Πολυμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και αντιπολίτευση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρεμιέρα της Διακομματικής Επιτροπής για το αγροτικό ζήτημα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσήλθε αποφασισμένη να κάνει αισθητή την παρουσία της στη νεοσύστατη επιτροπή για τα αγροτικά. Με συνεχείς διακοπές στους ομιλητές, αλλά και με διάθεση συγκρουσιακή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε πυρά κατά του διακομματικού προεδρείου, αλλά και του ΚΚΕ.
«Θα χαλάσουμε το καλό κλίμα. Φωτογραφηθήκατε, κύριε Οικονόμου, με τους κυρίους Χνάρη και Κόκκαλη» είπε, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Οικονόμου, για να συνεχίσει λέγοντας προς το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Αλληλοψηφίζεστε, εμείς δεν μπήκαμε ποτέ σε deals. Κάποιοι γλυκάθηκαν από την αντιπροεδρία εδώ και κατάπιαν τη γλώσσα τους για το κλείσιμο της εξεταστικής. Πρόκειται για ξέπλυμα».
Στρεφόμενη κατά του ΚΚΕ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου το κατηγόρησε ότι «ψήφισε τους αντιπροέδρους της ΝΔ για να έχει αντιπρόεδρο στη Βουλή».
«Κύριε Χνάρη, κύριε Κόκκαλη, έτσι θα λειτουργήσει η Επιτροπή; Με εσάς ως εξαπτέρυγα για τις φωτογραφίες;» ρώτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
«Δεν υπάρχει ούτε ψηφοθηρική ούτε εκλογική συμφωνία, προβλέπεται από τον κανονισμό», της απάντησε ο Μανόλης Χνάρης για την παρουσία του στο προεδρείο για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.
Ένταση με τον Καραθανασόπουλο και Κελέτση
Λίγο νωρίτερα, όταν ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ υποστήριξε πως και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισε την ΚΑΠ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε: «Όχι, ψέματα για την Πλεύση Ελευθερίας. Αντιτίθεται στην ΚΑΠ. Το ανακάλεσε ο κ. Κουτσούμπας και η κ. Μανωλάκου. Τι εμμονή είναι αυτή με τα ψέματα;». «Δεν σας επιτρέπω να με διακόπτετε» είπε τότε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, με την ίδια να απαντά: «Ούτε κι εγώ να παραποιείτε την αλήθεια».
Την ώρα που τον λόγο είχε ο Σταύρος Κελέτσης, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον διέκοπτε ρωτώντας για τις αγροτικές επιδοτήσεις που λαμβάνει ο πρωθυπουργός. Παραπέμποντας στην ΑΙ παρουσίαση του προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Κελέτσης διερωτήθηκε «η αγρότισσα Ζωή είστε τώρα;», με τον προεδρεύοντα να κάνει λόγο για «γνωστά τεχνάσματα» της κ. Κωνσταντοπούλου.
«Δεν φαντάζομαι, κ. Οικονόμου, να παίρνετε και εσείς επιδότηση;» ρώτησε στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με εκείνον να της απαντά: «Τέτοιο λαγωνικό που είστε, θα το είχατε βρει».
Σπέκουλα για τον Καζαμία καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μία ημέρα μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ελένης Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος του κόμματος προσπέρασε το θέμα και στάθηκε στα σχόλια για την απουσία του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Αλέξανδρου Καζαμία. «Να πω σε αυτούς που σπεκουλάρουν, ότι ο κ. Καζαμίας νοσηλεύεται με προγραμματισμένο χειρουργείο» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Πώς θα λειτουργήσει η διακομματική
Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της διακομματικής επιτροπής, Γιάννη Οικονόμου, το έργο της θα κινηθεί σε τέσσερις θεματικούς άξονες. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν και οι αρμόδιοι φορείς που θα κληθούν προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.