fbpx Κυριάκος Πιερρακάκης: Να αποκτήσουμε τις υποδομές για να αλλάξουμε επίπεδο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Να αποκτήσουμε τις υποδομές για να αλλάξουμε επίπεδο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
08|07|2020 | 15:07
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Τους στόχους της κυβέρνησης στα ψηφιακά συστήματα παρουσίασε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) που πραγματοποιήθηκε χτες.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι τα συστήματα πρέπει να σχεδιάζονται με πολιτοκεντρική προσέγγιση ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθούν όλα τα επόμενα στοιχήματα της κυβέρνησης ώστε να αποκτήσουμε όλες εκείνες τις υποδομές που θα μας επιτρέψουν η χώρα να αλλάξει επίπεδο και να αλλάξει πορεία.

«Τα συστήματα πρέπει να σχεδιάζονται με πολιτοκεντρική προσέγγιση. Νομίζω ότι αυτό αυξάνει πάρα πολύ και την εξωστρέφεια του κλάδου και την υπηρεσία για τον πολίτη, αλλά και εν τέλει το ευρύτερο αποτύπωμα το οποίο αφήνουμε. Το επόμενο διάστημα υπάρχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας. Θα τρέξουμε με την ίδια ταχύτητα την οποία τρέξαμε το προηγούμενο διάστημα και υπάρχουν πολλές μικρές νίκες που μπορούν να κατακτηθούν, αλλά και οι μεγάλες εκκρεμότητες της χώρας, τα μεγάλα έργα που πρέπει να δημοπρατηθούν. Είναι δεδομένο πως μπαίνοντας στο δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης κι έχοντας πλέον κερδίσει τα πρώτα στοιχήματα, ρίχνουμε το βάρος στο μεγάλο στοίχημα: να μπορέσουμε να αποκτήσουμε όλες εκείνες τις υποδομές που θα μας επιτρέψουν η χώρα να αλλάξει επίπεδο και να αλλάξει πορεία. Υπάρχει απόλυτη δυνατότητα αυτό να επιτευχθεί και θα επιτευχθεί».

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΠΕ, βασικό συμπέρασμα αποτέλεσε το γεγονός πως στο νέο περιβάλλον που προκύπτει από τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αποτελεί απόλυτα επείγουσα προτεραιότητα. Επιπλέον, τονίστηκε πως ο κλάδος της τεχνολογίας δήλωσε παρών στη δοκιμασία της χώρας, από την πρώτη κιόλας στιγμή της εξάπλωσης της πανδημίας, στηρίζοντας την Πολιτεία, τις Επιχειρήσεις και τους Πολίτες με δωρεάν υπηρεσίες, πλατφόρμες και προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα της απομακρυσμένης εργασίας και της επικοινωνίας. Ένας κλάδος με ισχυρό αποτύπωμα και στην κοινωνία και στην οικονομία, με περισσότερες από 4.600 επιχειρήσεις που απασχολούν 260.000 εργαζόμενους και συνολικό κύκλο εργασιών που άγγιξε τα €13,3 δισ. το 2019, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ. Οι επιχειρήσεις του κλάδου στήριξαν έμπρακτα την κοινωνία και την οικονομία ώστε να λειτουργούν, να εργάζονται, να επικοινωνούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να προετοιμάζονται για την μετά-κορωνοϊό εποχή.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου, τόνισε: «Η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί επένδυση θεμελιώδους σημασίας για κάθε κοινωνία και οικονομία, ώστε να είναι σε θέση να επιτελεί τις βασικές της λειτουργίες, να σχεδιάζει και να επενδύει στο παρόν και στο μέλλον με ασφάλεια και προοπτική. Οφείλουμε να κεφαλοποιήσουμε το ψηφιακό άλμα ετών που έκανε η χώρα μέσα σε λίγους μήνες με τον επιτυχή σχεδιασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, η Ελλάδα χρειάζεται να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και η ψηφιακή τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση σε μία σύγχρονη ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, ώστε να μπορούν όλοι οι Έλληνες να απολαύσουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που μόνο η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ