Μαρινάκης για Ευ. Βενιζέλο: Ηταν βαρύ αυτό που είπε -Συγχέει την απαρτία με την απαιτούμενη πλειοψηφία - iefimerida.gr

Μαρινάκης για Ευ. Βενιζέλο: Ηταν βαρύ αυτό που είπε -Συγχέει την απαρτία με την απαιτούμενη πλειοψηφία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε τα εξής:

«Αν και δεν αντιπαρατιθέμεθα με συνταγματολόγους, ήταν βαρύ αυτό που είπε. Θεωρώ ότι κάνει λάθος, δεν ισχύουν αυτά που λέει, είναι εντελώς αντίθετη η πραγματικότητα που προκύπτει από τις διατάξεις. Συγχέει την απαρτία με την απαιτούμενη πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης» σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχαμε απαρτία χθες. Δεν είχαμε πλειοψηφία, είπε ο Π. Μαρινάκης

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο σχετικό άρθρο του Συντάγματος για τον ορισμό της απαρτίας και τι απαιτεί το άρθρο 86 για τη χθεσινή ψηφοφορία. «Είχαμε απαρτία χθες. Δεν είχαμε πλειοψηφία. Το ζήτημα ότι είναι άκυρη, δεν τίθεται κανένα θέμα. Είναι σαφές το Σύνταγμα, σαφείς οι διατάξεις», τόνισε. «Έκανε και κάποιες άλλες αιτιάσεις όμως που έχουν ενδιαφέρον, για κάποια παρεπόμενα αιτήματα. Δεν υφίσταται το οποιοδήποτε ζήτημα προτάσεων. Δεν υπάρχει συνέχεια. Έκανε και κατηγορία για τις επιστολικές ψήφους. Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει να ανήκει σε ένα κόμμα. Είχαμε 57 περιπτώσεις ονομαστικών ψηφοφοριών μετά τις εκλογές. Τι ποσοστό των βουλευτών της ΝΔ ψήφισε με επιστολική ψήφο; 22%. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου 42%, ΣΥΡΙΖΑ 47%, Ελληνική Λύση 34%, Νέα Αριστερά 55%. Το χαμηλότερο του ΚΚΕ 16% και της Πλεύσης Ελευθερίας 13%. Θεωρώ λανθασμένη την ανάλυση του κ. Βενιζέλου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι για δεύτερη φορά ο κ. Βενιζέλος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι δεν απάντησε στο πρόσωπο αλλά σε όσα είπε. «Σημασία έχει να δοθεί συνολική απάντηση και σε αυτά που ακούμε από χθες το βράδυ από την αντιπολίτευση και ξεπερνούν κάθε όριο υπερβολής», συνέχισε και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Πράγματι δεν ήταν καλή μέρα η χθεσινή για τη Βουλή. Εμείς είχαμε πει ότι από τη στιγμή που θα ψηφιστεί η Εξεταστική παρέλκει η οποιαδήποτε συζήτηση για Προανακριτική. Αντί να αποσύρουν την πρόταση, απέσυραν τους βουλευτές. Έσπευσαν να μας κατηγορήσουν ότι θα αποχωρήσουμε. Και βιαστικοί και υποκριτές. Αντί να αποχωρήσουμε εμείς, αποχώρησαν εκείνοι χωρίς να υπερψηφίζουν τις δικές τους προτάσεις. Αυτό που νοιάζει τον κόσμο είναι η ουσία, είδατε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο. Όλοι υπερασπίστηκαν την τεχνική λύση ως νόμιμη. Θέλουν να πάνε κατηγορούμενοι υπουργοί γιατί συναίνεσαν στην εφαρμογή της τεχνικής λύσης. Δεν απάντησαν ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Πριν καλά-καλά η δικαιοσύνη καταλήξει, ήθελε η αντιπολίτευση βιαστικά και αυτή η βιασύνη είναι ύποπτη, να πάει κάποιον κατηγορούμενο. Πρέπει να κρατήσουμε το θετικό που είναι η προχθεσινή ημέρα ως προς τη ψήφιση εξεταστικής επιτροπής, να συμμετέχουν όλα τα κόμματα και να φωτιστούν όλες οι πτυχές».

«Η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση, καλυπτόμαστε από το διάβημα του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού»

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για το εάν η κυβέρνηση συνεχίζει τη συμμαχία με το Ισραήλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι είναι στρατηγικός μας σύμμαχος αλλά είμαστε από τα κράτη που έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας με αυτό που συμβαίνει και οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση στη λωρίδα της Γάζας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους άνδρες που εμφανίστηκαν στη Ρόδο σε φωτογραφίες ανέφερε ότι ήταν του Λιμενικού Σώματος και ανέφερε ότι έχει δοθεί απάντηση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. «Στο σύνολό της ήταν μια επιχείρηση που έπρεπε να γίνει και θα είναι ο κανόνας», πρόσθεσε.

Για την αποδοχή του νέου νόμου για τις διαγραφές φοιτητών από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι το υπουργείο παιδείας έκανε σημειακές παρεμβάσεις που δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νόμου. «Δυστυχώς πέρασαν πάνω από 15 χρόνια για να έρθει μια κυβέρνηση τα αυτονόητα να τα κάνει πράξη», τόνισε.

Για το νέο ζήτημα που προέκυψε με τη Μονή του Σινά σχετικά με καταγγελίες του αρχιεπισκόπου Δαμιανού, δήλωσε ότι η σχετική νομοθέτηση είναι ιστορικής σημασίας. «Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πάρει θέση για αυτό που αναφέρατε. Καλυπτόμαστε από το διάβημα του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι αποτιμάται ως προς το ισοζύγιό της και όταν είναι ιδιαιτέρως θετικό και ο μέσος όρος εργαζόμενων με πλήρη απασχόληση είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό, σημαίνει ότι μετακινούνται σε καλύτερη αγορά εργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία για την ΕΒΕΤΑΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αν υπάρχει κάτι μεμπτό θα ανακοινωθεί και αν διαπιστωθεί κάτι για περαιτέρω διερεύνηση «τότε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση».

Για δημοσίευμα στην Αυγή για καμπάνια ενημέρωσης για κινδύνους και φυσικές καταστροφές, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έχει τυπική αρμοδιότητα ελέγχου των τυπικών προδιαγραφών. «Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι απολύτως νόμιμη και η ΓΓ την ενέκρινε. Η υλοποίηση θα γίνει όπως προβλέπει ο νόμος και θα υπάρχει απολογιστική φάση για την κατανομή των χρημάτων. Πλέον υπάρχει το μητρώο έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο έχει τεράστια αξία και εν μέσω αντιπυρικής περιόδου», πρόσθεσε ενώ μετά από σχετική ενημέρωση ανέφερε στοιχεία για τους ελέγχους για την πυρασφάλεια στα τρένα.

Σχετικά με το χρέος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι έχει απαντήσει πολλές φορές. «Τα τελευταία χρόνια με τον περιορισμό των εξόδων της ΝΔ είναι εξυπηρετούμενα τα δάνειά της», σημείωσε.

Για την εξαγορά των ελληνικών χρηματιστηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι πολύ μεγάλης σημασίας είδηση, ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης και θα έχει τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία. «Να δούμε που είμαστε το 2025 σε σχέση με το 2015. Τότε έκλεισε το Χρηματιστήριο, το 2025 παίρνει την πιο ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης», υπογράμμισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την επίθεσή της στη δημοσιογράφο Τίνα Μεσσαροπούλου, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η περίπτωση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας περιγράφει το κατάντημα. «Άλλο Χαρίλαος Φλωράκης άλλο Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν είναι είδηση. Πιστεύαμε ότι αυτό που ζήσαμε το 2015 είναι ο πάτος αλλά η εικόνα της κ. Κωνσταντοπούλου δείχνει ότι υπάρχει και πιο κάτω. Με εξαίρεση τον Μακάριο Λαζαρίδη δεν είδα κανένα κόμμα να καταγγέλλει αυτή τη συμπεριφορά κατά μιας γυναίκας, δημοσιογράφου. Αυτή η συμπεριφορά είναι η κανονικότητα της κ. Κωνσταντόπουλου. Η υποκρισία μιας πολιτικού που δήθεν κόπτεται για τα δικαιώματα των γυναικών. Βλέπουμε αφωνία. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ καλύπτει πλήρως αυτό που συζητάμε», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τον κ. Σημανδράκο και όσα είπε ο κ. Αυγενάκης και ερωτηθείς γιατί είχε επιλεγεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι εδώ τα κριτήρια ήταν προφανώς από την ικανότητα και επάρκεια και για άλλους λόγους απομακρύνθηκε. «Δεν υπάρχει κάποια σκιά ως προς την αντίφαση την οποία με ρωτάτε», πρόσθεσε.

Για την επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στα Χανιά ανέφερε ότι κακώς αν δεν υπήρξε ανακοίνωσε και καταδίκασε αυτή όπως και οποιαδήποτε αντίστοιχη ενέργεια.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ