Λαμπρόπουλος για επεισόδια στα Εξάρχεια: Θα επιληφθεί ο Συνήγορος του Πολίτη, εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν - iefimerida.gr

Λαμπρόπουλος για επεισόδια στα Εξάρχεια: Θα επιληφθεί ο Συνήγορος του Πολίτη, εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Λαμπρόπουλος
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Λαμπρόπουλος / Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Συνήγορος του Πολίτη θα εξετάσει τον φάκελο για το πρόσφατο περιστατικό στα Εξάρχεια, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Όπου και όταν υπάρχει υπέρβαση τα πράγματα θα μπαίνουν στη θέση τους, είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου με θέμα «Ακραία αστυνομική βία σε καταστήματα των Εξαρχείων και τραυματισμός εργαζόμενης» και του βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου με θέμα «Αυθαίρετη αστυνομική βία, σωρεία παραβιάσεων ατομικών δικαιωμάτων και απρόκλητες ζημιές σε καταστήματα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την ΓΑΔΑ διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης για να διερευνηθούν τα περιστατικά στην περιοχή των Εξαρχείων, και ο τραυματισμός εργαζόμενης, και εάν διαπιστωθούν, θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιο αστυνομικό δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του ή έχει υπερβεί το νόμο είπε ο κ. Λαμπρόπουλος απαντώντας στους βουλευτές, οι οποίοι μίλησαν για ρίψη βομβίδας κρότου-λάμψης και τον τραυματισμό ανυποψίαστης σερβιτόρας στα Εξάρχεια, που της επέφερε μερική απώλεια της ακοής της.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, παράλληλα με την έρευνα της ΓΑΔΑ ενημερώθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες του, και θα έχει το φάκελο πολύ σύντομα στα χέρια του, για να αποφανθεί.

Ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε ότι η ελληνική αστυνομία ενεργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίζει την ησυχία, την ηρεμία και την ασφάλεια του πολίτη. «Χρειάζεται την στήριξη όλων μας. Όπου και όταν υπάρχει υπέρβαση [. . .] εκεί μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Παράλληλα ωστόσο, άσκησε κριτική στους ερωτώντες, λέγοντας ότι δεν βρήκαν μία λέξη να πουν ότι αυτοί που ξεκινούν τα επεισόδια, σπάζουν καταστήματα και αυτοκίνητα, βάζουν φωτιές και ρίχνουν μολότοφ στους αστυνομικούς, ότι «κι αυτοί είναι καταδικαστέοι. Θα περίμενα μία τέτοια δήλωση. Δεν άκουσα όμως καμιά λέξη. Μας κρίνει ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να διατάξει ΕΔΕ και πειθαρχικό για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς: «Να κάνετε αυτά που πρέπει και αν δεν το κάνετε, θα ζητήσω να διωχθείτε εσείς» είπε η κα Κωνσταντοπούλου και ρώτησε τον παριστάμενο υφυπουργό: Πώς περιγράφεται η δράση της αστυνομίας που φτύνουν, τα κάνουν γυαλιά-καρφιά, αναποδογυρίζουν τραπέζια; Τα έχετε δει τα βίντεο κύριε υφυπουργέ; Είναι αυτή δράση αστυνομικών δυνάμεων ή δράση συμμορίας; Κι εσείς; Γιατί το καλύπτετε; Γιατί στοχοποιείτε τα Εξάρχεια, τα πανεπιστήμια, και κάθε κοιτίδα που σας φαίνεται ανυπάκοη;

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Λαμπρόπουλου ότι τα επεισόδια άρχισαν μετά επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων σε αστυνομική δύναμη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τη ρίψη "μολότοφ" σε αστυνομικούς, ρώτησε: «Αν γίνονται κάπου επεισόδια, μετά η αστυνομία έχει δικαίωμα να κάνει πογκρόμ σε όποιον κινείται στην περιοχή; Γίναν επεισόδια στην Χαριλάου Τρικούπη, θα χτυπήσουμε μία εργαζόμενη στην οδό Κωλέτη; Για ποιο λόγο μία εργαζόμενη κινδυνεύει να χάσει την ακοή της; Δεν ξέρω τι είναι πιο τρομακτικό, να είχανε αυτές τις εντολές ή να τα κάνουνε χωρίς εντολές, είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ