τα ακούω βερεσέ», είπε χαρακτηριστικά.
Μαρινάκης: Θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις φόρων
Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι κάθε μέτρο που ανακοινώνει η κυβέρνηση συνοδεύεται από την απαιτούμενη πρόβλεψη χρηματοδότησης. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές φοροελαφρύνεις, όπως, για παράδειγμα, η κατάργηση του φόρου για τους νέους εργαζόμενους.
«Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η κυβέρνηση πριν ανακοινώσει τα μέτρα τα οποία εφαρμόζει, εξήγησε πώς βρήκε τα λεφτά για αυτό. Αρκούν όλα αυτά, επειδή είναι αυξημένο το κόστος ζωής; Απαντώ πως όχι. Αλλά εμείς που μειώσαμε ή καταργήσαμε 83 άμεσους και έμμεσους φόρους, έχουμε την αξιοπιστία να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια», τόνισε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του προανήγγειλε και νέο πακέτο φορολογικών παρεμβάσεων στην ΔΕΘ, καθώς, όπως υποστήριξε, υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος ύψους ενός δισεκατομμυρίου.
«Βεβαίως θα υπάρξουν και άλλες φοροελαφρύνσεις. Στη ΔΕΘ θα ανακοινωθεί ένα σημαντικό πακέτο περαιτέρω μειώσεων φόρων. Ήδη υπάρχει ένας χώρος ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Μακάρι να αυξηθεί και λίγο παραπάνω», ανέφερε.
«Να δούμε τι θα κάνει ο κύριος Σαμαράς»
Αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εξετάζει το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, ο Παύλος Μαρινάκης κράτησε αποστάσεις, σημειώνοντας ότι μένει να φανεί ποιες θα είναι τελικά οι αποφάσεις του.
«Να δούμε τι θα κάνει στο τέλος ο κ. Σαμαράς. Κάθε φορά που ακούω επίκληση στην ψυχή της παράταξης, σκέφτομαι αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά εκπροσωπούν και εκφράζουν την ψυχή της παράταξης, που είναι οι ανώνυμες και οι ανώνυμοι νεοδημοκράτες, αυτοί που δηλαδή επέλεξαν να μην παίξει κάπου το όνομά τους, δεν ζήτησαν κάτι».
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί, αυτό που θέλουν, είναι την παράταξη ενωμένη», ήταν τα λόγια του.
Μαρινάκης: Υποκριτική η ανθρωποφαγία για την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Τέλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τελευταία εξέλιξη της εισαγγελικής πρότασης για ενοχή της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στην υπόθεση διαρροής e-mails, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε το εξής: «Σε ανθρώπινο και πολιτικό επίπεδο να πω ότι είναι εντελώς υποκριτική και κάτι παραπάνω από υπερβολική αυτή η ανθρωποφαγία. Οι άνθρωποι αυτοί, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, κατηγορούνται στην πραγματικότητα για ένα μέιλ, έτσι; Θα δούμε τι θα πει το δικαστήριο, μη βιαζόμαστε. Σε μια εποχή που κάθε μέρα παίρνουμε μην πω εκατοντάδες SMS, από ανθρώπους που δεν τους έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας, τους αντιμετωπίζουμε περίπου σαν εγκληματίες».