Νέα επίθεση της Κουμουνδούρου σε Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη -Τελεσίγραφο στους διαφωνούντες για νέες διαγραφές - iefimerida.gr

Νέα επίθεση της Κουμουνδούρου σε Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη -Τελεσίγραφο στους διαφωνούντες για νέες διαγραφές

Στέφανος Κασσελάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης / Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση δίνει η Κουμουνδούρου στα νέα πυρά που εξαπέλυσαν σήμερα ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Πάνος Σκουρλέτης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη περί διαγραφής τους.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως τα προαναφερθέντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου, αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν:

«Οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς. Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να συναντηθεί μόνο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης.

»Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρόσφατη εκλογή προέδρου πολλά μέλη αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος ψήφισαν άλλους υποψήφιους και όχι τον κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Την άλλη μέρα όμως σεβάστηκαν το αποτέλεσμα, όπως επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία, και στέκονται στο πλευρό του νέου προέδρου.

Οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές. Αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα. Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση. Η κριτική έχει όρια, τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου, αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος.

Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του, και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Τα σημερινά «πυρά» από Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα κατά Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτικές τους παρουσίες σήμερα το πρωί, τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή ο Στέφανος Κασσελάκης, έστρεψαν ξανά τα βέλη τους κατά του νέου προέδρου.

Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες

«Υπάρχει στοιχείο εξαπάτησης των ανθρώπων που τον ψήφισαν και δεν ήξεραν τις απόψεις του. Χωρίς να γνωρίζει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά μόνος του, προκαλώντας μια αποχώρηση της Αριστεράς», είπε νωρίτερα ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Open.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα κόμμα που μπορεί ακόμα να προσφέρει στην κοινωνία, ένα κόμμα της Αριστεράς, οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση», πρόσθεσε ο κ. Φίλης. «Είναι λυπηρό ότι τον ρόλο αυτόν τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό, που έγινε μέλος πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε, ενώ σε επόμενο σημείο της συνέντευξής του στο Οpen ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ» από «εξωπολιτικούς παράγοντες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριξε ότι όσα λέει σήμερα κάποιος του τα έχει πει. «Τον αντιμετωπίζω σαν ένα πρόσωπο μαζί με το επιτελείο του, αλλά όχι με εντολή να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι με εντολή να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μικρό κόμμα. Στο κόμμα μας δεν διαγράφουμε τις διαφορετικές απόψεις. Γι' αυτό είχαμε ένα συνέδριο μπροστά μας και το οποίο τώρα θα γίνει χωρίς όσους είχαν διαφορετική άποψη. Υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση αν γνώριζαν τα παλιά άρθρα Κασσελάκη που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Φίλης είπε:

«Τα άρθρα δεν τα είχαμε βρει. Το μόνο που ξέραμε ήταν ένα άρθρο το καλοκαίρι στην "Καθημερινή". Ήταν από τους βασικούς που έλεγαν "Μητσοτάκης για πρόεδρος της ΝΔ". Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας, κρύβοντας τι έλεγε. Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας πολύ σοβαρό. Τώρα αυτό επιδεινώνεται».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συνέχισε: «Είμαι στον ίδιο πολιτικό χώρο από 13 ετών. Άλλοι καβάλησαν όταν το άλογο έτρεχε, όχι εγώ. Ήταν αναγκαίο να γίνει διεύρυνση. Άλλου τύπου ευθύνες υπάρχουν και για τον Τσίπρα, υπάρχουν για όλους μας». Αναφερόμενος μάλιστα στην ανακοίνωση Κασσελάκη που έλεγε για τα τελευταία χρόνια, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ήταν μια αιχμή κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Σκουρλέτης: Υπόγειος μηχανισμός, παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε, μεταξύ άλλων, πως «επώνυμοι που υπογράφουν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι 50 τρολ στο Διαδίκτυο. Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα», δείχνοντας ουσιαστικά πώς στρώθηκε ο δρόμος για να έρθει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε πως η εκλογή Κασσελάκη έχει στοιχεία εξαπάτησης, λέγοντας: «Αυτά που είπε στον ΣΕΒ δεν τα είχε πει όταν ήταν υποψήφιος. Δεν τα ήξερε ο κόσμος αυτά». Επίσης, τόνισε πως, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να πάρουν θέση και να μιλήσουν ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη.

Βίτσας: Την πόρτα εγώ την έχτισα για να μπει κόσμος, και τώρα βγάζει εμένα έξω

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Δημήτρης Βίτσας αρνήθηκε ότι αντιπολιτεύεται το κόμμα του, ενώ δεν έχει καταλάβει, είπε, για ποιον λόγο παραπέμπονται οι τρεις.

«Εμένα με ενδιαφέρει σήμερα να συζητήσουμε περισσότερο για τα προβλήματα που υπάρχουν. Να κάνουμε κάποιες προτάσεις για τα ζητήματα της ακρίβειας, να βλέπουμε τι γίνεται στη γειτονιά μας που ξέσπασε πάλι ένας μεγάλος θανατηφόρος πόλεμος και τα λοιπά. Λέει ο άλλος "σου έδειξε την πόρτα". Ρε αδερφέ, εγώ την έχτισα αυτή την πόρτα, ξέρω και πώς ανοίγει, και πάντοτε την άνοιγα για να μπει κόσμος μέσα. Τώρα βρέθηκε μια ομάδα η οποία την ανοίγει για να βγάλει εμένα έξω. Εντάξει, τι να κάνουμε», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ