Κόλαση στη Βουλή: Η Ζαΐρη υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της για ΔΕΠΑ-Πετσίτη, η Τασία σε ρόλο αβανταδόρου - iefimerida.gr

Κόλαση στη Βουλή: Η Ζαΐρη υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της για ΔΕΠΑ-Πετσίτη, η Τασία σε ρόλο αβανταδόρου

Η Αννα Ζαΐρη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
Η Αννα Ζαΐρη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Δημήτρης Τάκης
Δημήτρης Τάκης

Οι συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου της επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην ακρόαση της επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Άννας Ζαΐρη-Αρκουλή, σφράγισαν την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Μάλιστα, είχαν ως αποτέλεσμα το άδοξο τέλος της με δεδομένο ότι η κυρία Ζαΐρη επικαλέστηκε το απόρρητο με το οποίο δεσμεύεται για τις έρευνες της, αρνούμενη να πει το ο,τιδήποτε για την ουσία της υπόθεσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα οι παρεμβάσεις ήταν τόσο έντονες και η αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνεχής, ώστε κάποια στιγμή η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκλεισε την συνεδρίαση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λύεται η συνεδρίαση λόγω χλεύης. O εισαγγελέας Βενιζέλος επιμένει στις ερωτήσεις του».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου έκλεισε την συνεδρίαση όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε σε έγγραφο του προηγούμενου επικεφαλής της αρχής, Γιώργου Παντελή, ο οποίος είχε προβεί σε ενέργειες προκειμένου να ελεγχθούν οι οφειλές της ELFE του κ. Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα η κυρία Ζαΐρη είχε πει πως δεν δικαιούται εκ της θέσεως της να κάνει τέτοιες ενέργειες.

«Ασχολούμαστε με ζητήματα που είναι περιφερειακά αν υπάρχει μαύρο χρήμα θα έπρεπε να το ψάξουμε σε αυτόν που το παρήγαγε. Ξέφυγε η υπόθεσης στις λεπτομέρειες που είναι ένα παρακλάδι. Δεν μπορούσα εγώ ούτε όφειλα να ψάξω εάν οι καταβολές του ομίλου Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ ήταν ορθές ή όχι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο του Γεωργίου Παντελή αποδομεί την επιχειρηματολογία της κ. Ζαΐρη περί αναρμοδιότητας.

Μάλιστα η κ. Ζαΐρη σχολιάζοντας το έγγραφο που διάβασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε με νόημα: «Είμαι εντυπωσιασμένη από το πόσο απόρρητα έγγραφα βρίσκονται στα χέρια σας».

Οι έντονοι διάλογοι: «Είστε πρόεδρος εσείς ή αβανταδόρος

Οι παρεμβάσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου συνεχίστηκαν καθώς και οι έμμεσες επισημάνσεις της προς στην κυρία Ζαΐρη για το απόρρητο που δεσμεύει την έρευνα της.

  • Βενιζέλος: Μην απαξιώνετε τη Βουλή και τους βουλευτές. Εάν έχετε κόπωση μπορείτε να φύγετε, η επιτροπή έχει αντιπρόεδρο.
  • Τασία Χριστοδουλοπούλου: Θα κάτσουμε εδώ ως το βράδυ για να βγει είδηση. Κυρία Ζαΐρη θέλει να σας εκμαιεύσει μια απάντηση ότι βρήκατε λεφτά στον Πετσίτη, πέστε το να τελειώνουμε. Αυτό επί κ. Βενιζέλου λέγεται κοινοβουλευτικός έλεγχος. Έχουμε περάσει στο φαιδρό. Κυρία Ζαΐρη πείτε τους κάτι που θα μπορούν να το αξιοποιήσουν στις ομιλίες τους στη Βουλή.
  • Τζαβάρας : Είστε πρόεδρος εσείς η αβανταδόρος; Δεν ντρέπεστε λίγο;
  • Χριστοδουλοπούλου: Αφήστε αυτά αυτά τα θεατρικά σε μένα δεν σας κάνω λογοκρισία
  • Βορίδης: Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αισθάνεσαι την ανάγκη να παρέμβετε δεν μπορεί να απαντήσει κυρία Ζαΐρη;
  • Αννέτα Καββαδία: Δεν τους βολεύουν οι απαντήσεις και θέλουν να φωνάζουν.

Κουβέντα για ΔΕΠΑ-Πετσίτη, επικαλούμενη το απόρρητο

Πάντως η κ. Ζαΐρη δεν είπε τίποτα επί της ουσίας των υποθέσεων ΔΕΠΑ και Πετσίτη καθώς επικαλέστηκε το απόρρητο των ερευνών.

Αννα Ζαΐρη: Ενημερώθηκα για το θέμα από τις εφημερίδες αν είχαμε βρει οτιδήποτε θα το είχαμε στείλει στον εισαγγελέα. Ο,τι στοιχείο υπάρχει το έχουμε στείλει στον εισαγγελέα. Ακόμα και με κλειστά τα μικρόφωνα δεν μπορεί κανείς να με υποχρεώσει να αναφερθώ στην συγκεκριμένη υπόθεση. Επικαλούμαι την αρχή της εχεμύθειας, υπάρχει εκεί. Δε λέει ο νόμος ότι υπάρχει η αρχή της εχεμύθειας πλην της Βουλής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποβάθμισε την απομάκρυνση του προϊσταμένου για την ΔΕΠΑ

Η κυρία Ζαΐρη θέλησε να υποβαθμίσει και την απομάκρυνση του προϊσταμένου που είχε επιφορτιστεί με την έκδοση του πορίσματος για την υπόθεση της ΔΕΠΑ κάνοντας λόγο για ένα χαμηλόβαθμο αστυνομικό, 60 ετών, που δεν είχε επί της ουσίας σχέση με την υπόθεση.

«Είναι ένας άνθρωπος που είναι πάρα πολλά χρόνια στην αρχή μπορεί και 15, είναι ένας αστυνομικός ο όποιος δεν είναι κανένα μεγάλο στέλεχος, ένας αστυνομικός τον οποίο εγώ παρέλαβα με πολύ χαμηλό βαθμό. Δεν είχε κανένα αξίωμα, ήταν υπαστυνόμος. Ο άνθρωπος αυτός κοντεύει τα 60, κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει στη σύνταξη από καιρό, είναι με παράταση.Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έγινε από μένα προϊστάμενος εγώ τον ονόμασα προϊστάμενο γιατί ήταν πιο έμπειρος» είπε.

Η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα, έκανε λόγο για ψεύδη όσον αφορά την απομάκρυνση του συγκεκριμένου ανθρώπου και το αν εξαιτίας αυτής της απομάκρυνσης βούλιαξε η υπόθεση.

«Υπάρχουν πάρα πολλά ψεύδη στην διαρροή των πληροφοριών που έγινε. Πρώτο ψευδός είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν η λύση στην συγκεκριμένη υπόθεση. Μας είπε ότι τον έδιωξαν επειδή χειριζόταν την υπόθεση αλλά στην πραγματικότητα δεν την χειριζόταν αλλά την επέβλεπε, άλλος την χειριζόταν. Την υπόθεση την χειρίζεται εκτός από τους υπαλλήλους κάθε φορά και ένα μέλος το οποίο μέλος είναι συνεχώς σε ενημέρωση για το που βρίσκεται η υπόθεση. Είναι δόλιο το ψέμα ότι με το που απομακρύνθηκε ο άνθρωπος η υπόθεση βούλιαξε. Είναι κωμικό να μιλάμε για εισηγήσεις. Καμία καθυστέρηση δεν έχει υπάρξει στην ΔΕΠΑ, είναι μια υπόθεση εικοσαετίας δεν είναι σχετική με τον Λαυρεντιάδη είναι πολύ πριν την αγοράσει ο Λαυρεντιάδης» υποστήριξε η κα Ζαΐρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη γενικά στην υπόθεση της ΔΕΠΑ τόνισε πως είναι μια ιστορία 20 και πλέον ετών.

«Αν είχαμε βρει οτιδήποτε θα είχε σταλεί αρμοδίως και θα το είχατε μάθει. Το ζήτημα της ΔΕΠΑ είναι μία υπόθεση που χρονίζει από εικοσαετία. Οι οφειλές των λιπασμάτων πάνω στην ΔΕΠΑ δεν είναι τωρινές είναι πολλών ετών. Το γεγονός ότι αγοράστηκε από έναν ιδιώτη πριν από μια δεκαετία έχει προσλάβει διαφορετικές διαστάσεις αλλά δεν είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ