Ολα όσα έγιναν στις παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων - iefimerida.gr

Ολα όσα έγιναν στις παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, ακολούθησαν οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Βρίσκομαι σε γνωστά μέρη. Για εννέα μήνες βρισκόμουν εδώ 2009. Σ' αυτήν εδώ την αίθουσα παρέδωσα και εγώ στο παρελθόν. Η πολιτική κάνει κύκλους. Νομίζω ότι η σημερινή παράδοση-παραλαβή είναι ένδειξη πολιτικού πολιτισμού και αυτό είναι κατάκτηση για τη Δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης παραλαμβάνοντας το υπουργείο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στο νέο υπουργό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστο Σταϊκούρα o Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Χρήστος Σταϊκούρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος
Χρήστος Σταϊκούρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος στο ΥΠΟΙΚ

«Θα εργαστώ έντιμα και σκληρά. Το συμφέρον της χώρας και των πολιτών θα είναι στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου. Θα κρατήσουμε τα όσα θετικά έγινα τα προηγούμενα χρόνια και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά. Θα επιδιορθώσουμε όμως σφάλματα και θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο δυναμικό του υπουργείου. Καλώ όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εμείς με την στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε καλές θέσεις εργασίας», είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρα στην τοποθέτησή του, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και τον απερχόμενο υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ενημέρωση.

Θόδωρος Σκυλακάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γεώργιος Ζαββός και Απόστολος Βεσυρόπουλος
Θόδωρος Σκυλακάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γεώργιος Ζαββός και Απόστολος Βεσυρόπουλος η τετραμελής ομάδας του ΥΠΟΙΚ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα από τον πρωθυπουργό η ανάθεση αυτού του χαρτοφυλακίου. Η ασφάλεια ταυτίζεται με την Δημοκρατία. Χωρίς την ασφάλεια η Δημοκρατία σαπίζει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στις δηλώσεις του παραλαμβάνοντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την απερχόμενη υπουργό, Ολγα Γεροβασίλη. «Ποτέ ξανά Μάτι», τόνισε αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Κουμουτσάκος, Παπακώστα, Χρυσοχοϊδης, Γεροβασίλη και Οικονόμου
Κουμουτσάκος, Παπακώστα, Χρυσοχοϊδης, Γεροβασίλη και Οικονόμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Υγείας

«Πρώτη προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος. Η πολιτική μας θα είναι ανθρωποκεντρική», είπε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις ο Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας το υπουργείο Υγείας από τον απερχόμενο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό. «Υπάρχουν μικροί ήρωες στο σύστημα Υγείας. Αυτούς του ανθρώπους θα αναδείξουμε γυρίζοντας κάθε δομή της χώρας», συνέχισε.

Ο Βασίλης Κικίλιας με τον Ανδρέα Ξανθό
Ο Βασίλης Κικίλιας με τον Ανδρέα Ξανθό στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Υγείας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο απερχόμενος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, γνωστός για τους ήπιους τόνους που επέλεξε κατά την διοίκηση του υπουργείου Υγείας, έκανε έναν απολογισμό του έργου του. Παρέδωσε κάνοντας λόγω «για πολιτικό πολιτισμό και για ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα διακυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης δεν εμφανίστηκε στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ναυτιλίας

«Δεν επιχειρώ απολογισμό. Θέλω απλά να καλωσορίσω το νέο υπουργό», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Φώτης Κουβέλης λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο στο νέο υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Παιδείας

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου παρέδωσε το υπουργείο στη νέα υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Ο Κώστας Γαβρόγλου με την Νίκη Κεραμέως
Ο Κώστας Γαβρόγλου με την Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρέλαβε ο Μάκης Βορίδης. Σε δηλώσεις του ο νέος υπουργός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του υπουργείου θα αντιμετωπίζονται όλοι ως πολύ στενοί συνεργάτες.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Ο απερχόμενος υπουργός, Ευάγγελος Αποστολάκης παρέδωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο νέο υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ευάγγελος Αποστολάκης
Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ευάγγελος Αποστολάκης στο υπουργείο Αμυνας

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Τουρισμού

Λίγο μετά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Ανάπτυξης άρχισε και αυτή της παραλαβής του υπουργείου Τουρισμού. Ο απερχόμενος υπουργός, Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρέδωσε το υπουργείο στο νέο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χάρης Θεοχάρης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Χάρης Θεοχάρης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

«Ευχαριστώ φίλε Θανάση για τη δουλειά που έκανες στο υπουργείο και την ενημέρωση που μας έδωσες. Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα με σηκωμένα μανίκια», είπε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο των δηλώσεών του ο Χάρης Θεοχάρης.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο Γιάννης Δραγασάκης αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό για το έργο του υπουργείο, εν συνεχεία το παρέδωσε στο νέο υπουργό που επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης. «Η ανάπτυξη δημιουργείται. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν απαξιώνω καθόλου το έργο των προκατόχων μου», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργιάδης σε δηλώσεις που έκανε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα γνωρίσει τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά του υπουργείου. «Εγώ δεν έχω σκοπό να πάω διακοπές τα επόμενα χρόνια. Θα είμαι εδώ κάθε μέρα. Δεν θέλουμε περίοδο χάριτος», κατέληξε ο νέος υπουργός.

Αδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Δραγασάκης
Αδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Δραγασάκης /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εσωτερικών

Η δεύτερη παράδοση-παραλαβή ήταν αυτή του υπουργείου ΕσωτερικώνΜαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το παραδίδει στον Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Σ' αυτή τη νέα φάση για τη χώρα μας η δημόσια διοίκηση έχει κρίσιμο έργο να επιτελέσει», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν μαζί της. «Κύριε υπουργέ εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Από την μεριά του ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την άριστη διοργάνωση από μέρος της, της παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, ενώ τόνισε ότι ένα τμήμα του συγκεκριμένου υπουργείου θα ενταχθεί στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα παρουσίασε και τους συνεργάτες στο κρίσιμο ρόλο που ανέλαβε, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά τα όσα υπογραμμίζουν εδώ και καιρό κυβερνητικά χείλη ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο δημόσιο.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών

Ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος , ο οποίος είχε αναλάβει μετά την αποπομπή του Νίκου Κοτζιά, παρέδωσε το υπουργείο στον Νίκο Δένδια, τον οποίο επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Σημειώνεται ότι η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επιδίωξη της συναίνεσης στην εξωτερική πολιτική «αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας», ανέδειξε ως πρωτεύον ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του.

Γιώργος Κατρούγκαλος και Νίκος Δένδιας
Γιώργος Κατρούγκαλος και Νίκος Δένδιας /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Νίκος Παππάς παραδίδει στον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Νίκο Παππά
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Νίκο Παππά στην παράδοση παραλαβή του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Πολιτισμού

Η Λίνα Μενδώνη παρέλαβε το υπουργείο από την απερχόμενη υπουργό, Μυρσίνη Ζορμπά.

Η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Αυγενάκης
Η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού) παρέλαβαν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ