fbpx Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση της ΟΝΝΕΔ -«Παρακαταθήκη για το μέλλον οι νέοι που νίκησαν την πανδημία» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση της ΟΝΝΕΔ -«Παρακαταθήκη για το μέλλον οι νέοι που νίκησαν την πανδημία»

Διαδικτυακή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με νέους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας
29|06|2020 | 22:18
Διαδικτυακή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με νέους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε συζήτηση με νέους ανθρώπους και στελέχη της ΟΝΝΕΔ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία.

«Η πανδημία άλλαξε τις ζωές όλων μας, αλλά νομίζω ότι μας έδωσε και τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε δυνάμεις, ψυχικά αποθέματα τα οποία είχαμε μέσα μας και να μπορέσουμε να βγούμε ως κοινωνία πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες νέων ανθρώπων το διάστημα του κορωνοϊού, συζήτησε μαζί τους για τις εμπειρίες τους από την καραντίνα, αλλά και τη δράση που ανέπτυξαν μέσα σε αυτήν. Ο Πρωθυπουργός εξήρε δε το γεγονός πως όλοι τους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή εθελοντικών δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων στην κοινωνία. «Το συγκρατώ ως ιδιαίτερα σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν να αντιμετωπίσετε αυτήν την περιπέτεια, μια γενιά η οποία στην ουσία ανδρώθηκε, μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε επαγγελματικά την εποχή της κρίσης» σημείωσε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός.

«Είμαστε μια γενιά που παλεύει για την κατάρτιση», λέει ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, στάθηκε σε δύο σημεία: «Στην ομοψυχία των πολιτών και τη στάση της γενιάς μας, των νέων αυτής της χώρας. Τα δύο αυτά σημεία δεν προέκυψαν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής ουσίας και αλήθειας. Ειδικά οι νέοι, που είχαν κουραστεί από τα πολλά μεγάλα λόγια, εκτίμησαν το αποτέλεσμα αλλά και το γεγονός ότι ο λόγος δόθηκε στους ειδικούς. Είμαστε μια γενιά που παλεύει για την κατάρτιση και την πρόοδό της και γι’ αυτό η νέα κουλτούρα, κύριε Πρόεδρε, μας δίνει ελπίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Μαμουλής, Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, έναν σύντομο απολογισμό δράσεων της οργάνωσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταλήγει: «Απέναντι σε όσους, μερικές φορές, είναι σκεπτικοί απέναντι στις πολιτικές νεολαίες, ίσως γιατί έχουν στο μυαλό τους κάποια στερεότυπα από άλλες εποχές, θα τους ζητήσω πραγματικά να διατρέξουν σύντομα τον απολογισμό του τι έγινε αυτόν τον χρόνο, από τη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα ως Κυβέρνηση, το κόμμα και η νεολαία δεν ατόνισαν αλλά προσαρμόστηκαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα στις επιταγές των καιρών.

Και αυτό το οποίο χρειάστηκε να γίνει την εποχή της κρίσης της πανδημίας ήταν να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή εθελοντικά και να στηρίξουμε μέσα από μια σειρά από δράσεις -με πιο εμβληματική τη στήριξη του προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι”- τους συμπολίτες μας αλλά και τις δομές, τις δημόσιες δομές, που χρειάστηκαν εκείνη τη στιγμή στελέχωση. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους για το τι κάνατε και να κρατήσετε ζωντανό αυτό το χαμόγελο, αυτήν την αισιοδοξία την οποία εκπέμπετε για να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ καλύτερη για τη χώρα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην βρεθείτε ούτε δευτερόλεπτο χωρίς προστασία

Μιλώντας κατά τη συζήτηση της ΟΝΝΕΔ, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκης, η Λίλια Μοσχοτζοπούλου, Ιατρός – Πνευμονολογική Νοσοκομείου Σωτηρία (Αθήνα), η Μαρία Δουμάνη, Ιατρός – Πνευμονολογική Νοσοκομείου Θριάσιο (Αθήνα) και ο Θοδωρής Παναγόπουλος, Γενικός Ιατρός Παν/κου Νοσοκομείου Ρίο (Πάτρα) και η Σόνια Βίσα, Νοσηλεύτρια (Πάτρα), επικεντρώθηκαν στο έργο των επαγγελματιών της Υγείας ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι ο λόγος δόθηκε άμεσα στους ειδικούς και η Κυβέρνηση εμπιστεύτηκε τη γνώμη τους. «Δεν το βάλαμε κάτω, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κυρία Μοσχοτζοπούλου με τον Πρωθυπουργό να απαντά ότι πρώτιστο μέλημα της πολιτείας ήταν να μην βρεθεί κανένας εργαζόμενος στον χώρο της Υγείας χωρίς την απαραίτητη προστασία.

Διαδικτυακή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με νέους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας
Διαδικτυακή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με νέους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας

«Είστε στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνετε πάντα ένα ρίσκο -όχι μόνο στην περίπτωση του COVID-19 στην περίπτωση οποιουδήποτε μεταδοτικού νοσήματος καλείστε να χειριστείτε. Θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βρεθείτε ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς την απαραίτητη προστασία. Προσθέσαμε πολύ προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τα επόμενα χρόνια, δεν ήταν προσωρινές προσλήψεις, είναι προσλήψεις οι οποίες έγιναν για να μείνουν και βέβαια έχουμε και την πολύ μεγάλη ευθύνη, τώρα, να ενισχύσουμε τις δομές μας με μόνιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Διότι βρήκαμε μεν προσωρινές λύσεις αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα να σιγουρευτούμε ότι θα έχουμε μόνιμες δομές εντατικής θεραπείας -όχι μόνο για την περίπτωση του CΟVID-19- για οποιαδήποτε άλλη νοσηλεία απαιτεί εντατική. Και βέβαια το (Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών) «Η Σωτηρία» είναι και αυτό το οποίο θα γίνει αποδέκτης της μεγάλης δωρεάς της Βουλής. Θα γίνουν 50 καινούργια κρεβάτια. Σε δύο ημέρες από τώρα θα ανακοινώσουμε και με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης των εντατικών μας σε όλα τα σημαντικά νοσοκομεία αναφοράς», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσωπο των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου στη συζήτηση, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και ειδικά τους νεότερους γιατρούς οι οποίοι, ίσως, δεν έχουν την εμπειρία των παλαιότερων και οι οποίοι αντιμετώπισαν αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση με θάρρος. Με θάρρος, με αυταπάρνηση, με γενναιότητα, υπηρετώντας τον όρκο των οποίον έχετε δώσει να βάζετε την υγεία του ασθενή πάντα σε πρώτη προτεραιότητα».

Μια φαρμακοποιός από την Καστοριά κι ένας αστυνομικός στη συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Μαρία Παναγιωτίδου, φαρμακοποιός στην πόλη της Καστοριάς, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στον δικό της κλάδο δηλώνοντας ανακουφισμένη για το γεγονός πως μέσα από μια πολύ δύσκολη κατάσταση με έντονη αγωνία για το αύριο έγινε εφικτό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες.

Εστίασε στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε την εξυπηρέτηση του κοινού ενώ φρόντισε η ίδια, όπως τόνισε, να ενημερώνει, να ενθαρρύνει και να εμψυχώνει τους πολίτες. Συμπλήρωσε δε πως τα φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες αποστέλλονταν στην οικία τους και τις περισσότερες φορές παραδίδονταν από την ίδια.

Ο Γιώργος Κοκλανάκης, αστυνομικός, αναφέρθηκε στον δικό του τομέα ευθύνης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στην αποστολή που κλήθηκε να φέρει εις πέρας. Τόνισε δε ότι οι πολίτες με τη συμπαράστασή τους και την αναγνώριση του έργου της ΕΛ.ΑΣ., δίνουν δύναμη για τη συνέχεια και για το δύσκολο έργο που επιτελούν.

Διονύσης, ιδιοκτήτης Super Market: H εφοδιαστική αλυσίδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα

Ο Διονύσης Αυγουστίνος, ιδιοκτήτης Super Market στη Φλώρινα, στάθηκε ιδιαίτερα στην ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών καθώς η δική του επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επεσήμανε πως η εφοδιαστική αλυσίδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ενώ ο ίδιος στο πλαίσιο της εθελοντικής υποστήριξης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» φρόντιζε τα προϊόντα να φτάνουν σε κάθε πόρτα σπιτικού, ειδικότερα όταν στο εσωτερικό του βρισκόταν άνθρωπος που ανήκε σε ευπαθή ομάδα.

Ο Δούκας Τσιτσεκλής που εργάζεται ως υπάλληλος delivery στη Σάμο μετέφερε τις δικές του εμπειρίες συμπληρώνοντας ότι στο νησί του δεν καταγράφηκε ούτε ένα κρούσμα και πως οι νησιώτες τήρησαν ευλαβικά τις οδηγίες που δόθηκαν από τους ειδικούς. «Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει ριζικά», συμπλήρωσε.

«Πλέον χαμογελάμε με τα μάτια», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η Μαρία Οικονομοπούλου, υπάλληλος της οικογενειακής επιχείρησης Φούρνου που διατηρεί η οικογένειά της, με καταγωγή από τα Μέγαρα Αττικής. Η ίδια υπογράμμισε ότι όλη η οικογένειά της ζει και εργάζεται μαζί ενώ πρόσθεσε πως κατά της διάρκεια της πανδημίας μετέφερε σε κάθε σπίτι ό,τι ζητούσαν από το κατάστημά τους οι πολίτες χωρίς, ωστόσο, να έρχεται σε επαφή μαζί τους για την ασφάλεια όλων. Μετέφερε στον Πρωθυπουργό την ανησυχία που βλέπει στο πρόσωπο των καταναλωτών δηλώνοντας αισιόδοξη για το μέλλον.

Στη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό δημοσιογράφοι και προγραμματιστές

Η Νατάσα Βαφειάδου, δημοσιογράφος στην Κομοτηνή, εργαζόμενη σε έναν ιστορικό τίτλο, εστίασε στο πως η ίδια κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα μεταφέροντας την είδηση με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χωρίς υπερβολές.

Ο Γιάννης Ματσούκας, πληροφορικός - προγραμματιστής, δίνοντας ως παράδειγμα την ψηφιακή επανάσταση που συντελέστηκε μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρονται πλέον μέσω του gov.gr αναφέρθηκε στο πως ο ίδιος λειτούργησε τονίζοντας πως το επάγγελμά του σημείωσε πολύ μεγάλη ζήτηση.

Για την παρασκευή μασκών μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ο Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντινίδης, φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμπλήρωσε δε πως όλο το υλικό που κατασκευάστηκε παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας για να προσφερθεί όπου κρίθηκε απαραίτητο και υπήρχε ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ