Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Μητσοτάκης της ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι την προτείνει για ΠτΔ - iefimerida.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαμογελαστός στην είσοδο του Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Intimenews

Την απόφασή του να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωστοποίησε στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Σακελλαροπούλου, λίγες ώρες πριν το διάγγελμα στο οποίο ανακοίνωσε ότι προτείνει την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού. Είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μια κορυφαία άξια Ελληνίδα ΠτΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο και ενημέρωσε για την επιλογή του και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.