Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε κατηγορηματικά το πρωί της Τετάρτης ότι δεν θα αγοράσει το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα», εξηγώντας πως επικεντρώνεται στο μέλλον και δεν επιθυμεί να ξαναζήσει εμπειρίες από το 2015».
«Εγώ κοιτάω στο μέλλον και πώς μπορούμε να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega, προσθέτοντας ότι «αν μου το στείλει θα το δωρίσω».
Όπως σημείωσε «δεν έχω περιέργεια, αυτά έχουν καταγραφεί. Δεν θέλω να ξαναμάθω αυτά που ξέρουμε όλοι, έχω περιέργεια για το πώς περνάει ο κόσμος». Μάλιστα εκτίμησε πως θεωρεί πως στο βιβλίο δεν θα συμπεριλαμβάνονται πολλά πράγματα για τον ίδιο.
«Δεν βοηθάει την προοδευτική παράταξη και την πολιτική αλλαγή να αναμοχλεύουμε ζητήματα του 2015 [...]. Το να πηγαίνουμε πίσω αντί για μπροστά δεν βοηθάει τον τόπο. Εγώ όσα έγραψα στο βιβλίο μου για να ξέρει ο κόσμος τι έγινε, το έγραψα επί τόπου. Ούτε έγραψα μετά από τόσα χρόνια για όσα συνέβησαν στο παρελθόν, ενώ ο κόσμος βράζει», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.
Με αφορμή την εκλογή του Ζοχράν Μαμντάνι στη δημαρχία της Νέας Υόρκης, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέδειξε τη νέα παγκόσμια τάση πολιτικής ανανέωσης. Όπως τόνισε: «Οι νέες γενιές αλλάζουν το εκλογικό σώμα. Ο κόσμος πια ψηφίζει ιδέες, όχι ταμπέλες».
Για τα ΕΛΤΑ
Αναφορικά με την κρίση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι: «Τα ΕΛΤΑ είναι δημόσιο αγαθό, είναι μορφή δημοκρατίας. Το να έχεις καθολική πρόσβαση στο ταχυδρομείο είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο».
Επισήμανε ότι πριν από περίπου έξι χρόνια ο οργανισμός ήταν κερδοφόρος, αλλά οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση μέσω κακοδιαχείρισης και απευθείας αναθέσεων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την απευθείας ανάθεση ύψους 1.000.000 € στον κ. Πάτση, και ζήτησε πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις συμβάσεις και την επιχειρησιακή διαχείριση.
Ζήτησε επιπλέον να δημοσιοποιηθεί η ανάλυση της Deloitte που έχει ανατεθεί από το Υπερταμείο και να γίνει πλήρης αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου των ΕΛΤΑ, με ταυτόχρονη εκτίμηση του κοινωνικού οφέλους, δεδομένου ότι τυχόν λογιστικές ζημίες μπορεί να αντισταθμίζονται από τη δημόσια προσφορά του οργανισμού σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.
Για την Κρήτη
Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τα πρόσφατα φαινόμενα οπλοκατοχής «όχι παράδοση αλλά σήψη» και πρότεινε πρόγραμμα αφοπλισμού με αμνηστία, ώστε να παραδίδονται όπλα χωρίς ποινές. Τόνισε ότι απαιτείται άμεση δράση για την προστασία των πολιτών και πρόληψη, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ψυχικής υγείας. Επιπλέον υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες και κάλεσε τα κόμματα να ανταποκριθούν.
Για τη ζωοφιλία
Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των ζώων. Υποστήριξε ότι η εγκατάλειψη κατοικιδίου πρέπει να τιμωρείται ως κακούργημα και πρότεινε την υιοθέτηση προτύπων όπως εκείνα του Βελγίου. Επισήμανε ότι το Κίνημα Δημοκρατίας έχει θεσμοθετήσει τομέα ζωοφιλίας και ευζωίας, ως μόνιμο κομμάτι της πολιτικής του ατζέντας.
Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης έκλεισε τη συνέντευξη υπενθυμίζοντας τη φιλοσοφία του φορέα: ότι το Κίνημα Δημοκρατίας επιδιώκει συμμετοχή, διαφάνεια και ευθύνη, και ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική ανανέωση με επίκεντρο τον πολίτη.