Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που έχουν συμμάχους όπως η Ελλάδα» - iefimerida.gr

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που έχουν συμμάχους όπως η Ελλάδα»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Μάθιου Γουίτακερ και την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στο Yπουργείο Εξωτερικών – Φωτ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Μάθιου Γουίτακερ και την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στο υπουργείο Εξωτερικών – Φωτ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, πρέσβη Μάθιου Γουίτακερ, υποδέχθηκε χθες η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία παραβρέθηκε και στη συνάντηση Γουίτακερ με τον ΥΠ.ΕΞ., Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερήφανες που έχουν συμμάχους όπως η Ελλάδα και εργαζόμαστε καθημερινά για να αναβαθμίσουμε αυτή τη ζωτική συνεργασία», ανέφερε σήμερα σε ανάρτησή της η κυρία Γκίλφοϊλ, ποστάροντας και φωτογραφίες από τη χθεσινή συνάντηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στην ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στις διμερείς σχέσεις και στη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Ο πρέσβης Γουίτακερ και εγώ είχαμε παραγωγικές συζητήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Χούπη και τον υπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια, οι οποίες υπογράμμισαν τη δύναμη της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και την αμοιβαία μας δέσμευση στην άμυνα, τη θαλάσσια ασφάλεια και την κοινή ευημερία», τόνισε η Αμερικανίδα πρέσβης στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ