Λοβέρδος: «Να μην προτιμήσουν οι πολίτες εξωκοινοβουλευτικό ή αναβλητικό υποψήφιο» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Λοβέρδος: «Να μην προτιμήσουν οι πολίτες εξωκοινοβουλευτικό ή αναβλητικό υποψήφιο»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ο Ανδρέας Λοβέρδος / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για υπερδιπλασιασμό ποσοστών έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα αποχωρήσει αν δεν τα καταφέρει, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην προτιμήσουν για αρχηγό του κόμματος κάποιον που δεν θα είναι στη Βουλή.

Χαρακτηριστική, πάντως, ήταν φράση του κ. Λοβέρδου, στη συνέντευξή του στο MEGA και την εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα», για το ενδεχόμενο συνεργασιών, αφού τόνισε ότι «το κόμμα μας υπό τη δική μου προεδρία, αν επιλεγώ, θα είναι ένα διαλλακτικό κόμμα. Θα μιλά με τους πάντες», υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ήταν παρών σε όλες τις συνεργασίες του κόμματός του τα προηγούμενα χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα επαναφέρει το όνομα, το σήμα και τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, ενώ χαρακτήρισε «δειλή» και «φοβιτσιάρα» την κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας.

«Παλέψαμε γι’ αυτό το κόμμα. Και δεν πέτυχε. Ενώθηκαν τέσσερις παρατάξεις με ποσοστό των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, 14% και απέδωσε ένα 8,1 δηλαδή 6% κάτω από τις δυνάμεις των κομμάτων που το συναπάρτιζαν. Κι αν κάποιος μου πει, ναι ρε φίλε, βάζεις το Γενάρη του ’15 και δεν βάζεις τον Σεπτέμβρη. Τον Σεπτέμβρη είχαμε 10,5%. Από το 10,5% στο 8%. Δεν το λες και επιτυχία» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε πως αν εκλεγεί θα επαναφέρει από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ.

«Υπόσχομαι να επιτύχουμε στις επόμενες εκλογές, όχι του “αγίου ποτέ”»

«Αυτό που υπόσχομαι βασίμως όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της Metron Analysis, είναι να επιτύχουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όχι του “αγίου ποτέ”, αλλά το ’22 ή το ’23 υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων του κόμματος», υπογράμμισε, δηλώνοντας πως αν δεν πετύχει τον στόχο του θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά έχουμε και κάποιες δημοτικές εκλογές και όταν ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος των επόμενων μηνών, ο Ανδρέας Λοβέρδος αν δεν επιτύχει στους στόχους του δεν θα "κατσικωθεί", δεν απαιτεί να έχει ένα δικό του κόμμα αλλά θα παραμερίσει για να πάρουν τη θέση του άλλες ή άλλοι που είναι φιλόδοξοι να πάνε το κόμμα ακόμα περισσότερο», υποστήριξε.

«Επιτυγχάνω ή δεν επιτυγχάνω τους στόχους μου και το κριτήριο η μία ή οι δύο εκλογές είναι διαφορετικά πράγματα. Εγώ δεν το βάζω με εκλογόμετρο, το βάζω με το ποσοστό επιτυχίας. Η παράταξή μας πρέπει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις της για να μην διαλυθεί» τόνισε ο κ.Λοβέρδος, σημειώνοντας πως αν στις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική δεν έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του κόμματος, «τότε δεν θα αντέξουμε πίεση δύο μεγαλύτερων κομμάτων…».

Υπερδιπλασιασμός ποσοστών

Ο ίδιος δεσμεύεται, όπως υποστήριξε, να φέρει στο κόμμα υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων, δηλαδή ένα κόμμα του 16-18%. «Αυτή είναι η δική μου δέσμευση. Και μου λέγανε, περιπαικτικά μου λέγανε, και γιατί δεν λες τριπλασιασμό και τους έλεγα με συγχωρείτε πάρα πολύ, λέω αυτό που μπορούμε. Και έδειξε η Metron Analysis ότι αυτό είναι κοντά. Γιατί στις δεύτερες εκλογές εμείς θα ανεβαίνουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέφτει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκτίμησή μου είναι ότι στις επόμενες εκλογές χωρίς απλή αναλογική το σημείο της συνάντησης μπορεί και να είναι σημείο όπου εμείς είμαστε πάνω» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανοιγμα σε όλους για συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

«Εγώ απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο. Εντεκα εκατομμύρια Ελληνίδες και Ελληνες. Δεν κάνω διάκριση. Τι ψήφισες στο ’19, τι ψήφισες το ’15, τι ψήφισες το ’12. Τι ψήφισες στο δημοψήφισμα. Δεν με ενδιαφέρει. Τώρα, δες, είμαστε 6 ίσοι άνθρωποι, δες ποιος είναι αυτός που πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα αλλά και τον χώρο του και έλα. Οταν κάναμε το 2004 την ελεύθερη επιλογή έτσι στοχεύαμε. Δεν λέγαμε να έρθουν να μας ψηφίσουν μόνο οι δικοί μας. Λέγαμε να έρθει και από ένα άλλο κόμμα», εξήγησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Καλοδεχούμενοι όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν θα με ψηφίσουν»

Επίσης, αναφέρθηκε και στις φήμες για παρασκηνιακή κινητοποίηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας την καλοδέχεται με ενθουσιασμό. «Διότι αυξάνεται η συμμετοχή άρα προοιωνίζεται κάτι καλύτερο για τις βουλευτικές εκλογές και δεύτερον γιατί διαλύονται οι κομματικοί μηχανισμοί. Η συμμετοχή διαλύει τους μηχανισμούς» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο συζητήσεων με εξωκομματικά στελέχη, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως «μπορώ να συζητήσω με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγε μετά το δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο, παρά με έναν δικό μας που είναι υπουργός της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το κόμμα μας υπό τη δική μου προεδρία, αν επιλεγώ, θα είναι ένα διαλλακτικό κόμμα. Θα μιλά με τους πάντες», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Είμαι μέτοχος των προσπαθειών που δημιούργησαν και στην Ελλάδα μια κουλτούρα συνεργασίας. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε επιλογή συνεργασίας μας με τη Νέα Δημοκρατία και με τον ΛΑΟΣ, ήμουν εκεί, κυβέρνηση Παπαδήμου. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Βενιζέλος συνεργάστηκε με τον κ. Σαμαρά, ήμουν εκεί. Αρα δεν είμαι αρνητής των συνεργασιών» συμπλήρωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μην είναι αυτός ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει κάτι για τον ίδιο. «Ο,τι σήμαινε για μένα το 2015 η νίκη της αείμνηστης Γεννηματά. Δεν κέρδισα εγώ το ’15. Κέρδισε η αείμνηστη Γεννηματά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι πολίτες να μην προτιμήσουν μη κοινοβουλευτικό ή αναβλητικό υποψήφιο»

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τους πολίτες που θα κληθούν να επιλέξουν το νέο ηγέτη του κόμματος, να προτιμήσουν κάποιον που να μην είναι αβλητικός ή η κοινοβουλευτικός.

«Ηγέτης ο οποίος αντί να κάνει κάτι τη Δευτέρα, το κάνει μετά από πέντε μήνες, εμένα με αποσταθεροποιεί και με αποσυντονίζει και πρέπει ο πολίτης να προσέξει. Αν υπάρχει τέτοιος υποψήφιος, που να υποψιάζεται ότι είναι αναβλητικός να μην τον προτιμήσει» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει ο νέος πρόεδρος του κόμματος να βρίσκεται στη Βουλή.

«Πρέπει να είσαι βουλευτής, πρέπει να είσαι στις 6 του μηνός εκεί» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ